Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Anul bisect 2024: Cum petreci ziua în plus din februarie?

În sfârșit, a venit încă un an bisect, ceea ce înseamnă o zi din februarie pe care să o petreci în cele mai diverse moduri - de la relaxare la proiecte DIY, la o excursie sau chiar la o petrecere aniversară! E păcat ca această zi specială să nu fie sărbătorită, așa că, dacă nu ai încă niciun plan, inspiră-te din sfaturile noastre. Ele te ajută să ai o zi de 29 februarie interesantă, poate chiar să faci din activitatea aleasă o tradiție.

Reorganizarea bucătăriei

Anul bisect ne oferă o șansă unică de a adăuga literalmente ceva în plus în viața noastră - de ce să nu începem în bucătărie? Pentru a face loc pentru noi accesorii în bucătărie, mai întâi scapă de lucrurile inutile. Eliberează toate rafturile și dulapurile și donează sau aruncă obiectele nefolositoare. Odată ce ai selectat lucrurile esențiale, este timpul să fii creativ.

Ia în considerare posibilitatea de a schimba dispunerea articolelor de bucătărie în funcție de cât de des le folosești. Păstrează la îndemână cele mai frecvent folosite, în timp ce obiectele mai puțin utilizate pot fi plasate pe rafturi mai înalte sau în dulapuri mai joase.

O amenajare nouă într-o zi

O transformare a locuinței nu trebuie să presupună schimbări mari; uneori, este nevoie doar de câteva mici ajustări. Profită de anul bisect ca de o oportunitate de a da o nouă viață casei tale. Iată câteva sfaturi despre cum să reușești acest lucru:
  • Perne decorative și pledurile: aceste accesorii ușor de înlocuit vor schimba rapid aspectul livingului sau al dormitorului.
  • Tablouri și postere: Poți să ai acasă o galerie de artă și fără să pictezi. Un poster sau o fotografie poate fi un element remarcabil care va adăuga caracter interiorului.
  • Iluminat decorativ:încearcă diferite tipuri de iluminat, cum ar fi veiozele de masă, lampadarele de podea sau benzile LED. Cu ajutorul lor se poate crea o atmosferă confortabilă, romantică sau dramatică.
  • Accesorii textile: Un covor sau perdele noi pot face o diferență neașteptat de dramatică în ceea ce privește senzația generală a unei încăperi.
  • Oglinzi: Te întrebi de mult timp cum să mărești vizual holul sau camera de zi, de exemplu? Oglinzile fixate pe perete și cele cu suport liber sunt o modalitate excelentă de a face acest lucru și un element elegant care sporește senzația de spațiu interior.
Sfat Bonami: Vrei să te lansezi într-o mare transformare a casei? Inspiră-te din transformări de interior regizate de designerii Bonami.

Încearcă un proiect DIY

O zi în plus în februarie este o ocazie excelentă pentru a face un proiect DIY pentru care nu ai avut timp până acum. Ocupă-te de renovarea scaunelor de dining, coase o piesă drăguță pe care să o porți sau pictează ghivece de teracotă cu motivele tale preferate.

Sfat Bonami. Fă un cadou pentru mama sau bunica ta sau poate vrei repari un vas din porțelan sau ceramică.

Sărbătorești ziua de naștere

Prin urmare, sărbătorirea unei zile de naștere într-un an bisect este foarte rară. Dacă și tu ești unul dintre sărbătoriții din acest an, abordează ziua de naștere în stil mare, de exemplu cu tematică. Chiar dacă anul bisect 2024 cade într-o zi de joi, nu organiza petrecerea în weekend. La urma urmei, următoarea ocazie de acest gen va fi abia peste patru ani.

Coace sau gătește ceva excepțional

Indiferent dacă sărbătorești ziua de naștere în an bisect în stil mare sau doar o mică petrecere în familie sau între prieteni, această zi importantă merită ceva bun de mâncat. Inspiră-te din rețetele noastre! La Bonami, găsești exact ajutoarele de bucătărie potrivite pentru a face ca magia culinară să devină realitate.

O excursie de o zi

Planifică-ți vacanța pentru 29 februarie și pleacă în excursie. De exemplu, vizitează un loc în care ai vrut să mergi de mult timp, dar încă nu ai avut vreme. La urma urmei, acum ai o zi în plus, deci când ar fi mai potrivit? Du-te la grădina zoologică, într-o drumeție la munte, la un castel. Oriunde ai merge, asigură-te că te pregătești temeinic pentru călătorie. Nu trebuie să lipsească o sticlă de apă, o cutie cu gustări și, bineînțeles, un aparat foto pentru a surprinde toate experiențele uimitoare.

Anul bisect: informații și curiozități

De ce există un an bisect?

Un an bisect este un fenomen calendaristic care compensează discrepanța dintre durata anului calendaristic și timpul efectiv necesar pentru ca Pământul să orbiteze în jurul Soarelui. În timp ce un an standard are 365 de zile, Pământului îi ia aproximativ 365,25 zile pentru a-și completa orbita. Acest sfert de zi se acumulează în fiecare an, creând aproape o zi întreagă în plus după patru ani. Prin urmare, la fiecare patru ani adăugăm o zi, 29 februarie, la calendarul nostru.

Știai că...

  • Conform tradiției irlandeze, pe 29 februarie, femeile își pot cere în mod excepțional partenerii în căsătorie.
  • Anii bisecți au loc o dată la patru ani, dar cu câteva excepții interesante. Anii divizibili cu 100 nu sunt considerați ani bisecți decât dacă sunt și divizibili cu 400. De exemplu, anul 2000 a fost un an bisect pentru că este divizibil cu 400, dar 1900 nu a fost. Prin urmare, următorul an bisect după 2024 va fi 2028.
  • Conform acestei reguli, 2100 nu va fi un an bisect deoarece nu este divizibil cu 400.
  • Anul bisect are și el superstițiile sale. De exemplu, se spune să nu aduci acasă nimic care a fost găsit pe jos într-un an bisect, cum ar fi o monedă găsită, ciuperci etc. Se spune că aceste lucruri au o energie negativă.