Reducere de primăvară folosind codul APRILIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

5 sfaturi pentru a spăla geamurile ca un profesionist

Nu-ți place să speli geamurile? Ți-am pregătit câteva sfaturi care te ajută să le cureți impecabil și ușor, chiar dacă ai ferestre multe în toată casa.

1. Alege ziua potrivită pentru a spăla geamurile

Alege o zi în care soarele nu strălucește pentru a spăla geamurile. Altfel, vei vedea la soare multe urme pe geamuri, în ciuda eforturilor tale de le șterge. Zilele înnorate cu temperaturi peste zero grade sunt ideale.

2. Pregătirea ajutoarelor

 • O lavetă din microfibră - Nu este indicat să folosești o cârpă din bumbac deoarece lasă urme și scame.
 • Burete - Ajută la mai multă spumă pe geamuri.
 • Racletă, sau un aspirator special pentru ferestre - Recomandăm nu doar o lavetă, ci și o racletă sau un aspirator pentru curățarea ferestrelor. Acestea sunt foarte ușor de folosit. Dintr-o singură mișcare, poți îndepărta apa de pe geamuri și, de obicei, nu trebuie să le mai lustruiești.
 • Găleată - Alege o găleată mai degrabă pătrată, în care poți spăla confortabil racleta.
 • Mănuși de cauciuc - Acestea protejează mâinile nu numai de apa cu detergent, ci și de eventualele așchii de pe geamuri.
 • Detergent pentru geamuri și detergent de vase - Dacă folosești o racletă sau un aspirator cu racletă de cauciuc, este întotdeauna o idee bună să folosești un produs de curățare care face spumă. Astfel, cauciucul de pe racletă alunecă frumos pe geam și îl lasă fără urme.
Este posibil să ai nevoie și de o racletă specială pentru îndepărtarea murdăriei persistente, dar folosește-o cu mare atenție, este nevoie de un pic de îndemânare pentru a evita zgârierea geamurilor.
Poți alege lavete special concepute pentru lustruirea ferestrelor. Vezi eticheta indicatoare de pe lavetă.

Poți alege lavete special concepute pentru lustruirea ferestrelor. Vezi eticheta indicatoare de pe lavetă.

3. Spală ramele și jaluzelele

Poartă mănuși de cauciuc pentru a-ți proteja mâinile de deteriorări și curăță ramele ferestrelor, balamalele și pervazul cu o cârpă uscată sau o perie cu peri moi. Îndepărtează mai întâi praful și pânzele de păianjen cu o cârpă uscată, apoi folosește o cârpă umedă.

Sfat pentru curățarea jaluzelelor: aspiră-le cu un aspirator cu un accesoriu adecvat, apoi șterge-le ușor cu o cârpă.

4. Spală geamurile

Se umple o găleată cu apă călduță și detergent de vase. Apa nu trebuie să fie fierbinte, altfel se va evapora de pe fereastră înainte de a avea ocazia să o cureți. Înmoaie un burete sau un mop pentru ferestre cu apă și aplică-l pe ferestre pentru a crea o spumă. Spuma nu este importantă doar pentru a ușura ștergerea cu racleta de cauciuc, ci și pentru a identifica rapid zonele în care geamul este mai murdar datorită texturii diferite a bulelor. Se curăță și se săpunește întreaga suprafață în acest mod.
Cum să îndepărtezi autocolantele de pe geamuri:

 • Încearcă să le încălzești cu un uscător de păr și apoi să le dezlipești.
 • Înmoaie-le cu o cârpă și lasă umezeala să acționeze. Apoi curăță cu grijă.
 • Folosește oțet, lasă să acționeze și apoi dezlipește-le cu grijă.

5. Usucă și lustruiește

Acum șterge geamurile cu o racletă. Se lucrează fie pe verticală, fie pe orizontală, în mod ideal într-o singură mișcare lungă, de sus în jos. Încearcă să păstrezi racleta curată și șterge-o frecvent cu o cârpă. Așază racleta pe fereastră cu radiera în sus, nu invers, deoarece astfel nu vei face decât să împrăștii murdăria pe fereastră, dar nu o vei șterge.

Este posibil ca mici pete să rămână în colțuri, unde racleta este mai greu de manevrat. Acestea ar trebui apoi șterse cu o cârpă din microfibră.
Trucuri pentru lustruirea ferestrelor:

 • Ziarele vechi funcționează foarte bine pentru lustruirea ferestrelor. Ai grijă însă să nu le folosești pe ramele ferestrelor, de exemplu, pentru că vor lăsa pete negre.
 • Amestecă un praf de budincă pudding în 5 litri de apă și folosește acest amestec pentru a lustrui ferestrele.
Ziarele pot fi folosite doar pe geam, nu și pe ramele ferestrelor.

Ziarele pot fi folosite doar pe geam, nu și pe ramele ferestrelor.