Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Sfaturi despre cum să faci curățenie generală în dulap

Dulapul tău e atât de plin încât îți dă uneori impresia că nu mai ai loc să arunci un ac în el, dar totuși ai mereu senzația că nu ai ce purta sau că porți doar câteva piese în alternanță? Știm cum e. Și mai mult ca sigur că e momentul să faci o schimbare în dulap, aranjând lucrurile în așa fel încât toate să fie în ordine.

Lasă-ne să îți arătăm cum se face! Îți vom prezenta toate accesoriile de care ai nevoie pentru a îți utiliza spațiul din dulap la maxim, păstrând totodată o vedere de ansamblu asupra tuturor ținutelor tale.

1. Începe cu sortarea

În primă fază, scoate toate produsele din dulap și scapă de hainele pe care nu le porți niciodată și care, practic, ocupă spațiul în mod inutil. Acest proces nu este chiar ușor - trebuie să te gândești foarte bine în avans la ce vei renunța. Însă recompensa primită - un dulap curat și organizat - face ca întreg efortul să fie meritat.

În niciun caz nu trebuie să arunci hainele nefolosite la gunoi. Alege-le pe cele pe care nu le-ai purtat deloc în ultimul an. Poți organiza un „mini-bazar” pentru prietenii tăi sau le poți dona unor organizații caritabile. Cu siguranță vor face pe cineva fericit!

Păstrează în dulap doar lucrurile pe care ai de gând să le porți în această perioadă

Marie Kondo, binecunoscuta promotoare a curățeniei, te sfătuiește să iei fiecare piesă vestimentară și să îți pui întrebarea: „mă simt bine atunci când o port?” Dacă răspunsul e nu, e momentul să renunți la ea.

Vei vedea că sentimentul de eliberare pe care îl ai atunci când știi că, în sfârșit, cineva se va bucura de blugii noi pe care nu i-ai purtat niciodată de aproape 3 ani, din cauză că îți sunt prea mici. Sau de rochia elegantă pe care ai luat-o pentru o anumită ocazie, dar pe care nu îți place să o porți. Din nou, e mult mai bine să știi că va face pe altcineva fericit.

2. Hainele sezoniere

Cum sezonul nou a sosit, există anumite piese vestimentare pe care mai mult ca sigur că nu le vei atinge din nou cel puțin o jumătate de an. Fă-ți viața mai ușoară și depozitează altundeva hainele din sezonul trecut. Înainte de a le pune „la păstrare”, asigură-te că toate sunt bine curățate, spălate și pregătite.

Este ideal să le așezi într-un loc uscat, răcoros și întunecat. Iar dacă folosești saci de vidat, poți așeza hainele fără probleme chiar pe podea (spre exemplu, sub pat), pentru a economisi spațiul.

Cu această scară poți fii sigur că vei ajunge ușor chiar și la cele mai înalte zone ale dulapului, ideale pentru depozitarea lucrurilor pe care nu le porți în acest sezon.

3. Depozitare inteligentă și accesibilă

Agață pe umerașe hainele din materiale fine, ce necesită o îngrijire delicată. În acest fel, vei preveni și cutele neplăcute. Folosește umerașe mai late, de preferat să fie cu benzi de catifea sau antiderapante, pentru a le asigura stabilitatea evitând deteriorarea țesăturilor pretențioase.

De asemenea, folosește umerașe sau suporturi speciale pentru curele, genți de mână, pălării sau șaluri. Astfel, vei putea ține o evidență mult mai clară asupra accesoriilor. În plus, ca să îți fie și mai ușor să vezi articolele vestimentare sau accesoriile, le poți sorta în funcție de categorie.

Știai de trucul „pe verticală”?

Când aranjezi tricourile, pantalonii sau puloverele într-un sertar sau pe un raft, nu le plia unul peste altul, ci așază-le unul lângă altul! Astfel, când dorești să extragi o piesă vestimentară, poți examina mult mai ușor piesa dorită fără a mai fi nevoie să scoți întregul teanc de haine. Totuși, manevrează-le cu grijă, altfel riști să strici ordinea și să petreci timp extra pentru a le reașeza pe fiecare în dulap.

Organizare eficientă în interiorul sertarelor sau dulapului

Cu ajutorul organizatoarelor suplimentare care pot fi agățate în interiorul dulapului, te poți bucura de suficient spațiu pentru piesele tale vestimentare.

Datorită bilelor din lemn de cedru nu trebuie să mai stai cu grija acarienilor nedoriți în dulapul tău - acestea protejează hainele de molii și parfumează în același timp.

Bijuteriile merită de asemenea ce este mai bun. Atunci când nu le mai folosești, păstrează-le în ordine și siguranță, în acest organizator.

Ai nevoie de inspirație pentru curățenia generală și în alte camere? Citește sfaturile noastre eficiente și alege-ți ajutoare practice!