-15% la corpuri de iluminat cu codul LUMINI15 | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Curățenie în bucătărie - sfaturi testate și eficiente

Aspiri cu regularitate, speli, ștergi și lustruiești mai toată ziua, dar încă ai sentimentul că bucătăria ta nu strălucește de curățenie? Mai ales când știm cu toții că păstrarea curățeniei în bucătărie este mai importantă decât în alte încăperi din casă.

Prin urmare, ți-am pregătit câteva sfaturi simple și o selecția de ajutoare practice pentru ca tu să ai o bucătărie ordonată, bine echipată și mereu curată.

1. Începe cu vasele murdare

Înainte de a te apuca de curățenie, strânge toate vasele murdare de pe aragaz, blatul din bucătărie și de pe masă, pune-le în mașina de spălat vase și pornește-o. Dacă speli vasele de mână, șterge-le imediat după și pune-le apoi la locul lor, în dulap.

Astfel, nimic nu te va împiedica să cureți foarte bine și treptat toate suprafețele din bucătărie. Vei economisi timpul petrecut inutil în a le muta dintr-un loc într-altul.

Cu suportul de scurs vase pe colț, folosești spațiul la maxim, un lucru important mai ales într-o bucătărie mică.

2. Treptat de sus în jos

Respectă regula de bază care se aplică oricărei curățenii: de sus în jos. Începe cu rafturile superioare și dulapurile suspendate care trebuie șterse de praf, apoi coboară și spală blatul de bucătărie, masa și lasă la sfârșit podeaua. Aspiră pardoseala și șterge-o apoi cu un mop umed.

Sfat: Nu uita să cureți aparatura electronică în mod regulat

Nu este necesar să cureți aparatele de bucătărie chiar de fiecare dată când faci curat. Cu toate acestea, dacă le aloci timp o dată pe lună, nu te vei confrunta cu straturi de grăsime și murdărie depuse pe ele. Drept urmare, vei petrece mai puțin timp curățând dacă o faci cu regularitate.

3. Un frigider strălucitor și fără mirosuri

Golește frigiderul și sortează tot ce vei pune înapoi în frigider după ce îl cureți, speli rafturile și le ștergi. Reorganizează cu ajutorul cutiilor transparente pentru alimente!

Sincer, de câte ori ți s-a întâmplat să arunci alimente din frigider pentru că aveau data expirată sau fructe și legume alterate? Cu o imagine ordonată de ansamblu și o bună vizibilitate în frigider, reduci risipa de alimente.

4. Prosoape curate și bureți noi

Spală des prosoapele, mănușile și șorțurile de bucătărie! Aruncă lavetele, bureții de vase și periile folosite și înlocuiește-le cu altele noi. Pare un lucru superficial, dar bucătăria ta va avea un alt aer într-o clipă.

5. Organizarea - baza succesului

La fel ca în frigider, organizarea tuturor dulapurilor și sertarelor este extrem de importantă. Poți realiza acest lucru cu ajutorul mai multor rafturi suplimentare, cutii, organizatoare și suporturi suspendate.

Datorită lor, vei avea mai mult spațiu de depozitare utilizabil, un aspect ordonat și vizibilitate mai bună asupra tuturor alimentelor, vaselor sau ustensilelor necesare într-o bucătărie.

6. Efectul „Wow" la final

Vei obține un efect impresionant garantat dacă, după ce ai terminat curățenia, lustruiești toate suprafețele din inox sau lucioase din bucătărie. Ai grijă să folosești o soluție de curățare care să nu zgârie.

Pe de altă parte - dacă nu termini curățenia generală înainte de sosirea oaspeților, lustruirea rapidă a acestor suprafețe va salva cel puțin prima impresie.

Ai nevoie de inspirație pentru curățenia generală și în alte camere? Citește sfaturile noastre eficiente și alege-ți ajutoare practice!