Reducere de primăvară folosind codul APRILIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să îți organizezi garderoba la schimbarea anotimpului

Beáta Vaňková
Beáta Vaňková
Bonami Blogger

Primăvara, vara, toamna, iarna... Odată cu schimbarea anotimpurilor vin și schimbările în garderobă.

Și cum să faci acest lucru într-un mod mai simplu? Ți-am pregătit o mulțime de sfaturi practice despre cum să îți organizezi și să îți aranjezi garderoba într-un mod eficient.

Detox pentru garderoba ta

Ia fiecare piesă de iarnă și gândește-te dacă îți este cu adevărat utilă sau dacă o vei purta în sezonul următor.

Dacă răspunsul este da, împăturește cu grijă toate piesele vestimentare alese și transferă-le în dulap sau către zona de pregătire pentru ambalare în saci cu vid.

Dacă decizi că unele haine nu îți mai vin sau dorești să le donezi cuiva, pune-le deoparte într-un teanc separat.

Chiar dacă nu mai sunt preferatele tale, aceste piese încă pot face pe altcineva fericit, dacă alegi să le donezi în scopuri caritabile sau să le vinzi unui magazin second-hand.

Chiar și hainele cele mai deteriorate încă pot avea o utilizare - aruncă-le în coșul de reciclare sau taie-le în bucăți mai mici pe care le poți folosi la curățenie.

Depozitarea corectă a hainelor de sezon

Este bine ca acestea să fie depozitate curate și spălate.

Cutiile de depozitare practice sau sacii cu vid destinate lor sunt excelente în acest sens.

Pentru hainele groase de iarnă, rezervă locurile la care nu ai acces ușor, cum ar fi rafturile de sus ale dulapului sau spațiile de depozitare de sub pat.

Pregătirea hainelor de sezon

Acum este timpul să te ocupi de hainele de care vei avea nevoie în sezonul următor. Calcă toate piesele, împăturește-le cu grijă sau agață-le pe umerașe și pune-le în dulap.

În cazul umerașelor, este important ca toate să fie la fel. Astfel, garderoba arată frumos unificată. Alege-le pe cele din plastic sau din lemn, care nu-ți vor deteriora hainele.

Aranjarea și organizarea garderobei

Poți să organizezi hainele în funcție de tip, stil sau culoare - totul rămâne la latitudinea ta. Așază hainele pe care le folosești cel mai des pe rafturi, la nivelul bazei câmpului vizual.

Nu este indicat să fie nevoie să te apleci sau să cauți piesele pe care le porți în fiecare zi - asigură-te că le așezi la îndemână pentru a economisi și timp atunci când te trezești „cu 10 minute mai târziu”.