Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok

Atenție! De acum, ne puteți contacta telefonic de luni până vineri între 8:00 - 17:00.

Atenție! De acum, ne puteți contacta telefonic de luni până vineri între 8:00 - 17:00.

Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să îți organizezi garderoba la schimbarea anotimpului

Căpșunile și zmeura sunt înlocuite cu struguri și dovleac, băuturile de vară fac loc ceaiului și vinului fiert, iar rochiile fine pierd în fața paltoanelor și gecilor groase și călduroase. Odată cu venirea toamnei vin și schimbările în garderobă.

Și cum să faci acest lucru într-un mod mai simplu? Ți-am pregătit o mulțime de sfaturi practice despre cum să îți organizezi și să îți aranjezi garderoba într-un mod eficient.

1. Scoate totul afară și sortează

Ia fiecare piesă de vară și gândește-te dacă îți este cu adevărat utilă sau dacă o vei purta în sezonul următor.

Dacă răspunsul este da, împăturește cu grijă toate piesele vestimentare alese și transferă-le în dulap sau către zona de pregătire pentru ambalare în saci cu vid.

Dacă decizi că unele haine nu îți mai vin sau dorești să le donezi cuiva, pune-le deoparte într-un teanc separat.

Tu ce faci cu hainele uzate?

Chiar dacă nu mai sunt preferatele tale, aceste piese încă pot face pe altcineva fericit, dacă alegi să le donezi în scopuri caritabile sau să le vinzi unui magazin second-hand.

Chiar și hainele cele mai deteriorate încă pot avea o utilizare - aruncă-le în coșul de reciclare sau taie-le în bucăți mai mici pe care le poți folosi la curățenie.

2. Păstrarea corectă a hainelor de vară

Este bine ca acestea să fie depozitate curate și spălate. Cutiile de depozitare practice sau sacii cu vid destinate lor sunt excelente în acest sens.

Pentru hainele de sezon estival, rezervă locurile la care nu ai acces ușor, cum ar fi rafturile de sus ale dulapului sau spațiile de depozitare de sub pat.

3. Hainele de toamnă

Acum este timpul să te ocupi de hainele mai călduroase de care vei avea nevoie în sezonul următor. Calcă toate piesele, împăturește-le cu grijă sau agață-le pe umerașe și pune-le în dulap.

În cazul umerașelor, este important ca toate să fie la fel. Astfel, garderoba arată frumos unificată. Alege-le pe cele din plastic sau din lemn, care nu-ți vor deteriora hainele.

4. Aranjarea și organizarea garderobei

Poți să organizezi hainele în funcție de tip, stil sau culoare - totul rămâne la latitudinea ta. Așază hainele pe care le folosești cel mai des pe rafturi, la nivelul bazei câmpului vizual.

Nu este indicat să fie nevoie să te apleci sau să cauți piesele pe care le porți în fiecare zi - asigură-te că le așezi la îndemână pentru a economisi și timp atunci când te trezești „cu 10 minute mai târziu”.

Dacă nu ai suficiente rafturi în dulap, poți folosi organizatoare suspendate pentru a înlocui rafturile sau sertarele. De asemenea, folosește suporturi suspendate pentru eșarfe, pălării sau genți de mână.

Dacă depozitezi lucrurile într-o comodă, îți recomandăm așezarea pe orizontală. Altfel, piesele mai mici (cum sunt tricourile) riscă să ajungă undeva în spatele sertarului,
șifonându-se și punându-te în dificultate atunci când le cauți.

Sfat

În mod paradoxal, cel mai dificil de păstrat în ordine sunt sertarele sau rafturile cu lenjerie intimă și alte accesorii mici. Alege cutii practice ideale pentru organizarea acestor piese!