Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Cum să faci ordine în frigider (nu doar) pentru sărbători?

Un platou cu jumărele, câteva sticle de vin sau pălincă, legume și ierburi aromatice proaspete, plus câteva mezeluri de casă. În perioada sărbătorilor de iarnă, frigiderul tău e absolut plin? Totuși, trebuie să te asiguri că prăjiturile și fructele nu miros a șuncă și că nu vei găsi un... fost fel de mâncare după o lună, ascuns într-un colț.

Organizarea unui frigider poate fi o provocare, dar dacă ai ajutoarele potrivite, îi vei face față cu brio. Îți prezentăm recipientele noastre favorite (și stilate) - fie că vorbim de sticle, cutii și alte gadgeturi practice, care îți vor face viața mult mai ușoară.

Sfatul nr. 1: Păstrarea ierburilor aromatice

Pentru ca pătrunjelul proaspăt cules (și nu numai) să nu-și piardă prospețimea și aroma, învelește-l cu un șervețel umezit și pune-l într-un bol sau într-o cutie cu capac. Poți folosi aceeași metodă și pentru ridichi, după ce le îndepărtezi frunzele.

Sfatul nr. 2: Legume mereu proaspete

Pentru a își păstra prospețimea, legumele au nevoie de o circulație optimă a aerului în jurul lor. Aceasta este asigurată de un suport special, pe care îl poți amplasa în sertarul dedicat legumelor. Evită pe cât posibil pungile din plastic. Folosește săculeți reutilizabili, cum sunt cei din polipropilenă.

Sfatul nr. 3: Sortează inteligent

Pentru a evita risipa, alocă o cutie sau un spațiu special pentru alimentele sau preparatele a căror dată de expirare se apropie. Astfel, le vei avea mereu la vedere și eviți situațiile în care trebuie să arunci mâncarea.

Dacă ai hotărât că nu mai vrei să consumi un anumit produs, încă neexpirat, te încurajăm să îl donezi - sigur cunoști pe cineva care trece printr-o perioadă dificilă.

Sfatul nr. 4: Obține o imagine de ansamblu

Ia-ți o cutie concepută special pentru gemuri, semipreparate și condimente. Te va ajuta să organizezi, fără a îți scoate acele recipiente din câmpul vizual.

Sfatul nr. 5: Formă pentru gheață

Ți-a rămas niște suc de lămâie proaspăt stors, sos sau vin pentru gătit? Le poți îngheța în forme dedicate și refolosi atunci când ai nevoie.

Sfatul nr. 6: Depozitează în mod sustenabil

Recipientele din sticlă, indiferent de formă și mărime, îți sunt un aliat de nădejde. Sunt ideale pentru sucuri proaspete, iaurturi, granola sau unt.

Sfatul nr. 7: Nu toate lucrurile își au locul în frigider

Este ideal să depozitezi cartofii, usturoiul, ceapa sau ghimbirul într-un loc întunecos și cu o temperatură cu puțin mai joasă decât cea a camerei. Folosește cutii, pungi sau recipiente respirabile.

Pentru și mai multă ordine...

...ți-am pregătit un set special de etichete, pentru ca să afli imediat conținutul oricărui recipient.

Alege versiunea de limbă, descarcă, imprimă (preferabil, pe hârtie autoadezivă) și lipește-le unde vrei.