O oală cu mâncare gătită, câteva sticle de vin sau pălincă, legume și ierburi aromatice proaspete, plus câteva mezeluri și brânzeturi? Frigiderul tău este absolut plin?
Organizarea unui frigider poate fi o provocare, dar dacă ai ajutoarele potrivite, îi vei face față cu brio. Îți prezentăm recipientele noastre favorite, practice și stilate- fie că vorbim de sticle, cutii și alte gadgeturi care îți vor face viața mult mai ușoară.
Pentru ca pătrunjelul proaspăt cules (și nu numai) să nu-și piardă prospețimea și aroma, învelește-l cu un șervețel umezit și pune-l într-un bol sau într-o cutie cu capac. Poți folosi aceeași metodă și pentru ridichi, după ce le îndepărtezi frunzele.
Pentru a își păstra prospețimea, legumele au nevoie de o circulație optimă a aerului în jurul lor. Aceasta este asigurată de un suport special, pe care îl poți amplasa în sertarul dedicat legumelor. Evită pe cât posibil pungile din plastic. Folosește săculeți reutilizabili, cum sunt cei din polipropilenă.
Pentru a evita risipa, alocă o cutie sau un spațiu special pentru alimentele sau preparatele a căror dată de expirare se apropie. Astfel, le vei avea mereu la vedere și eviți situațiile în care trebuie să arunci mâncarea.
Ia-ți o cutie concepută special pentru gemuri, semipreparate și condimente. Te va ajuta să organizezi, fără a îți scoate acele recipiente din câmpul vizual.
Ți-a rămas niște suc de lămâie proaspăt stors, supă sau vin pentru gătit? Le poți îngheța în forme dedicate și refolosi atunci când ai nevoie.
Recipientele din sticlă, indiferent de formă și mărime, îți sunt un aliat de nădejde. Sunt ideale pentru sucuri proaspete, iaurturi, granola sau unt.
Este ideal să depozitezi cartofii, usturoiul, ceapa sau ghimbirul într-un loc întunecos și cu o temperatură cu puțin mai joasă decât cea a camerei. Folosește cutii, pungi sau recipiente respirabile.