1. Preîncălzește cuptorul la 180° C. Pregătește o formă de copt rotundă și tapeteaz-o cu unt, făină sau cu hârtie de copt.
2. Într-un
bol, amestecă bine untul și zahărul cel puțin trei minute până când are o textură spumoasă. Pentru mine a fost mai ușor folosind zahăr pudră deoarece se bate mai bine cu untul. Apoi adaugă oul și mixează până când oul este perfect încorporat.
3. Taie merele. Pune jumătate din mere deoparte (tăiate în felii subțiri) și rade pe o răzătoare grosieră restul merelor.
4. Cerne făina, praful de copt, scorțișoara și sarea într-un alt bol. Amestecă totul bine.
5. Poți începe să adaugi alternativ ingredientele uscate și laptele peste untul bătut cu zahărul și oul. În cele din urmă, folosind o spatulă, încorporează vanilia și merele rase.
6. Toarnă aluatul în forma de copt. Acoperă-l apoi cu feliile subțiri de mere și nucile tocate, stropește cu sirop de arțar și presară zahărul tos.
7. Coace la cuptor timp de 30 - 40 de minute până când aluatul de pe margine devine auriu. Verifică cu o țepușă pentru a te asigura că tarta este bine coaptă.
8. Opțional, poți adăuga înainte de servire smântână, scorțișoară și zahăr.