Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Echipezi bucătăria pentru prima dată? Iată de ce ai nevoie!

Echiparea bucătăriei poate fi o provocare. Mai ales când faci asta pentru prima oară. Oale, cratițe, tigăi, boluri, aparate electrocasnice... iar lista poate continua. Nu e de mirare că poate fi destul de confuz pentru un începător în „ale bucătăriei” să aleagă tot ce are nevoie. Totuși, dacă nu vrei să cheltuiești mulți bani pe lucruri inutile, am pregătit pentru tine o listă de piese de nelipsit în orice bucătărie.

Iar dacă începi să devii din ce în ce mai pasionat de gătit, îți poți extinde „arsenalul” gastronomic cu mai multe ustensile pentru a căpăta și mai multă experiență.

1

Cratițe și oale

Un set simplu de cratițe și oale va fi de ajuns. Pentru început, o oală mai largă și două cratițe vor fi suficiente. Poți opta pentru moment pe două piese cu volumul de 2,5 L și până la 3 L plus o cratiță mai mică.

O tigaie de calitate, cu un diametru de 24-26 centimetri, va fi cu siguranță un ajutor esențial în bucătărie, în timp ce una mai adâncă este mai potrivită pentru a pregăti clătite și mâncăruri asiatice pentru aproximativ patru persoane.

Alege oalele și cratițele în funcție de tipul aragazului și nu uita nici de capace.

2

Cuțite și tocătoare

Cei care sunt deja experți în „ai bucătăriei” vor spune, probabil, că niciodată nu ai cuțite de-ajuns, însă pentru început, patru cuțite sunt suficiente - unul universal, culinar, precum Santoku, unul de curățat și unul pentru produsele de panificație. Nu uita să fie din oțel.

În ceea ce privește tocătoarele, vei folosi trei - pentru produse de patiserie, pentru carne și pentru fructe și legume. Pe cele din lemn poți pune oalele fierbinți sau servi anumite gustări, însă cele din plastic sunt mai ușor de întreținut și nu păstrează mirosul de la diverse alimente. Prin urmare, ar fi ideal să ai în casă o combinație dintre ele.

3

Aparatele electrocasnice de bază

Un ceainic electric de încălzit apa nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie. Pe lângă timpul economisit, vei aprecia și un alt avantaj - nu-ți va ocupa loc e aragaz. Acest lucru e minunat mai ales dacă ai nevoie să folosești mai multe ochiuri de la aragaz în același timp. Atunci când pregătești deserturi, un cântar de bucătărie și un mixer (clasic sau vertical) sunt de nelipsit.

Dacă la micul dejun sau la cină nu-ți lipsesc pâinea prăjită sau produsele de patiserie crocante, un toaster / prăjitor de pâine îți va fi de folosi. Dacă îți place să savurezi aceste lucruri doar din când în când, atunci o tigaie de calitate va fi de ajuns.

4

Boluri

Cu siguranță îți va fi de folos un set cu mai multe boluri de diferite dimensiuni. Dacă ai un apartament mic, vei aprecia bolurile stivuibile de dimensiuni diferite, care se potrivesc împreună și economisesc spațiu. Cele din plastic sunt mai ușoare, dar oțelul inoxidabil este mai probabil să fie utilizat pentru gătit.

Alege dimensiunile astfel încât să poți folosi cel puțin un bol mai mare pentru amestecarea aluatului și a salatelor, iar altele mai mici pentru servirea de diferite delicatese sau mâncăruri de tip sosuri.

5

Vase de copt

Dacă îți place să folosești cuptorul pentru a pregăti rapid rețete sănătoase, atunci îți vor fi de folos un vas de cop și o tavă de copt normală sau una mai adâncă. Astfel, poți pregăti prânzul sau cina chiar și în maxim jumătate de oră.

6

Ustensile de bucătărie

Ustensilele din lemn, precum spatule sau linguri sunt foarte utile. Nu uita nici de polonic, paletă sau tel. Un sucitor e și el binevenit. Ghidează-te în funcție de ce mâncăruri știi că pregătești mai des.

Mai multă inspirație pentru bucătărie: