15% reducere folosind codul FEBRUARIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Farfurii

Filtre și sortare
Culoare
Material
Tip de farfurie
În stoc
Reduceri
Noutăți
Filtre și sortare
Sunt afișate 48 din 166 produse

Cum să alegi farfuriile

Se spune că dacă farfuriile au un design deosebit, mâncarea este mai apetisantă, iar noi o savurăm cu mult mai multă plăcere. Așa că alege o veselă de bucătărie care să nu fie doar practică, ci și frumoasă!

Dacă nu știi ce să alegi, optează pentru o culoare care se potrivește cu echipamentul din bucătărie sau din zona de dining. Poți asorta, de asemenea, farfuriile cu tacâmurile. Farfuriile roșii, aurii sau negre se potrivesc de minune cu tacâmurile aurii. Tacâmurile argintii merg cel mai bine cu farfurii albe, albastre sau gri. Farfuriile care se asortează cu suportul de farfurie pe care sunt așezate arată, de asemenea, foarte bine.

În oferta noastră găsești:

  • farfurii pătrate și ovale adânci;
  • farfurii pentru desert și alte delicatese;
  • platouri de servire, unele chiar și cu capac - ideale mai ales pentru aperitive;

IDEE: Poți folosi majoritatea farfuriilor în cuptorul cu microunde. Dacă această caracteristică e importantă pentru tine, bifează în categoria de Farfurii de la noi de pe site opțiunea „Instrucțiuni - adecvat pentru cuptorul cu microunde” în secțiunea de sus de la filtre.

Dacă reamenajezi locuința sau înlocuiești vasele cu unele noi, un set de farfurii este foarte practic. Poți alege fie un set de farfurii de lux pentru ocazii sau unul clasic pentru folosirea de zi cu zi.

Bine de știut: Seturile obișnuite au în general 18 piese (6 farfurii puțin adânci, 6 farfurii adânci și 6 farfurii pentru desert). În ultimii ani, însă, se găsesc foarte mult la vânzare și seturile mai mici - de exemplu, seturi de doar 4 farfurii puțin adânci.

În locul farfuriilor adânci clasice pentru supă/ciorbă, adesea, seturile conțin boluri / castroane.

 

Farfurii din gresie, porțelan sau ceramică?

Pentru a cumpăra exact piesa ori setul care întrunește toate cerințele tale, este important să acorzi atenție materialului din care farfuriile sunt fabricate.

Farfuriile din porțelan sunt elegante, dar și versatile. Sunt rezistente la șocuri și diferențe mari de temperatură, pot fi curățate în mașina de spălat vase și folosite în cuptorul cu microunde. În plus, îndeplinesc toate standardele de igienă, grație absorbției reduse de apă față de farfuriile din ceramică. Varietatea de modele pictate și printate este tipică farfuriilor din porțelan.

Farfuriile din ceramică sunt puțin mai specifice. Sunt ferme, dar fragile în același timp. Sunt caracterizate de o conductivitate termică redusă, mai exact, le ia ceva timp până se încălzesc, însă stau calde pentru mult timp. Sunt foarte rezistente la schimbările rapide de temperatură și la temperaturi ridicate, dar și la umiditate - nu absorb umiditate dacă sunt tratate cu glazură.

Farfuriile din gresie sunt rezistente, ușor de spălat și rămân calde pentru mai mult timp, pot rezista la temperaturi mai ridicate și pot avea chiar și o rezistență egală cu farfuriile din porțelan. Gresia este, mai exact, o ceramică cu proprietăți mai bune. Este extrem de elegantă și la modă și o alegere perfectă dacă nu te deranjează un cost mai mare pentru farfuriile individuale și seturile de farfurii.

Farfuriile din sticlă sunt mult mai fragile decât cele din materialele menționate mai sus. Totuși, depinde și de tipul de sticlă. De exemplu, farfuriile din sticlă pentru gătit rezistă la temperaturi mici și mari și sunt adecvate atât pentru mașina de spălat vase, cât și pentru cuptorul cu microunde.


Ce alte tipuri de farfurii mai avem la Bonami?

  • farfurii din bambus și lemn;
  • farfurii din plastic;
  • farfurii din hârtie - în categoria Veselă de unică folosință;
  • farfurii din metal - din inox, tablă și farfurii emailate;

Farfurii pentru copii

Farfuriile pentru copii cu forme sau modele din desene animate sunt adesea de mare ajutor pentru a-i motiva mai mult pe copii să mănânce. În ultimul timp, oferta de astfel de farfurii a început să crească. La Bonami poți cumpăra pentru copilul tău farfurii compartimentate, care împiedică tipurile de mâncare să se amestece între ele, farfurii drăguțe din lemn solid, farfurii din porțelan și gresie cu modele animate, dar și farfurii din silicon pentru copii, rezistente la alunecare și spargere.