Până la -20% pentru grădină Economisește azi →
Vine Paștele | Pregătește-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Prânz rapid: paste cu sos de ardei roșu

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Probabil că ai auzit de sosul de ardei copt, care dă arome bogate și pune în valoare pastele. Mateja Delakorda din Slovenia ne-a pregătit o rețetă rapidă pentru cei care își doresc o savoare deplină, dar nu au atât de mult timp la dispoziție pentru a coace ardeii în cuptor.

Sosul foarte cremos fără carne este gata în 15 minute și este o alternativă la sosul clasic de roșii. Cu puțină imaginație, îl poți folosi și pentru a îmbunătăți gustul pentru gnocchi, lasagna și alte preparate preferate de tine.

Pentru două porții ai nevoie de:

  • 2 ardei grași mari roșii
  • o jumătate de ceapă
  • ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 1 dl de apă fierbinte
  • sare și piper
  • brânză telemea
  • cimbru
  • 250 g paste făinoase
  • opțional: o linguriță de boia de ardei afumată și două linguri de sos de soia

Mod de peparare:

  1. Se curăță ardeii și se taie pe lungime. Se toacă mărunt ceapa.

  2. Se încălzește o tigaie și se toarnă puțin ulei de măsline. Se pune ceapa și se prăjește, dar numai până când se rumenește. Adaugă apoi ardeii și prăjește-i puțin. Urmează usturoiul care se prăjește doar până când îi vei simți aroma. Apoi este rândul pastei de roșii.

  3. Se amestecă bine și se toarnă apoi apa fierbinte. Se asezonează cu sare și piper. Se fierbe până când ardeii sunt moi.

  4. Se pune totul într-un blender și se mixează până se obține o compoziție omogenă.

  5. Dacă se preferă, se poate adăuga o linguriță de boia de ardei afumată măcinată și 2 linguri de sos de soia pentru un plus de savoare.

  6. Se fierb pastele „al dente”. Se toarnă sosul înapoi în tigaie și se adaugă pastele. Dacă sosul este prea gros, mai adaugă puțin din apa în care au fiert pastele.

  7. După ce le-ai pus în farfurii adaugă la final bucățele de brânză feta fărâmițată și cimbru proaspăt.