15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Rețetă: Chec bundt de Crăciun cu portocale și lămâie

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Cauți un desert de Crăciun ușor de făcut, dar inedit și foarte aromat? Dária Junger-Bálint ne prezintă o rețetă care combină guguluful tradițional cu prospețimea citricelor. Prepară acest deliciu aromat de te lingi pe degete!

Ingrediente:

  • 250 g de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 250 g de zahăr pudră
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 4 ouă
  • 1 dl de lapte
  • 1 dl de ulei
  • 1,5 linguri de pudră de cacao neîndulcită


  • Pentru gust:
  • coajă rasă de portocale BIO
  • suc proaspăt stors de portocale și lămâie - Daria a adăugat sucul de la o jumătate de portocală și o jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 150 de grade. Se unge forma de copt cu unt și se pudrează cu făină.

  2. Într-un castron, se amestecă făina cu praful de copt, zahărul pudră și sarea. Se adaugă ouăle, apoi laptele și uleiul. Se amestecă bine. Se adaugă coaja rasă de portocale, sucul de portocale și zeama de lămâie după gust.

  3. Se transferă o treime din aluat într-un alt castron și se amestecă cu pulberea de cacao. Se toarnă mai întâi aluatul alb în forma unsă și apoi peste acesta se toarnă aluatul amestecat cu cacao.

  4. Se coace în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50-60 de minute și se lasă să se răcească în formă.
Sugestii de ornare: poți folosi zahăr pudră sau poți crea o glazură amestecând zahăr pudră și apă și presărând fructe mici uscate.