15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Rețetă ușoară de chec bundt marmorat delicios

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Avem o rețetă pentru o prăjitură care confirmă relația fascinantă dintre ciocolată și vișine. Mateja Delakorda este din Slovenia și își publică rețetele pe blogul culinar Odprta kuhinja.

Vei avea nevoie de aceste ingrediente pentru:

Crema cu mascarpone:

  • 200 g mascarpone
  • 35 g zahăr pudră
  • 10 g zahăr vanilat
  • o linguriță de amidon de porumb (sau pudră de cremă de vanilie)
  • 1 ou
  • sucul și coajă de la o ½ lămâie

Aluat:

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 10 g zahăr vanilat
  • 70 g ulei
  • 150 g smântână
  • 225 g făină albă
  • 7 g praf de copt
  • o cană de cacao

Alte ingrediente:

  • 200 g vișine
  • 200 g ciocolată (poate fi omisă)

Mod de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 190 °C și se unge formă de copt. Se cerne făina și praful de copt.

  2. Mai întâi, se prepară crema cu mascarpone amestecând toate ingredientele cu un tel.

  3. Apoi se pregătește aluatul: se bat ouăle, zahărul și zahărul vanilat cu un mixer electric până când volumul se triplează.

  4. Se schimbă mixerul la viteză medie și se adaugă treptat smântâna și uleiul.

  5. Se adaugă făina. Se poate amesteca manual sau cu mixerul la viteză mică. La final, se folosește o spatulă pentru a încorpora și aluatul prins pe pereții bolului.

  • Se transferă jumătate din aluat într-un alt bol. Se adaugă cacao într-unul dintre boluri și se amestecă.

  • Se toarnă aluatul în formă: mai întâi jumătate din cel cu cacao, apoi jumătate din cel deschis la culoare. Se toarnă crema cu mascarpone în mijloc. Aceasta se va lăsa puțin, deoarece este mai densă decât aluatul. Se presară jumătate din vișine și se toarnă restul de aluat cu cacao. Se acoperă apoi cu aluatul deschis la culoare și vișine.

  • Se pune la cuptor pentru aproximativ 50-55 de minute.

  • După ce s-a copt, se scoate prăjitura bundt din cuptor și se așteaptă 10 minute. Apoi se răstoarnă pe un grătar din metal pentru a se răci.

  • Sfat de servire: Dacă dorești, poți stropi checul bundt cu ciocolată topită și poți presăra vișine sau alte fructe confiate înainte de servire.