-20% la canapelele din stoc folosind codul CANAPELE20 | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să alegi cuvertura de pat?

Îți dorești o cuvertură frumoasă pentru a-ți păstra dormitorul ordonat și a proteja de praf lenjeria de pat? Sau poate ai nevoie de un strat suplimentar pentru a-ți ține de cald în nopțile friguroase? Sfaturile noastre te ajută să găsești cuvertura perfectă pentru tine în funcție de material, dimensiune și stil.

Dimensiunea cuverturii de pat

Atunci când alegi dimensiunea cuverturii, ia în considerare lățimea patului, înălțimea saltelei și dacă patul este lipit de perete sau în mijlocul camerei. Cu cât marginea cuverturii atârnă mai mult timp peste marginea patului, cu atât aceasta arată mai atractiv, dar asta nu înseamnă că este singura soluție.

Cuvertura ideală pentru un pat de o persoană

Pentru un pat de o persoană standard de 90 x 200 cm, vei avea nevoie de o cuvertură de pat cu o lățime de cel puțin 140 cm. Aceasta va atârna aproximativ 25 cm de fiecare parte a patului și va acoperi salteaua. Această dimensiune este, de asemenea, o alegere bună dacă patul tău este lipit de un perete, astfel încât cuvertura va atârna mai mult pe o parte.

Dacă patul nu este lipit de un perete, poți alege o cuvertură de 150, 160 sau 170 cm lățime. O cuvertură de 180 cm lățime - în funcție de înălțimea patului, poate ajunge chiar până la podea!

Cuvertura ideală pentru un pat dublu

Pentru paturile duble de dimensiuni mai mici, recomandăm cuverturi cu o lățime minimă de 160 cm. Pentru paturile cu lățimea de 160 cm, cuvertura trebuie să aibă o lățime de 220 cm. Pentru un pat dublu cu lățimea de 180 cm, lățimea minimă a cuverturii este de 240 cm. Iar dacă ai un pat cu o lățime de 200 cm, vei avea sigur nevoie de o cuvertură cu o lățime de cel puțin 250-260 cm.

Lungimea cuverturii de pat

Nu este nevoie să măsori lungimea unei cuverturi de pat la centimetru, deoarece aceasta poate fi pliată și modelată după bunul tău plac. Acest lucru este valabil și în cazul paturilor cu tăblie.

Cu toate acestea, dacă vrei să acoperi întregul pat, inclusiv tăblia, asigură-te că ai lungimea potrivită. Pentru a acoperi un pat standard care are o lungime de 200 cm până la podea, ai nevoie de o cuvertură de pat de cel puțin 250 cm lungime.

Cuvertură până la podea pentru un efect mai spectaculos

Înainte de a cumpăra cuvertura, îți recomandăm să măsori înălțimea saltelei pentru a afla exact de câți cm în plus vei avea nevoie dacă vrei să atârne pe părțile laterale ale patului. În general, va trebui să rezervi până la 50 cm în plus de lățime pe fiecare parte (această cifră depinde și de înălțimea patului). Dimensiunea poate părea mare, dar nu trebuie să te alarmezi.

Avantaje și dezavantaje

Avantajul unei cuverturi ce atârnă până la podea este că arată bine și protejează mai bine patul. Dezavantajul, însă, este că poate face dificilă aspirarea în jurul patului. Ia în considerare și aceste aspecte înainte de a o cumpăra.

Materialul cuverturii de pat

Cuverturile sunt realizate din materiale naturale, din materiale artificiale sau dintr-un amestec de fibre sintetice și naturale. Prin familiarizarea cu proprietățile fiecărui material, îl poți alege cu ușurință pe cel mai potrivit pentru tine.

Materiale naturale

Confecționate din materiale naturale, cum ar fi inul, muselina, lâna sau bumbacul, cuverturile sunt moi, extrem de confortabile la atingere, respirabile și potrivite pentru persoanele cu piele sensibilă și alergii. Chiar dacă îți place să te odihnești pe pat în timpul zilei, să citești sau să te uiți la un film, materialele naturale au grijă de pielea ta. Dezavantajul este că aceste cuverturi de pat sunt, de obicei, mai subțiri, așa că se șifonează mai mult.

Materiale artificiale

Cuverturile realizate din materiale sintetice (poliester, microfibră, microfleece) sunt rezistente, călduroase și aproape că nu se șifonează deloc. De obicei, sunt mai groase și pot fi folosite ca o pătură suplimentară în nopțile reci.

Cuverturile fabricate din poliester 100% sunt o alegere bună, deoarece nu se decolorează, iar materialul se usucă rapid. La Bonami găsești o gamă largă de culori și modele frumoase.

Combinație de fibre naturale și sintetice

Dacă vrei să profiți de proprietățile ambelor tipuri de materiale, alege o cuvertură de pat care să fie o combinație a celor două materiale. Cuverturile de pat din policotton conțin poliester și bumbac, sunt ușoare și nu se șifonează la fel de mult ca piesele realizate exclusiv din bumbac.

Stilul cuverturii de pat

Atunci când alegi stilul cuverturii trebuie să ții cont de stilul dormitorului tău, mai exact de mobilierul, decorațiunile și culorile existente. Selectează o cuvertură de pat care se potrivește cu restul încăperii.

Stiluri

Cuvertura de pat monocromă se potrivește unui dormitor minimalist. Pentru dormitoarele boeme, vintage și rustice, optează pentru cuverturi de pat cuverturi subțiri și de preferință din materiale naturale. O cuvertură matlasată este cea mai potrivită pentru o cameră în stil romantic. Acest tip de cuvertură este o alegere bună și pentru stilul glamour.

Amplasarea cuverturii de pat

O soluție modernă este amplasarea cuverturii doar pe o jumătatea din suprafața patului, în loc să acopere întreaga suprafață a saltelei. În acest caz, cuvertura se pliază, iar secțiunea de deasupra, mai exact dintre cuvertură și tăblia patului, oferă posibilitatea de a decora patul cu diferite perne.

Cum aranjezi patul

Pune pernele pe care le folosești pentru dormit în spate, lângă tăblia patului. Apoi așază multe perne decorative. Nu ezita să combini diferite forme, culori, materiale și dimensiuni. Alegerea și aranjarea pernelor decorative este la alegerea ta. Un set asortat de cuvertură și față de pernă este, de asemenea, o opțiune bună pentru cei care preferă un aspect ordonat și asortat.

Tip: Dacă, de exemplu, cuvertura are un model amplu, nu este necesar ca întreaga suprafața patului să fie acoperită cu aceasta!