-15% la categoria Paturi cu codul NOAPTEBUNA15 * Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

-15% la categoria Paturi cu codul NOAPTEBUNA15 * Nu se aplică la produsele deja la reducere și la o selecție de produse (menționate)

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să alegi un pat boxspring

Paturile boxspring au devenit din ce în ce mai populare. Acestea oferă un confort excepțional în timpul somnului, comparabil cu cel al hotelurilor de cinci stele. Dacă visezi și tu de mult timp la un pat boxspring, dar nu te poți decide pe care să-l alegi, citește ghidul nostru pentru a te ajuta să te decizi.

Ce este un pat boxspring

Paturile boxspring sunt confortabile, practice și au un aspect de lux. Numele lor provine de la cuvintele englezești „box" (cutie) și „spring” (arc). Acestea sunt foarte populare în America de Nord și în țările scandinave, motiv pentru care mai sunt numite și paturi americane sau paturi continentale.

Aceste paturi au ca bază o cutie dreptunghiulară prevăzută cu arcuri. Ele includ de obicei o saltea, un „topper", o tăblie tapițată și spațiu de depozitare.

Avantaje și dezavantaje


Avantaje
  • Paturi boxspring sunt potrivite pentru persoanele cu dureri de spate și cerințe ridicate de confort.
  • Suprafața de dormit înaltă facilitează întinderea în pat.
  • Saltelele paturilor boxspring au o rezistență mai lungă decât cele convenționale.
  • Datorită absenței unei somiere cu lamele, aceste paturi nu scârțâie.
  • Ele vin în multe modele și culori, astfel încât oricine își poate alege patul de vis.
  • Toate modelele dispun de o tăblie înaltă, astfel încât să poți sta confortabil în pat.
Dezavantaje
  • În cele mai multe cazuri, poziția spătarului nu poate fi reglată pentru paturile boxspring. Acest lucru este posibil doar la paturile cu somieră cu lamele reglabile sau la modelele mai scumpe de paturi boxspring cu telecomandă.
  • Paturile boxspring sunt voluminoase și ocupă destul de mult spațiu în dormitor.
  • Mai puțină circulație a aerului în comparație cu paturile tradiționale.
  • Prețul de achiziție al unui pat boxspring este mai mare decât cel al unui pat convențional.

Detalii despre structură

În timp ce un pat tradițional este echipat cu o somieră cu lamele și o saltea, paturile boxspring sunt formate dintr-o cutie cu arcuri, completată de o saltea cu miez de arcuri și o saltea sau un topper mai subțire cu înălțime joasă. Baza cu arcuri și salteaua creează astfel o elasticitate dublă care răspunde mai bine la mișcările corpului și la punctele de presiune.

1. Box: bază de arcuri

Degeaba ai căuta o somieră la patul boxspring. De obicei, acesta constă dintr-o ramă din lemn cu arcuri bonell uniform distanțate care creează un suport stabil pentru saltea. Acestea reacționează la sarcină într-un mod punctual, adică mai precis. În plus, miezul de arcuri contribuie, de asemenea, la circulația necesară a aerului.

2. Saltea cu arcuri

Salteaua este așezată pe o bază cu arcuri. Cel mai adesea, aceasta este o saltea cu arcuri cu buzunare, în care arcurile individuale sunt separate unele de altele și cusute în „buzunare” care reacționează individual la presiunea corpului și distribuie în mod optim greutatea acestuia. Este excelentă pentru persoanele care suferă de dureri de spate.

Pentru mai multe informații despre saltele, aruncă o privire la ghidul nostru Cum să alegi o saltea.

3. Saltea topper

Ultimul strat al paturilor boxspring este salteaua superioară, numită topper. Acesta este saltea subțire de doar câțiva centimetri înălțime care acoperă întreaga suprafață a patului. Astfel, nu trebuie să-ți faci griji de vreun spațiu incomod între saltele. Topperul are și rolul de a proteja salteaua de murdărie și transpirație, de a prelungi durata de viață a saltelei principale și poate face salteaua mai moale sau mai tare.

Cel mai adesea este fabricat din spumă rece sau din spumă cu memorie, care se adaptează perfect la forma corpului. Cu toate acestea, este posibil să întâlnești și toppere din latex sau gel.

Topperul este de obicei inclus cu patul boxspring sau poate fi achiziționat separat. Dacă topperul face deja parte din patul boxspring, acesta este de tip scandinav. Dacă nu este inclus, este de tip american.

Înălțimea paturilor boxspring

Paturile boxspring sunt mai înalte decât cele convenționale. În loc de înălțimea obișnuită a cadrului de 40 cm, înălțimea unui pat boxspring poate fi de până la 70 cm. Acest lucru face ca ridicarea și coborârea din pat să fie mult mai ușoară. Suprafața crescută a patului protejează și spatele, astfel încât este apreciată în special de persoanele în vârstă sau de cei care suferă de dureri de spate și de articulații.

Cum determini înălțimea ideală a unui pat boxspring?

Așază-te pe marginea patului astfel încât coapsele și gambele să formeze un unghi drept sau chiar un unghi puțin mai mare. Picioarele trebuie să atingă podeaua. Pentru persoanele mai scunde, înălțimea optimă a cadrului este între 60 și 65 cm.

Îngrijirea unui pat boxspring

Dacă te-ai decis să investești într-un pat boxspring, vei profita la maximum de beneficiile acestuia doar dacă îl îngrijești corespunzător. Dacă ai ales o structură căptușită cu țesătură textilă, acesta va trebui aspirat de mai multe ori pe an și curățat cel puțin o dată pe an. De asemenea, rotește salteaua și topperul în fiecare lună.

Inspirații similare