REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să alegi covorul pentru bucătărie și zona de dining

Ai impresia că un covor nu-și are rostul în bucătărie sau dining?
Din contră! Cu ajutorul acestuia vei asigura un aer confortabil și cozy în încăpere. Iar dacă alegi și materialul potrivit, covorul se va întreține ușor, va rezista la utilizarea frecventă și îți va ține cald la picioare.

Inspiră-te din ideile și sfaturile noastre despre cum să alegi covorul cel mai potrivit pentru bucătărie și dining!

În bucătărie alege un covor cu fire scurte și dese

Deoarece covorul în bucătărie trebuie să facă față la multe solicitări, durabilitatea este o prioritate - iar acest lucru este garantat de firele scurte și dense care îl fac rezistent la trafic intens și murdărie. Ține cont să fie și antiderapant sau poți folosi o protecție din cauciuc pe care să o așezi sub covor pentru a nu aluneca.

Alegi o traversă sau un covor în bucătărie?

Într-o bucătărie mobilată în formă de U sau cu mobilier doar pe un perete poți alege o traversă. În cazul bucătăriei pe colț, în formă de L, un covor este alegerea potrivită. Atunci când alegi dimensiunea covorului, ia în considerare și distanța necesară dintre mobilier și covor.

Culoare covorului asortată cu mobilierul

Dacă vrei un covor care să-ți completeze cromatic spațiul, alege-i culoarea în funcție de scaune sau de masă. Repetă cel puțin una dintre nuanțele predominante de pe covor, iar interiorul va fi echilibrat estetic. La fel de frumos arată și asortarea monocromă, unde culoarea mobilierului de dining și covorul se asortează prin nuanțe mai deschise sau mai închise ale aceleiași culori.

Modele care maschează murdăria

În bucătărie și în zona de dining, cele mai practice covoare sunt cele multicolore sau în culori mai închise, deoarece maschează mai ușor murdăria. De exemplu, cu un covor oriental roșu închis poți adăuga o notă specială în decorul unei bucătării în stil minimalist sau industrial. Un covor gri cu model geometric se potrivește într-o bucătărie modernă.

Citește aici mai multe idei și sfaturi: