100 Lei sau 400 Lei reducere la comanda ta | Economisește azi →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să ai o locuință stylish chiar și cu copii mici acasă

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Nu trebuie să abandonezi visul de a avea o casă elegantă și confortabilă chiar dacă ai un copil mic sau mai mulți.

Este clar că trambulina perfectă va fi canapeaua din living, iar pernele decorative vor fi împrăștiate peste tot, de aceea va trebui să alegi mobilier elegant, dar rezistent.

Ți-am pregătit câteva sfaturi despre cum să îți mobilezi casa pentru a te scuti de stres și de a crea un spațiu de locuit în care copiii și adulții să se simtă mereu ca acasă.

Living

Ai decorat perfect camera copilului tău, dar acesta încă își petrece majoritatea timpului în living? Acest lucru este perfect normal și se va schimba pe măsură ce copilul tău crește. Între timp, încearcă să faci din living un spațiu plăcut în care el sau ea se va juca și va petrece timp cu familia.

Sfatul Bonami pentru un living practic și confortabil pentru familiile cu copii:

 • Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea canapelei este rezistența la uzură, care este indicată de valoarea Martindale. Cu cât numărul este mai mare, cu atât țesătura va rezista mai bine. Pentru familiile cu copii, valoarea minimă recomandată de Martindale este de 35.000. Merită să alegi o țesătură care să fie ușor de curățat. Canapele fabricate din piele naturală și piele artificială sunt, de asemenea, preferate, deoarece au o rezistență excelentă la pete și sunt durabile. Canapelele modulare sunt solide, rezistente și potrivite pentru copii.
 • Nu este momentul să ai multe perne decorative împrăștiate în jurul canapelelor. Doar una sau două piese elegante vor fi suficiente.
 • În fața canapelei, un covor asigură nu doar confort ci și spațiu pentru a vă juca împreună. Dacă vrei să adaugi o măsuță de cafea, este la alegerea ta. Dacă da, optează pentru o piesă cu margini rotunjite.
 • O idee bună este un mic colț de joacă în living. Dacă micuțului tău îi place să deseneze, ia-i un scaun și o măsuță. Va fi preocupat pentru mai mult timp, iar tu te poți relaxa pe canapea pentru o vreme.

Bucătărie

Copiii adoră să se joace cu ustensilele de bucătărie. Acesta nu este un lucru rău, deoarece tobele pe oale și alte jocuri spontane le sunt benefice și le dezvoltă abilitățile. Dar ce poți face pentru a preveni haosul și distrugerea echipamentelor de bucătărie?

Sfaturi pentru bucătăria familiilor cu copii mici:

 • Așază pe raftul de sus ustensilele de bucătărie fragile sau cele care sunt periculoase pentru copii. Pune pe rafturile de jos lucruri la care cel mic se poate uita și cu care se poate chiar juca. De exemplu, recipiente din plastic pentru alimente, unele oale, boluri din plastic și linguri de lemn.
 • Diminuează vizibilitatea echipamentelor de bucătărie și mută coșurile de gunoi din interiorul dulapurilor din bucătărie. Este o alegere bună din punct de vedere estetic și igienic. Cu cât sunt mai puține obiecte la vedere, cu atât va fi mai sigur pentru copilul tău și cu atât vă va fi mai ușor să cureți bucătăria.
 • Dacă copilul este interesat de ceea ce faci în bucătărie, ia-i un turn de învățare, pe care să poată urca în siguranță și să privească sau chiar să te ajute puțin. Dacă există suficient spațiu, o bucătărie pentru copii este, de asemenea, o idee bună. Copilului îi va plăcea să te imite atunci când gătești.

Zona de dining

Pastele zboară prin bucătărie, băuturile sunt vărsate și auzi „Mami, șterge-mă pe mâini" de cel puțin trei ori? Dacă vrei să iei masa în liniște, ușurează-ți munca cu echipamente inteligente pentru dining.

Sfatul Bonami pentru o zonă de dining perfectă pentru părinți și copii

 • O alegere inteligentă este o masă cu un finisaj din melamină care rezistă la apă și pete. O altă opțiune este, de asemenea, o piesă din lemn masiv, care va rezista mult timp cu o îngrijire corespunzătoare și poate fi recondiționată de-a lungul anilor prin șlefuire și ceruire. Atenție însă la pin, deoarece suprafața sa este mai moale și poate fi ușor deteriorată de copii.
 • Oricare ar fi tipul de masă pe care îl selectezi, o protecție suplimentară este întotdeauna o idee bună. Fața de masă arată elegant și protejează masa, dar poate fi ușor trasă de copiii puși pe joacă, de aceea îți recomandăm seturile cu suporturi pentru farfurii. Vei aprecia modelele pentru copii, deoarece sunt durabile și ușor de curățat.
 • Dacă copiii preferă să stea la masă pe scaune obișnuite, alege-le pe cele din plastic sau lemn . Acestea nu vor avea o problemă cu mâinile pătate și petele de mâncare, deoarece pot fi șterse cu ușurință cu șervețele umede pe care le poți avea la îndemână depozitate într-un suport elegant.

Baie

Când un bebeluș face baie, nu rămane un colț uscat în întreaga încăpere. Cu siguranță spuma și jucăriile se regăsesc și pe podea și pereți, nu doar în cadă.

Baia amenjatată și pentru copii

 • Când vine vorba de spălatul pe mâini, este util să ai o treaptă înălțătoare și prosopul lângă chiuvetă. Copiii mai mari se pot spăla singuri pe mâini. Agață prosopul la o înălțime care să fie la îndemâna copilului.
 • Alege dulapuri închise și rezistente pentru prosoape, cosmetice și accesorii pentru baie. Adaugă și câteva cutii de depozitare pe rafturile deschise existente, astfel încât ceea ce este depozitat în ele să nu poată fi văzut.
 • Selectează accesoriile pentru copii care se potrivesc cu stilul băii. Modele vesele pentru prosoapele pentru copii, halatele și covorașele de baie sunt soluții utile și pline de imaginație care vor binedispune întreaga familie.
Hol

Cizme, cizme de cauciuc, adidași, papuci - cel puțin de atâta încălțăminte are nevoie un copil pe sezon. Când adăugați și încălțămintea și alte echipamente ale restului familiei, vă pierdeți în neștire. Cu câteva soluții ingenioase puteți păstra lucrurile organizate!

Sfaturi pentru a păstra holul ordonat chiar și cu un copil mic

 • Păstrează pe hol doar încălțămintea pe care familia o folosește în acea perioadă a anului. Depozitează restul în organizatoare pentru pantofi și pune-le într-un dulap sau sub pat. Pentru hol, alege un pantofar cu uși pentru a menține aspectul ordonat.
 • Agață paltoanele și jachetele folosite în timpul sezonului într-un cuier de perete.
 • Alege covoare cu fir scurt estetice și practice. Copilul se poate așeza pe covor pentru a-și încălța pantofii în loc de podeaua rece, în plus, acesta va colecta orice murdărie care cade de pe pantofi.
 • Motivează-ți copilul să fie independent și, dacă ai suficient spațiu pe coridor amenajează-i o zonă de schimbat pentru ca el să își găsească pantofii și haina singur.