1. Se spală sfecla roșie, se taie extremitățile, dar nu se îndepărtează coaja.
2. Se stropește uleiul pe folia de aluminiu, se pune sfecla roșie, sare și piper.
3.Se înfășoară bine sfecla în folie de aluminiu și se coace în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de aproximativ o oră.
4. După ce s-a copt, se lasă sfecla să se răcească și se curăță de coajă.
5. Se taie sfecla roșie în cubulețe și se mixează până se obține un piure fin.
6. Într-un castron, se amestecă făina simplă, ouăle, gălbenușul de ou, sarea, piureul de sfeclă și se frământă aluatul până se omogenizează.
7. Se înfășoară aluatul în folie de bucătărie și se lasă să se odihnească la temperatura camerei timp de două ore.
8. Cu ajutorul unui aparat de făcut paste sau al unui rulou, se întinde aluatul într-o foaie subțire.
9. Se decupează inimioare din aluat, cu ajutorul unor forme metalice sau din silicon.
10. Pentru a pregăti umplutura, se amestecă ricotta cu parmezanul. Se toacă cimbrul mărunt și se adăugă peste umplutură.
11. Se condimentează umplutura cu sare și piper, după gust.
12. Se pune câte o linguriță din umplutură în centrul unei inimioarei din aluat și se sigilează apoi cu o altă inimioară așezată deasupra.
13. Se fierb în apă clocotită până când ravioli încep să plutească. Se lasă să fiarbă câteva secunde și se scot.
14. Se topește untul într-o tigaie timp de aproximativ trei minute, apoi se adaugă frunzele de salvie tocate mărunt, se adaugă sare, dacă se dorește.
15. Se toarnă sosul de unt și salvie peste ravioli gătiți și se presară apoi nucile tocate.