20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături

Idei de cadouri pentru iubitorii de vinuri

Ai un pasionat de vin în cercul tău de prieteni? Minunat, atunci nu trebuie să îți faci griji cu privire la ce îi vei cumpăra de ziua de naștere, onomastică sau de Crăciun. Avem o mulțime de sugestii de cadouri elegante pentru iubitorii de un vin bun.

Cauți un cadou în stil mare sau un accesoriu mic?

În primul rând, gândește-te la ocazia pentru care alegi cadoul și cât de mult vrei să investești în el. Un curs de somelier, un voucher pentru o degustare de vinuri (chiar și cu un sejur la o podgorie) sau o vizită de grup la crama viticultorului preferat vor fi cu siguranță experiențe de neuitat, dar sunt mai costisitoare. Poți însă face și investiții mai mici, dar care vor avea un efect la fel de mare.

Pahare de vin

Un set de pahare de vin elegante și de calitate va face fericit orice băutor de vin. La urma urmei, atunci când vinul este servit în paharul potrivit, are un gust și mai bun.

Nu ești un expert când vine vorba de servirea vinului și nu vrei un faux pas atunci când îți vei felicita prietenul? Inspiră-te din articolul nostru cu sfaturi despre ce pahare sunt potrivite pentru vinul alb, roșu sau spumant.

Accesorii mai mici

În afară de pahare, există o mulțime de mici accesorii esențiale pentru a servi corect vinul. Aici, la Bonami, vei găsi:

- Tirbușoane si desfăcătoare Poți alege între desfăcătoare de sticle clasice și piese de design, care costă ceva mai mult, dar care vor face un spectacol extraordinar la deschidere și vor rezista mulți ani datorită materialelor de calitate.
- Dopuri
Indiferent dacă stilul iubitorului tău de vin este mai degrabă minimalist și alegi un dop din oțel inoxidabil sau unul în stil boem în formă de frunză aurie, acest mic obiect extrem de practic îl va încânta cu siguranță.
- Pâlnie de vin
Vrei să eviți petele de vin pe fața de masă? O pâlnie practică de servire pentru a împiedica picăturile să curgă pe partea exterioară a sticlei este soluția.
- Aeratoare
Pur și simplu poți turna vinul prin aerator direct în pahar pentru a-i spori gustul și aroma.

Pentru o servire spectaculoasă

Decantoare
Orice iubitor de vin știe că turnarea vinului într-o carafă sau într-un decantor oxigenează corespunzător vinul și îi amplifică gustul și aroma. În plus,dacă alegi un decantor de design, te vei bucura nu numai de gustul vinului, ci și de latura sa estetică atunci când îl savurezi.

Recipiente de răcire
Vinul spumant sau alb se bea rece. De aceea, un răcitor de vin va fi un gadget excelent nu doar pentru zilele călduroase, când este dificil să păstrezi băutura la temperatura optimă. Recipientele sunt disponibile în diferite dimensiuni, forme și materiale. Depinde de tine care ți se potrivește cel mai bine.

Rafturi pentru vinuri
Cunoști bine stilul persoanei căreia îi faci un cadou? Alege atunci un raft pentru vinuri. Doar stabilește dinainte ce i se va potrivi mai bine - stilul minimalist, modern sau rustic? O opțiune de masă sau un raft pentru vinuri de dimensiunea unui dulap?