-20% la canapelele din stoc folosind codul CANAPELE20 | Economisește azi →
Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Ziua Îndrăgostiților

Se apropie Ziua Îndrăgostiților. Nu știi cu ce să-ți surprinzi persoana iubită? Te ajutăm să planifici momente romantice și să îi faci cea mai frumoasă surpriză. Ți-ar plăcea un cadou original, o cină de Valentine's Day la lumina lumânărilor sau un maraton de filme? La Bonami găsești totul pentru cea mai frumoasă sărbătoare a îndrăgostiților.

Când este Ziua Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește în fiecare an pe 14 februarie și este cunoscută și sub numele de Valentine's Day sau Sărbătoarea iubirii. Poate că nu știai până acum că originea acestei sărbători este pur europeană. Deși își are originile în țările anglo-saxone, este sărbătorită de oamenii din întreaga lume.

Cum a luat naștere ziua de Valentine's Day

Te întrebi cine a fost Sfântul Valentin? Să ne întoarcem puțin în Roma Antică, unde, pe 14 februarie, curajosul episcop Valentin a fost executat pentru că a căsătorit cupluri îndrăgostite, în ciuda interdicției stricte a împăratului. Sărbătoarea purificării și a fertilității, Lupercalia, avea loc în același timp, când bărbații scoteau numele fetelor din urna iubirii. Aceștia aveau să devină iubiți în următorul an.

Probabil că aceste două evenimente s-au contopit într-unul singur de-a lungul timpului, iar acum sunt sărbătorite cu bilețețe cu mesaje de dragoste, cine romantice, trandafiri și multă ciocolată. Mai presus de toate, este o sărbătoare a iubirii și depinde de tine cum și cu cine o sărbătorești ♥.

Cum se sărbătorește Valentine's Day aici și în alte țări

Fiecare sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în felul său. Unii ies în oraș la cină la restaurantele lor preferate pentru un meniu special, alții pregătesc o cină la lumina lumânărilor acasă, alții preferă experiențele romantice de neuitat sub forma unor sejururi de wellness, un city break, o sesiune de masaj împreună sau un zbor cu balonul.

Dar un lucru este comun, se oferă cadouri din dragoste. Cel mai adesea este vorba de flori, ciocolată, bijuterii sau lenjerie intimă. Dacă vrei să-i oferi persoanei iubite ceva mai ingenios în acest an, accesează pagina noastră Cadouri de Valentine's Day, unde avem o mulțime de idei care te vor face fericit:
Cu toate acestea, nu toate țările sărbătoresc Valentine's Day în același mod ca și noi. Iată care sunt cele mai interesante moduri de a sărbători Ziua Îndrăgostiților din lume.
Japonia
În Japonia, Ziua Îndrăgostiților este despre răsfățul bărbaților. Femeile își copleșesc partenerii și prietenii cu cadouri pentru a-și exprima afecțiunea.

Cu toate acestea, nu trebuie să te îngrijorezi că femeile sunt lipsite de răsfăț. Pe 14 martie, ele sărbătoresc așa-numita Zi Albă, care este similară cu Ziua Îndrăgostiților. În această zi, bărbații oferă cadouri iubitelor lor. Există chiar o regulă nescrisă conform căreia valoarea cadoului ar trebui să fie de 2-3 ori mai mare decât valoarea cadoului pe care un bărbat l-a primit de la o femeie de Valentine's Day.
Coreea de Sud
Inspirați de vecinii lor japonezi, sud-coreenii sărbătoresc atât Valentine's Day, cât și Ziua Albă. Dar asta nu este tot. O altă sărbătoare, pe care ei o numesc Ziua Neagră, este celebrată pe 14 aprilie. Această sărbătoare este pentru persoanelor singure, care se întâlnesc la prânz în restaurante și servesc o masă tradițională sud-coreeană. Unii consideră că această sărbătoare este o festivitate de celebrare a vieții de burlac, în timp ce alții se consolează că nu au avut cu cine să sărbătorească de Valentine's Day.
Danemarca și Norvegia
Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în Norvegia și Danemarca de relativ puțin timp. Bărbații de aici trimit femeilor „Gaekkebrev" - felicitări amuzante în versuri - pe 14 februarie. Aceste bilețele sunt anonime, dar conțin un indiciu sub forma numărului de litere din numele expeditorului. Femeile au apoi timp până la Paște să ghicească cine le-a trimis felicitarea. Dacă femeia ghicește numele expeditorului, câștigă un ou de Paște. Dacă nu rezolvă ghicitoarea, ea trebuie să dea un ou expeditorului care își revendică felicitarea.
Filipine
Un mod original de sărbători această zi este și în Filipine unde, pe 14 februarie, sute de cupluri filipineze spun „Da" în același timp, în mijlocul centrelor comerciale sau în alte locuri publice.
Italia
Ziua Sfântului Valentin a fost sărbătorită inițial în Italia ca începutul primăverii. Îndrăgostiții se întâlneau în parcuri și grădini și se bucurau de muzică, plimbări și citeau poezii de dragoste. Conform tradiției, tinerele fete necăsătorite trebuiau să se trezească în zori în această zi. Se spune că primul bărbat pe care îl vedeau le devenea soț în decurs de un an. Sau cel puțin semăna cu viitorul mire.