Economisește 15% cu codul MINUS15 | Cumpără azi mai ieftin! →
30 000+ de produse cu livrare garantată până la Crăciun →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să-ți reamenajezi zona de dining

Renovarea zonei unde servim masa este un proiect destul de provocator, deoarece trebuie să fie corect amenajată, să aibă piese de mobilier confortabile, să fie funcțională și să își servească pe deplin scopul. Prin urmare, este important ca amenajarea unor astfel de spații să fie, înainte de toate, bine gândită. Am contactat designerul de interior Urška Omanová, cunoscută pe Instagram sub numele de @caricasveta.si, să ne dea câteva detalii despre renovarea zonei de dining, dar și câteva sfaturi valoroase pentru cei care plănuiesc o reamenajare de acest fel.

Pași importanți înainte de a începe transformarea

Urška recomandă să îți pui următoarele întrebări înainte de a începe reamenajarea:

  • ce anume este cel mai important pentru tine în acest spațiu,
  • câte persoane vor sta la masă cel mai des,
  • spațiul în sine oferă posibilitatea amplasării unor piese mai mari sau ești constrâns și trebuie să găsești soluții practice?
De asemenea, este indicat să cauți inspirație în reviste, cărți, pe Pinterest și chiar să faci un colaj. Acest lucru te va ajuta în crearea stilului interiorului tău. De asemenea, poți alege materialele dorite în funcție de acestea, ceea ce îți va facilita găsirea elementelor perfecte.
Este important să îți pregătești bugetul și să cauți piese care să se încadreze în suma pe care o ai la dispoziție.

Dacă nu ai nicio ideea, Urška recomandă să ceri ajutorul unui designer de interior care să te ajute să găsești piesele perfecte pentru nevoile tale, în stilul dorit.

Cum alegi masa? Când optezi pentru o masă rotundă și care sunt avantajele sale?

Urška: Am ales o masă rotundă în funcție de spațiul pe care îl aveam la dispoziție. Înainte aveam o masă care era prea mare și totul părea destul de înghesuit. După câteva măsurători și după ce m-am documentat cu privire la avantajele meselor rotunde, am ales Teulat Cep . Marele avantaj este că discuțiile se poartă mai ușor în jurul mesei rotunde. Este excelentă pentru petreceri și perfectă pentru că ai acces mai ușor oriunde ai sta. Iar după ce pun scaunele sub masă, avem de fapt mult mai mult spațiu decât înainte - copiii aleargă acum fericiți în jurul noii mese.

Ce nu ar trebui să lipsească din zona de dining?

Urška: Cred că elementele necesare sunt cele care ne fac să ne simțim bine. De aceea, nu cred că există un răspuns universal la această întrebare. Pentru mine, un element indispensabil este un covor suficient de mare sub masă pentru că adaugă dinamism. O masă de calitate care să supraviețuiască tuturor festinurilor, jocurilor de societate, temelor, creativității și dezbaterilor, scaune confortabile și o lustră deasupra mesei. Aproape mereu pun pe masă o vază cu flori proaspete sau uscate, dar îmi plac și tacâmurile și farfuriile interesante în tonuri naturale.

De ce trebuie să țin cont dacă aleg mobilierul de culoare închisă?

Mobilier închis: Alegerea mobilierului închis înseamnă echilibrarea culorii, a luminii și a materialelor. Recomand să alegi mobilierul închis doar dacă ai multă lumină naturală în cameră, dar nu în camerele foarte mici sau întunecate.

De asemenea, fii atentă la contrast - estompează aspectul auster al unei mese negre cu scaune din lemn, alege o culoare deschisă pentru pereți, adaugă un covor din fibre naturale, obiecte de culoare deschisă, etc. Adăugarea unor elemente simple, cum ar fi rame de tablouri, perne de scaun sau elemente decorative în contrast cu mobilierul închis contribuie la înveselirea spațiului.

Ai în vedere curățarea mobilierului de culoare închisă și alege materiale de calitate care sunt mai rezistente la utilizarea pe termen lung.

Mai multe sfaturi pentru cei care își reamenajează zona de dining?

Urška: Creează un colț care să îți placă! Dinning-ul este locul unde servim masa, unde se adună întreaga familie, unde se întâmplă evenimente importante. Nu te axa prea mult pe tendințe, ci mai degrabă alege piese atemporale care vor fi mereu la modă. Distracție plăcută la amenajare!