Până la -20% pentru grădină Economisește azi →
Vine Paștele | Pregătește-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Primele arome de toamnă: guguluf cu mere si nucă

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

„Toamna se numără bobocii”, iar grădinile și livezile sunt pline de legume și fructe coapte. Există o magie de nedescris în culorile, aromele și miresmele acestui anotimp. Tocmai de aceea acum este momentul potrivit pentru o rețetă care să le combine pe toate.

Guguluful cu mere și nuci este un desert care se pepară rapid și va fi pe placul întregii familii. Este o gustare ideală pentru la școală sau la serviciu.

Iată de ce vei avea nevoie!

Ingrediente:
  • 3 ouă,
  • 180 g zahăr
  • 1 zahăr de vanilie,
  • 130 ml ulei
  • 60 g nuci măcinate,
  • 1 linguriță de scorțișoară,
  • 250 g făină,
  • 1 praf de copt,
  • 250 g mere rase (aproximativ 3 mere).

Mod de preparare:

    1. Se pornește cuptorul la 180C și așteaptă să se încălzească.
    2. Cu o pensulă, se unge forma cu puțin unt topit și se tapetează cu făină sau griș.
    3. Se amestecă ouăle și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă restul ingredientelor.
    4. Se toarnă compoziția în forma de copt pentru chec bundt/guguluf.
    5. Se pune la copt în cuptorul încins, timp de aproximativ 45 de minute. Poți face testul scobitorii pentru a te asigura că aluatul este copt.
    6. După ce guguluful a crescut și a început să capete o culoare aurie, se acoperă cu hârtie de copt pentru ca partea de sus să nu se ardă.
    7. După ce s-a copt, se lasă în formă pentru câteva minute și abia apoi se scoate.
    8. Se ornează cu zahăr pudră sau glazură de ciocolată.