Bonami Days cu până la -50% | Prelungit →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Paturi matrimoniale

Atunci când alegi un pat matrimonial, ar trebui să iei în considerare în primul rând în ce tip de dormitor va fi amplasat. Dacă ai un spațiu limitat, alege un pat simplu, dar dacă ai un dormitor mare, optează pentru un pat din lemn masiv, cu tăblie sau baldachin.

Atunci când alegi un pat matrimonial, ar trebui să iei în considerare în primul rând în ce tip de dormitor va fi amplasat. Dacă ai un spațiu limitat, alege un pat simplu, dar dacă ai un dormitor mare, optează pentru un pat din lemn masiv, cu tăblie sau baldachin.

Filtre și sortare
Bonami Days
Dimensiune
Material
Accesorii
Noutăți
Filtre și sortare
Sunt afișate 48 din 160 produse

Cum să alegi un pat dublu / matrimonial

Se spune că un somn odihnitor este cheia către sănătate. Dacă vrei și tu să dormi ca în puf în fiecare noapte, trebuie să alegi un pat dublu în dormitor care să se potrivească nevoilor tale și ale partenerului tău. Aruncă o privire peste selecția noastră din care poți alege piesa perfectă pentru tine!

Dimensiunea patului matrimonial / dublu

Călătoria către găsirea patului matrimonial ideal începe cu alegerea dimensiunilor. Este important să măsori atât patul, cât și spațiul din dormitor și să lași cel puțin 60 cm de spațiu liber pe fiecare parte a patului. Lasă 80 cm în partea dinspre ușă și 100 cm între pat și șifonierul cu uși clasice cu balamale.

Pentru pat:

  • Lungimea și lățimea patului dublu trebuie să fie astfel încât să puteți dormi confortabil amândoi. O lățime de 140 cm - 160 cm este suficientă pentru cuplurile cărora le place să doarmă cât mai apropiat. Însă unele persoane preferă să aibă cât mai mult spațiu pentru ele. În acest caz, alege un pat de 180 x 200 cm. Copilul e încă mic și vă vizitează adesea noaptea sau partenerul e pretențios în ceea ce privește propriul spațiu? Nu ezita atunci să apelezi la un pat de 200 x 200 cm.
  • Înălțimea patului dublu: Cea mai întâlnită înălțime a patului (inclusiv cu saltea) este între 45 cm și 60 cm de la podea. Depinde și de înălțimea persoanei. Atunci când îl cumperi, este necesar să adaugi și înălțimea saltelei pe lângă înălțimea cadrului de pat, apoi scade dimensiunea părții saltelei care se potrivește în cadrul patului. De obicei e de 10 cm. Dacă îți este mai greu să te ridici din pat sau ai o mobilitate redusă în general, alege un pat mai înalt.

Material: lemn clasic, metal stilat sau tapițerie elegantă

  • Patul dublu tapițat este o piesă dominantă în dormitor. Arată luxos și e foarte confortabil. Grație tapițeriei moi, ține de cald și comod atunci când stai în pat și citești.
  • Patul american sau boxspring are un cadru inferior din lemn sau din metal. În interior are o structură cu arcuri pe care e așezată o saltea clasică. În partea de sus, patul este completat de un așa-numit topper, adică o saltea subțire care „înmoaie” suprafața și acoperă eventualele spații între saltele. Printre avantajele sale se numără dormitul foarte confortabil, spațiul de depozitare, capacitatea mare de încărcare și designul elegant.
  • Paturile matrimoniale din lemn masiv au un aspect atemporal, sunt de înaltă calitate, stabile, puternice și durabile în timp. Vei descoperi că există o varietate de tipuri și finisaje de lemn, astfel că poți alege designul cate se potrivește dormitorului tău.
  • Paturile duble japoneze sunt simple, dau o impresie de cameră aerisită, pot mări vizual un spațiu mic și sunt ideale pentru iubitorii de minimalism. De obicei, acestea au doar o bază care susține salteaua și picioare.
  • Paturile metalice cu structură de calitate au, de asemenea, și o durabilitate lungă în timp. Cadrul patului este, de obicei, ușor de transportat, iar unul dintre avantajele sale este întreținerea sa simplă. Singurul dezavantaj este că metalul poate fi mai rece la atingere iarna.

IDEE: Alege și dulapurile / șifonierele în același stil și design.

 

Spațiul de depozitare

Indiferent de materialul structurii, spațiul de depozitare poate fi (sau nu fi) parte din pat.

Caută paturi duble cu spațiu de depozitare sau alege cutii de depozitare pe care să le pui sub pat.

Pat cu saltea și somieră sau fără?

Vrei să cumperi un pat nou în dormitor și te întrebi dacă să alegi unul care are salteaua și somiera incluse? Ei bine, aici totul depinde de cât de specifice sunt nevoile tale.

Dacă alegi componentele separat, trebuie să ții cont de anumite lucruri. În cazul somierei, acordă atenție tipului structurii și a numărului de gratii (cu cât sunt mai late, cu atât greutatea e distribuită mai bine, iar somiera rezistă mai mult). La saltea, ține cont de material și fermitate.

Fiecare componentă a patului poate fi aleasă în funcție de nevoile fiecăruia pentru un somn confortabil și odihnitor.

RECOMANDARE: Aruncă o privire la varietatea de saltele de la Bonami! La noi găsești saltele cu arcuri, cu spumă, combinate sau de alte tipuri, dar și o mulțime de paturi. Poți alege de la noi, de asemenea, și somierele.