Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Birouri

Filtre și sortare
Disponibilitate
Culoare
Lățime
Lungime
Reduceri
Noutăți
Filtre și sortare
Sunt afișate 48 din 143 produse

Cum să alegi un birou

Fie că este pentru muncă sau distracție, toată lumea trebuie să aibă un birou acasă. Având în vedere că petreci multe ore stând la birou, este o idee bună să-ți faci timp și să te familiarizezi cu opțiunile pe care le ai înainte de a-l alege.

Cele mai importante caracteristici ale birourilor

Înălțimea biroului
Biroul sau masa de birou trebuie să fie înaltă astfel încât genunchii, șoldurile și coatele să fie în unghi drept atunci când stai așezat. Înălțimea biroului pentru un adult este, cel mai adesea, între 65 și 80 cm. Prin urmare, primul pas e să stabilești pentru cine cumperi biroul sau masa de lucru.

  • Înălțime 160–170 cm - birou cu înălțime de aproximativ 65 cm
  • Înălțime 170–185 cm - birou cu înălțime de aproximativ 67–75 cm
  • Înălțime 170–185 cm - birou cu înălțime de aproximativ 75–80 cm

Dimensiunea blatului biroului
Alege-l astfel încât să poți pune pe el tot ce ai nevoie la îndemână, dar în același timp să fie și suficient spațiu pentru lucra. Dimensiunile minime ale unui birou sunt de aproximativ 100×70 cm. Sertarele de depozitare pot încăpea sub aceasta. Pe birou trebuie să aibă loc și un corp de iluminat de calitate sub forma unei veioze.

Dimensiunile minime mentionate nu se aplică în cazul birourilor sau meselor de lucru pliabile sau fixate pe perete. Acestea din urmă sunt o soluție practică mai ales pentru garsoniere sau apartamente mici.

Alte accesorii
Îți poate fi util un birou cu sertare încorporate, rafturi sau orificii pentru cabluri.

Biroul pentru PC trebuie să ofere suficient spațiu

Cauți un birou pentru computer pe care să-ți poți pune monitorul? Ia în considerare faptul că monitorul trebuie să fie cel puțin la 60 cm distanță față de ochii tăi. Prin urmare, suprafața blatului biroului trebuie să fie de cel puțin 70 cm. Dacă ai un computer clasic, trebuie să te gândești în prealabil dacă îl vei așeza pe birou (pe blatul de lucru) sau sub birou.Dimensiunea suprafeței de lucru aleasă depinde de această decizie.

SFAT: Vrei să amenajezi un colț de lucru? Atunci aruncă o privire și la scaune de birou.

Unde poziționezi biroul în apartament?

Ideal ar fi cât mai aproape de o sursă de lumină naturală - mai exact, lângă fereastră. Așază biroul într-un unghi astfel încât să nu-ți umbrești suprafața de lucru cu spatele sau cotul. De asemenea, ia în considerare și reflexia razelor soarelui în monitor din anumite părți ale zilei.

E alegerea ta dacă vrei să ai biroul în mijlocul unui spațiu sau să-l lipești de perete pe lungime sau lățime. Totuși, nu toate camerele sunt structurate astfel încât să optezi pentru o masă de lucru dreptunghiulară. În acest caz, dacă spațiul nu-ți permite altceva, poți opta pentru un birou pe colț. De asemenea, un birou pliabil e mereu o alternativă bună.

 

Din ce material ar trebui să fie făcut biroul?

Birourile din lemn masiv sunt cele mai populare, dar și cele mai scumpe. Apoi, sunt preferate birourile din furnir și laminate, cel mai adesea cu aspect de lemn de stejar, frasin, fag sau nuc. În ultimii ani a câștigat popularitate și metalul, însă nu e la fel de „cald” la atingere. Drept urmare, este adesea folosit în combinație cu lemnul.

Cele mai căutate sunt birourile albe, negre și gri, care sunt ușor de asortat cu accesorii colorate sau cu tapetul de pe pereți. Atunci când alegi, ia în considerare faptul că o cameră pare mult mai spațioasă dacă ai în ea un birou într-o culoare luminoasă. În orice caz, alege ceva care să se armonizeze cu restul elementelor din cameră.

RECOMANDARE: Poți alege, de asemenea, biblioteci și rafturi pentru colțul tău de lucru cu același stil și decor.

Biroul pentru copii: De ce ar trebui să ții cont?

Copiii aleg, în special, ce arată mai frumos - știm cu toții acest lucru. De aceea, avem o ofertă de birouri pentru copiii care nu numai că sunt de calitate înaltă și practice, dar în același timp au și un aspect drăguț și jucăuș. Aruncă o privire peste oferta noastră de mese de lucru și birouri pentru preșcolari și elevi începând cu clasa I. La Bonami vei găsi 3 tipuri de birouri de copii:

  • Birou cu înălțime fixă pentru copii - Copilul trebuie să aibă picioarele pe podea atunci când stă la birou. În plus, se aplică regula unghiurilor drepte pentru genunchi, coate și șolduri atunci când stai jos (ca în cazul birourilor pentru adulți).
  • Birou cu înălțime reglabilă - Cel mai mai mare avantaj al unui astfel de birou este adaptabilitatea sa. Birourile cu înălțime reglabilă oferă înălțimea ideală pentru a fi folosit timp de mai mulți ani (depinde, bineînțeles, de înălțimea și rata de creștere a copilului). Acest lucru te va ajuta să economisești mult.
  • Birou pliabil cu înălțime reglabilă - Acesta asigură o postură corectă, dar și confort. Este practic chiar și pentru pictat sau alte activități creative. De obicei biroul pliabil are inclusă și o structură reglabilă pe înălțime.
  • SFAT: Vrei să alegi un birou cu înălțime reglabilă pentru copii? Optează pentru un design neutru pe care copilul să-l îndrăgească și când e mai mare.