Ingrediente:
Mod de preparare:
1. Pentru rețetă ai nevoie de piure de dovleac. Pentru a-l prepara alege un dovleac hokkaido, fiert sau copt la cuptor pe o foaie de copt. Îl poți decoji sau nu. Se coace la 180 de grade pentru mai puțin de o oră și apoi se lasă la răcit. Taie-l în două, scobește-l pe dinăuntru și apoi taie dovleacul în cubulețe, adaugă puțină apă și amestecă bine pentru a obține un piure.
2. Bate ouăle împreună cu zahărul, zahărul vanilat și mierea. Adaugă uleiul, piureul de dovleac și condimentele.
3. Mixează bine și apoi adaugă făina și praful de copt.
4. Toarnă aluatul în formă. Noi am folosit una specială de Halloween. Pune la cuptor și coace timp de aproximativ 25 de minute la 180 de grade.
5. Copiii pot servi brioșele la micul dejun sau la gustare. Adulții se vor bucura de ele cu o ceașcă de cafea.
Ingrediente:
Mod de preparare:
1. Amestecă făina, zahărul, extractul de vanilie și pudra de cacao și combinând ușor cu untul și frământând manual. Adaugă și laptele dacă este necesar.
2. Frământă până vei obține un aluat neted și care nu se lipește.
3. Înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin o oră.
4. Împarte aluatul și modelează rulouri mici (din această cantitate se vor face aproximativ 12 - 15 buc). Presează ușor în două locuri pe fiecare rulou și apoi crestează-l ușor pentru a crea mici pliuri asemănătoare unor degete.
5. Înfige jumătățile de migdale pe rulouri (acestea vor fi unghiile vrăjitoarei).
6. Se coc în cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de aproximativ 15 minute.
7. Pentru a da unghiilor un aspect înfricoșător, poți desprinde migdalele de pe „degete” după coacere și lipește-le din nou cu dulceață de coacăze (sau altă dulceață de culoare roșu intens).
Degete de vrăjitoare de Halloween
Ingrediente:
Procedură:
1 Pregătește piureul de dovleac. Aceasta se face prin fierberea dovleacului. Apoi se scurge și se amestecă până se obține un piure omogen.
2. Dizolvă drojdia în laptele călduț. Adaugă o lingură de zahăr și o lingură de făină. Amestecă și așteaptă aproximativ 20 de minute pentru ca să își dubleze volumul.
3. Apoi frământă aluatul într-un castron. Amestecă toate ingredientele, inclusiv amestecul cu drojdia și piureul de dovleac. Ar trebui să se formeze un aluat neted și nelipicios.
4. Lasă aluatul la dospit timp de aproximativ o oră într-un loc cald.
5. Apoi împarte aluatul în aproximativ 16 bucăți și formează chiflele. Pune umplutura în mijloc.
6. Apoi sigilează aluatul și folosind o sfoară alimentară leagă chiflele ca pe niște mici cadouri pentru a le face să arate ca niște dovlecei. Nu strânge prea mult aluatul, acesta va continua să crească.
7. Lasă chiflele să crească timp de 10 minute și apoi coace-le în cuptor timp de aproximativ 20 - 30 de minute.
8. După ce s-au copt îndepărtează sforile și poți crea tulpinile dovleceilor cu bucăți din batonul de scorțișoară.
Leagă dovleceii cu sfoară înainte de a fi copți
După coacere, ornează dovleceii cu un băț de scorțișoară sau o bucată de nucșoară