Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Camera unui școlar - spațiul pentru studiu și joacă

Atunci când copiii au propriul lor spațiu pentru studiu, pot deprinde obiceiuri de învățare pozitive și se pot concentra mai bine. Cu toate acestea, mulți elevi își scriu temele la masa din bucătărie, în living pe masa de dining sau oriunde altundeva, mai puțin în camera copiilor. Însă acesta este cel mai bun loc pentru ca școlarii să se concentreze, să fie mai organizați și să fie mai responsabili

Dar cum să amenajezi un spațiu, folosit doar pentru joacă, astfel încât să fie adecvat și pentru îndatoririle școlare? Nu este vorba doar de mobilierul și decorațiunile pe care le alegi, ci și de modul de amenajare, culori, iluminare și confort.

Amenajează camera școlarului astfel încât să îl inspire nu doar la joacă, ci și la studiu!

Împarte camera copilului școlar pe zone distincte pentru fiecare activitate

  • Pentru fiecare zonă poți folosi culori diferite: culori deschise și tonuri naturale în zona de studiu, culori delicate și liniștitoare în zona de dormit și culori vii și vesele în zona de joacă.
  • Se poate folosi mobilierul - biblioteci, rafturi, comode - pentru o delimitare evidentă.
  • Un covor va funcționa de asemenea foarte bine pentru a împărți zonele. Pur și simplu decorează fiecare zonă într-un mod specific - de exemplu, cu postere sau tablouri care corespund activitățiilor din zona respectivă.

Ce mobilier să alegi pentru camera unui școlar

Investește în mobilier reglabil, ajustabil

Acest tip de mobilier se adaptează la creșterea copilului tău, plus că nu trebuie să îl schimbi la fiecare doi sau trei ani, pe măsură ce școlarul tău se mărește. Birourile și scaunele reglabile favorizează o postură bună, ceea ce ajută la prevenirea problemelor de sănătate asociate cu statul incorect pe scaun când își face temele sau studiază.

Mobilierul reglabil va crește împreună cu copilul tău până în anii studenției.

Este o investiție excelentă, deoarece nu mai trebuie să schimbi mobila la fiecare trei sau patru ani.

Implică-ți copilul în amenajarea camerei, astfel încât să nu-i lipsească nimic.

Cum să amenajezi o zonă de studiu:

  • Biroul: Biroul unui elev ar trebui să aibă o înălțime reglabilă și, în mod ideal, și un blat de birou înclinabil. Spațiile ample de depozitare sub formă de sertare și compartimente sunt, de asemenea, o caracteristică importantă pentru a ajuta la menținerea zonei de lucru organizată și curată.
  • Scaun ergonomic de birou: Este indicat ca scaunul de birou să aibă opțiunea de a regla înalțimea, dar și poziția spătarului. Suportul pentru zona lombară a coloanei vertebrale este esențial pentru o postură corectă. Scaunul ar trebui, de asemenea, să fie pivotant și pe roți, astfel încât copilul să se poată deplasa cu ușurință și să-și ajusteze poziția, după cum este necesar.
  • Organizatoare de birou: Este important să păstrezi biroul ordonat pentru a învăța eficient. Prin urmare, organizatoarele de birou pentru creioane, pixuri, rigle și alte rechizite școlare sunt necesare.
  • Biblioteci și rafturi: Este ideală combinația de rafturi deschise și închise - rafturi deschise pentru articolele utilizate frecvent (manuale, caiete, articole de papetărie) și dulapuri sau sertare închise pentru articolele utilizate mai rar (de exemplu, instrumente muzicale) pentru un aspect ordonat.
  • Accesorii practice: Aviziere, tăblițe magnetice sau din plută îl ajută pe copilul tău școlar atât la organizare, cât și la învățare. Va avea mereu la vedere orarul școlar, lista de teme, activități extracurriculare și extrașcolare, zilele de naștere etc.
  • Accesorii tehnologice: Dacă învățăcelul folosește o tabletă sau un computer pentru învățare, asigură-te că are un loc potrivit pentru a le amplasa și încărca. Nu uita de un suport reglabil pentru tabletă sau laptop, astfel încât să le poată regla înălțimea și înclinarea. Pentru a evita cablurile încurcate îi poți cumpăra și o cutie pentru cabluri.
Sfat Bonami: Adaugă o minge de gimnastică în camera elevului. Aceasta va servi nu numai ca o alternativă de ședere, ci și ca un mijloc de eliberare a energiei și de îmbunătățire a posturii. Șederea pe minge promovează echilibrul și activează mușchii trunchiului, ceea ce poate fi benefic pentru sănătatea coloanei vertebrale.
Amplasarea patului în zona de dormit (albastră) cu fața la ușă facilitează vederea întregii camere. Separă zonele de joacă (galben) și de învățare (roz), astfel încât copilul să nu fie distras de prezența jucăriilor în timp ce învață.

Amplasarea patului în zona de dormit (albastră) cu fața la ușă facilitează vederea întregii camere. Separă zonele de joacă (galben) și de învățare (roz), astfel încât copilul să nu fie distras de prezența jucăriilor în timp ce învață.

Pentru școlari, culorile pastelate sunt ideale, deoarece creează un ambient calm și relaxant. Tapetele cu modele geometrice, motive din natură sau elemente educative precum hărțile, stimulează imaginația copiilor și îi ajută să învețe într-un mod distractiv.

Veronika Gajdošová
Bonami Interior Designer

În camera unui școlar, o suprafață de lucru mare este foarte importantă.

În cazul unui școlar mic, nu uita să incluzi mici accesorii pentru activitățile din timpul pauzelor de la studiu.

O iluminare suplimentară nu numai că va face camera confortabilă, ci și va ilumina în mod adecvat fiecare colț important.

Cum să alegi un pat pentru camera unui școlar:

Dimensiunea optimă a patului pentru un școlar este de 80 x 200 cm sau 90 x 200 cm. Salteaua este, de asemenea, foarte importantă. Despre cum să alegi salteaua potrivită poți afla în acest video. Copilul poate dormi în patul ales acum până în anii de studenție. Dacă te confrunți cu lipsa de spațiu în camera copilului tău, orientează-te către paturile înalte sau supraetajate, sub care poți crea un spațiu de studiu sau de relaxare pentru un școlar.

Care este locul perfect pentru patul din camera copiilor:

Pentru a îl ajuta pe copilul tău să doarmă bine, ține cont de următoarele sfaturi atunci când poziționezi patul!
  • Din pat copilul ar trebui să vadă întreaga cameră, dar mai ales să poată vedea ușa, pentru a se simți în siguranță.
  • Nu amplasa obiecte nepotrivite deasupra sau lângă pat (de exemplu, un lampadar mare, un raft sau o decorațiune grea agățată) care ar putea cădea peste copil când doarme sau de care s-ar putea împiedica în drum spre toaletă noaptea.
  • Nu așeza patul lângă fereastră! Acesta va fi mai greu accesibil și, de asemenea, poate da copilului un sentiment de nesiguranță.
  • De asemenea, poți respecta principiile feng shui de amenajare, care pot fi utile, mai ales dacă copilul tău are dificultăți în a adormi sau se trezește frecvent noaptea.

Dimensiunea optimă a unui pat pentru copii este de 80-90 x 200 cm.

Un pat reglabil sau ajustabil poate fi folosit mai mulți ani la rând de către copilul tău.

Copilul trebuie implicat în alegerea mobilierului și decorațiunilor pentru camera lui.

Sfaturi pentru iluminarea unui spațiu de studiu

  • Iluminatul din această zonă trebuie să ofere suficientă lumină pentru o varietate de activități. Prin urmare, așază biroul aproape de fereastră, astfel încât copilul să poată beneficia de lumina naturală. Lumina naturală este cea mai potrivită pentru ochi și ajută la menținerea atenției și a dispoziției. Pentru seară pot fi folosite jaluzele.
  • Lustra sau plafoniera trebuie să lumineze uniform întreaga cameră pentru a evita umbrele. Poți alege apoi o veioză de masă nu numai cu braț reglabil și cap pivotant, ci și cu luminozitate și temperatură a luminii reglabile.
  • Lumina albă mai rece (în jur de 4000-5000 K) este ideală pentru studiu, deoarece favorizează concentrarea și productivitatea. Becul trebuie să aibă o luminozitate suficientă (cel puțin 500-800 lumeni) pentru a oferi o iluminare bună, fără efect de sclipire.

  • Dacă este necesar, completează iluminatul cu surse suplimentare de lumină, cum ar fi aplice sau benzi LED, care pot ilumina colțurile întunecate și creează un ambient plăcut.

Completează iluminatul general cu alte corpuri de iluminat auxiliare, cum ar fi veioze, aplice sau benzi LED.

Corpurile de iluminat decorative creează un spațiu vesel și personal.

5 sfaturi de final despre cum să amenajezi o cameră perfectă pentru un școlar

1. Lasă-ți școlarul să își decoreze spațiul de studiu după gustul său - cu autocolante, imagini, obiecte personale sau decorațiuni care îl motivează și îl inspiră.

2.Adaugă plante de apartament, cum ar fi suculentele, sansevieras (limba soacrei) sau philodendron, care sunt ușor de întreținut și pot îmbunătăți calitatea aerului și umiditatea.

3. Alege mobilier pe roți, mese și scaune pliabile sau mobilier modular. Acest lucru face să fie ușor să schimbi aspectul camerei copilului tău pentru a se potrivi nevoilor sale de moment.

4. Camera în care copilul studiază nu trebuie să ducă lipsă de spațiu pentru pauzele dintre teme. Poți amenaja un colț creativ de desen, lectură sau muzică.

5. Se ia în considerare izolarea fonică sau panourile fonoabsorbante pentru a ajuta copiii să se concentreze asupra activităților de învățare și a temelor. Covorul are avantajul suplimentar de a elimina ecourile și de a oferi o senzație confortabilă sub picioare.

În camera copiilor, creează zone în care copilul poate lua o pauză de la învățat.

Covoarele sunt excelente pentru delimitarea zonelor în camera unui copil.

Un pat supraetajat este o soluție excelentă într-o cameră cu doi școlari.

Întrebări frecvente

Care este locul ideal pentru birou în camera unui școlar?

Ideal este să fie amplasat lângă o fereastră pentru lumina naturală. Copilul tău este dreptaci sau stângaci? Ține cont de acest lucru când alegi locul de amplasare al biroului astfel încât copilul să nu umbrească sau să lovească peretele cu cotul în timp ce scrie și desenează.

Unde să fie așezat patul în camera copiilor?

În mod ideal, într-o zonă liniștită, departe de jucării și calculator care l-ar putea tenta pe copil să se joace atunci când ar trebui să doarmă.

Cum amenajezi o cameră pentru doi elevi?

Dacă ai doi copii de vârstă școlară, multe vor depinde de mărimea camerei copiilor. Poți economisi spațiu achiziționând paturi suprapuse și împărțind spații de depozitare comune. Dar fiecare școlar ar trebui să aibă propriul spațiu pentru a studia și a-și scrie temele, așa că două birouri separate ar trebui să fie un lucru firesc. Personalizează fiecare zonă în funcție de gusturile copiilor, pentru a le da sentimentul de spațiu propriu, și stabilește reguli comune pentru împărțirea spațiului, pentru a evita conflictele.

Cum evităm reflexiile nedorite în monitor?

Poziționează sau rotește monitorul pentru a evita reflexiile nedorite de la alte surse de lumină sau fereastră.