Până la -20% pentru grădină Economisește azi →
Vine Paștele | Pregătește-te →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Un desert de vară cu piersici

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Gazda noastră din Croația, Sanja, ne-a împărtășit rețeta pentru un desert de vară rapid, simplu și extrem de delicios. Rolul principal îl joacă fructele de sezon preferate, piersicile, dar într-o variantă diferită. Se vor coace cu puțin rom, scortișoară, miere si cu adaos obligatoriu rece de înghețată de vanilie.

Poftă bună!

Vei avea ai nevoie de:

Ingrediente sos/dressing pentru 3-4 piersici:
  • 2 linguri de miere,
  • 2 linguri de unt topit,
  • 1 lingură de rom,
  • 1 lingură de zahăr brun,
  • 1 linguriță de scorțișoară,
  • 1 linguriță aromă de vanilie,
  • 1 vârf de cuțit de sare.
  • Mod de preparare

    1. Se încălzește cuptorul la 200C.
    2. Se tapetează tava cu hârtie de copt.
    3. Se prepară dressingul amestecând cu o lingură toate ingredientele pentru acesta.
    4. Se spală piersicile și se taie în două, dacă vrei, le poți și decoji.
    5. Așază-le într-o tavă de copt și toarnă peste ele dressingul.
    6. Se coc în cuptorul încins până se înmoaie, aproximativ 30-40 de minute. Cu cât sunt mai moi, cu atât mai bine.
    7. Se servesc calde cu înghețată de vanilie.
    Folosește această rețetă ca bază, dar nu ezita să te joci cu cantitățile pentru a obține savoarea preferată.❤️