Până la -15% pentru baie | Economisește azi →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Chec bundt cu mere și nuci

Checul bundt este unul dintre deserturile preferate făcute în casă. Lăzile cu mere coapte sunt pline și ar fi păcat să nu folosim aceste fructe minunate de toamnă. De aceea, am pregătit o rețetă care combină gustul merelor și un aluat delicios. Savurează această prăjitură parfumată cu mere și scorțișoară alături de cafeaua de weekend.

De ce ingrediente vei avea nevoie pentru checul bundt?

  • 3 ouă,
  • 1 cană de zahăr pudră,
  • 1/2 cană de zahăr tos,
  • 3 căni de făină simplă,
  • 1 cană de ulei,
  • 1/4 ceașcă de lapte (în funcție de suculența merelor),
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri de rom,
  • 2 lingurițe de scorțișoară,
  • 1 linguriță de condimente de copt (opțional),
  • 3 mere tăiate în cubulețe,
  • o mână de nuci tocate,
  • un vârf de cuțit de sare.
  • Tip: Încearcă frumoasele noastre forme de copt cu model.

    Cum se prepară prăjitura bundt:

    1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Ungeți o forma de copt antiaderentă cu unt sau spray de gătit.
    2. Taie merele în cubulețe.
    3. Bate ouăle spumă cu zahărul și apoi adaugă uleiul, laptele și cele două linguri de rom.
    4. Amestecă toate ingredientele uscate. Amestecă apoi toate ingredientele într-un singur vas. Se adaugă cu grijă și merele și nucile tocate în aluat.
    5. Toarnă amestecul într-o formă de chec bundt unsă și tapetată cu făină și coace timp de aproximativ 50 de minute la 180°C grade. Fă testul scobitorii pentru a te asigura că este bine copt.
    6. Lasă prăjitura bundt coaptă să se răcească în formă timp de 10 minute și apoi răstoarn-o pe un grătar de copt pentru a se răci.
    7. Înainte de a o servi, îi poți adăuga zahăr pudră.

    Pentru mai multe sfaturi practice despre copt sau cum să scoți prăjitura bundt din formă, citește articolul nostru.