Până la -20% pentru grădină Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Supă cremă de mazăre și spanac

Perioada de vară este ideală pentru a te răcori cu o supă verde de legume, gustoasă și sănătoasă. Cu puțin efort și decor, poți avea în farfurie o adevărată capodoperă culinară.

Dacă nu ai mazăre proaspătă, nicio problemă, cea congelată își va face treaba la fel de bine.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 400 g de mazăre proaspătă sau congelată,
  • 2 cartofi de mărime medie,
  • 100 g de spanac,
  • 1 ceapă,
  • 6 căței de usturoi,
  • piper
  • 1/2 linguriță de sare,
  • 800 ml de bulion de legume sau apă,
  • 4 linguri de ulei de măsline.

  • Mod de preparare

    1. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Se curăță cartofii și se taie în cuburi mai mici, pentru a se găti mai repede.
    2. Pune ulei în cratiță și adaugă ceapa. Se călește ceapa timp de 4 minute minute. Se adaugă și usturoiul în ultimele 2-3 minute.
    3. După ce s-au înmuiat ceapa și usturoiul, se adaugă cartofii și mazărea și se lasă să se gătească câteva minute, amestecând din când în când.
    4. Se adaugă bulionul, sarea și se lasă să fiarbă până când cartofii sunt moi și fierți.
    5. Când cartofii sunt gata, se adaugă spanacul și se amestecă. Se fierbe totul pentru încă 1-2 minute.
    6. Lasă să se răcească, transferă într-un blender și mixează până când are o textură cremoasă.

    Servirea

    Se toarnă supa în boluri și se adaugă smântâna. Se ornează cu ulei de măsline, usturoi prăjit sau mărar proaspăt, dacă se dorește. Se servește cu o felie de pâine prăjită.