Bonami Days cu până la -50% | Profită acum de reducere →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să-ți organizezi eficient și ordonat bucătăria

Știai că dacă faci ordine în bucătărie poți accelera pregătirea mâncării cu până la câteva zeci de minute? Pentru că atunci când totul își are locul în bucătărie, munca ta decurge mai ușor. Rețeta pentru o bucătărie bine organizată stă în lucrurile aparent mărunte. Inspiră-te din sfaturile noastre despre cum să-ți organizezi bucătăria cu organizatoare practice!

Începe de la podea

Dacă dorești să faci curățenie radicală în bucătărie, scoate toate ustensilele, ingredientele și alte consumabile din sertare și dulapuri. Aruncă obiectele nedorite sau alimentele stricate și pune înapoi în dulapuri doar ceea ce ai cu adevărat nevoie. Toate ustensilele, vesela și alte obiecte trebuie să aibă un loc fix.

Înainte de a face curățenie, se recomandă să împarți bucătăria în mai multe zone de lucru, cum ar fi dulapurile inferioare, dulapurile superioare, sertarele, frigiderul, congelatorul, blatul de bucătărie și cămara cu alimente, și curăță-le treptat și sistematic. Organizarea bucătăriei necesită timp. Prin urmare, rezervă cel puțin două ore pentru aceasta.

Folosește rafturi suplimentare pentru o mai bună claritate

Nu îngrămădi conservele și recipienteleîntr-un singur strat pe rafturi, pentru că nu vei putea să le găsești pe toate la nevoie. Treptele telescopice îți permit să vezi toate alimentele, inclusiv pe cele din spate. Depozitează alimentele cu termenul de valabilitate cel mai scurt în față.

Unde să depozitați oalele și tigăile?

Amenajarea bucătăriei are, de asemenea, regulile sale atunci când vine vorba de depozitarea oalelor și tigăilor. Dulapurile pe colț sunt deosebit de potrivite pentru depozitarea lor deoarece sunt adesea nefolosite altfel. Cu toate acestea, pot fi folosite doar dacă ai o bucătărie în formă de L.

Pentru a preveni uzura atunci când depozitezi tigăile, folosește suporturi pentru tigăi și suporturi pentru capace pentru a prelungi durata de viață a vaselor de gătit.

Așază ustensilele folosite frecvent la nivelul ochilor

La organizarea bucătăriei se aplică și organizarea altor ustensile, cum ar fi aranjarea farfuriilor, bolurilor, ceștilor și paharelor. Depozitarea ustensilelor trebuie să fie clară, iar ustensilele trebuie să fie plasate la îndemână, de preferință în dulapurile superioare, unde pot fi atinse cu ușurință în orice moment.

Poți folosi suporturi pentru pahare sau pentru căni pentru o mai bună vedere de ansamblu și pentru a economisi spațiu.