Reducere de primăvară folosind codul APRILIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Decorațiuni pentru un Crăciun magic

„Sunt Zergi Bori, fotograf. Pe măsură ce luna decembrie se apropie, încep să creionez o atmosferă festivă în întreaga casă. Întotdeauna încep prin a decora livingul.”

Farmecul sărbătorilor de iarnă stă în bucuria de a dărui un zâmbet, un gând bun și veselie celorlalți. Bloggerul din Ungaria Zergi Bori te invită să fii creativ și să îți concepi propriul decor de poveste de Crăciun.

Confort și aer festiv pentru... canapea

Canapeaua poate fi „îmbrăcată” în straie de sărbătoare cu ajutorul unor fețe de pernă cu motive de Crăciun. Nu trebuie să le cumperi în fiecare an - eu am un set de ceva timp deja. Din rațiuni practice, aproape toate pernele mele au aceleași dimensiuni, deci îmi este ușor să schimb fețele de pernă.

Adăugând pături și alte piese textile, poți crea o atmosferă mai caldă și primitoare, care îndeamnă la relaxare. Avem și patru pisici - și ele sunt împătimite ale păturilor pufoase și relaxării hygge.

Rafturi luminoase

Îmi place mult să dau rafturilor din locuința mea un look în ton cu sezonul, iar în perioada sărbătorilor de iarnă, fiecare primește propriile accesorii festive.

La Bonami, am descoperit sfeșnicele din porțelan, pentru care am doar cuvinte de laudă. Spre deosebire de alte decorațiuni, ele nu se demodează de la un an la celălalt.

Decorațiuni murale de sezon

Nu trebuie să înlocuiești ghivecele, ci doar conținutul lor. Iubesc acest ghiveci suspendat, e o piesă cu adevărat unică. Am schimbat florile de toamnă din ea cu crenguțe de pin și iată cum, dintr-o singură mișcare, am dat o atmosferă festivă casei mele!

Decorațiuni pentru măsuța de cafea

Încerc să găsesc o decorațiune pentru fiecare obiect, așadar o piesă cum este măsuța de cafea nu putea fi trecută cu vederea. În cazul ei, am ales un buchet simplu de crenguțe de pin și alte plante simbol ale acestui sezon.

În fundal se ascunde și un corn de cerb, pe care l-am găsit într-o plimbare prin pădure alături de tatăl meu. Iar cărțile mele vechi sunt o comoară în mai multe sensuri - mulțumită aspectului lor vintage, le pot folosi și pe post de decorațiune.

Fereastra ca spațiu de relaxare

Fără nicio îndoială, acesta este unul din locurile mele preferate din casă. Așadar, îmi face plăcere să petrec mult timp aici - însă pisicile mi-o iau mereu înainte, cuibărindu-se printre perne.

Deja am făcut o tradiție (încă din primul an petrecut în casă) în a împodobi fereastra cu un șirag de luminițe. Iar asta mă face să spun că acest spațiu e cel mai festiv din întreaga locuință și mereu uit cum trece timpul sub luminițe, în compania păturilor călduroase, a pernelor, a unui ceai și a nelipsitelor pisici.

Te-ai putea bucura de Crăciun la nesfârșit?

Descoperă sfaturile lui Bori pentru crearea unei atmosfere festive în bucătărie!