Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Curățenie în toata casa în doar 1 oră

Ai impresia că este nevoie de curățenie în apartamentul tău, dar în același timp parcă n-ai vrea să petreci o zi din weekend doar făcând acest lucru? Sau ești în criză de timp deoarece tocmai ai aflat că vei avea oaspeți?

Inspiră-te din sfaturile noastre simple și apelează la câteva ajutoare practice! Astfel vei putea restabili armonia și ordinea în casă în cel mai scurt timp și fără mult efort.

1.

Stabilește prioritățile și termină ce ai început pentru că îți vei ușura munca - nu va trebui să te întorci în același loc de mai multe ori. În primul rând, ține cont de regula: „de sus în jos”. Începe cu dulapurile și rafturile superioare, apoi suprafețele de lucru și termini cu podeaua.

De asemenea, mai întâi mătură, aspiră, șterge praful și apoi șterge suprafețele cu o lavetă umedă sau un mop.

2.

Începe prin curățarea băii și a toaletei. Pulverizează soluția de curățat pe toaletă, baie, chiuvetă și lăsă să acționeze pentru un timp. Vei putea să le cureți mai bine și mai repede mai târziu, după ce ai terminat cu aspiratul și ștergerea prafului în baie.

De asemenea, colectează toate vasele, bolurile, paharele folosite și murdare și spală-le imediat sau pune-le în mașina de spălat vase și pornește-o.

3.

Alege un coș sau o cutie pe care să o iei cu tine în fiecare cameră. Colectează toate lucrurile împrăștiate, care nu sunt la locul lor (haine, cărți sau jucării).

Apoi, când vei avea timp, sortează treptat și pune-le la loc.

Sfat:

Stabilește că un sertar va fi „locul pentru de toate”, în care vei colecta temporar lucrurile pentru care încă nu ai momentan un anumit loc. Când ai timp și chef, întoarce-te la el, selectează lucrurile și găsește pentru fiecare în parte un loc de depozitare permanent.

4.

Pune toate prosoapele, mănușile, șorțul de bucătărie și fața de masă direct în mașina de spălat și înlocuiește-le cu unele noi, curate și călcate.

5.

Când vine vorba de efectul „wow”, lustruiește cu atenție toate suprafețele lucioase (dulapurile din living și bucătărie) și oglinzile.

Din punct de vedere vizual, ocupă o mare suprafață, de aceea diferența va fi imediat evidentă.

6.

Scutură, aranjează pernele de pe canapea și împăturește pledurile. Ordonează toate revistele și pune toate telecomenzile de pe măsuța de cafea într-un singur loc.

7.

La sfârșit, pentru o senzație de puritate și mai intensă, aprinde o lumânare naturală parfumată sau folosește un difuzor de parfum. Mirosul plăcut este o componentă importantă pentru a crea o atmosferă confortabilă în interiorul casei tale.

Descoperă mai multe sfaturi pentru o curățenie eficientă și în aceste inspirații pregătite de noi: