Până la -20% pentru o amenajare în stil SCANDI | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să ai o baie ordonată - sfaturi și recomandări

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Nici măcar baia unui minimalist strict nu poate fi lipsită de șampoane, săpunuri parfumate și tot felul de gadgeturi pentru îngrijirea zilnică a pielii. Dar cum reușești să îți organizezi baia într-o avalanșă de loțiuni, creme și alte lucruri esențiale și totuși să aibă un aspect ordonat?

Nu trebuie să-ți faci griji. Folosește organizatoarele sau accesoriile potrivite pentru baie și vei vedea cum aceasta va deveni o oază magică pentru trup și suflet.

Potrivește accesoriile cu instalațiile sanitare

Diversele „ascunzători" sub formă de cutii, săpuniere și suporturi pentru prosoape vor sta la baza amenajării băii. Pentru ca întregul aspect să fie organizat, este important ca textura și culoarea acestora să se potrivească cu elementele sanitare ale băii. Cu toate acestea, nu-ți fie teamă să accesorizezi piesele din lemn mai rezistente cu accesorii de baie minimaliste.

Folosește cutii (ne)transparente

Pentru o orientare și mai ușoară, pune cele mai utilizate accesorii în recipiente. În timp ce periile din lemn sau dischetele demachiante din bumbac pot fi expuse într-un organizator de baie transparent, ascunde ambalajele inestetice ale cosmeticelor într-un coș de baie. În acest fel, sticlele nu vor avea un aspect deranjant.

Alege piese rezistente la apă

Pentru mediile umede, optează pentru materialele rezistente la umiditate. Nu vei da greș niciodată cu accesoriile de baie din sticlă, ceramică sau metal. Dacă vrei să faci spațiul mai confortabil cu coșuri de baie din lemn sau răchită, alege-le pe cele din bambus sau ratan. O cutie din material textil este ușor de spălat și poate fi asortată la decorul băii tale.

Nu uita de un organizator de make-up

Organizatorarele speciale de make-up asigură o claritate și o ordine perfectă în cosmeticele tale. Alege-le pe cele realizate din plastic de calitate, care nu numai că sunt ușor de spălat, dar sunt și rezistente. Suporturile pentru bijuterii nu sunt doar accesorii practice, ci servesc și ca decorațiuni elegante pentru baie.

Folosește spațiile goale

Nu poți avea niciodată suficient spațiu de depozitare. Mai ales în băile mici. Cu o etajeră îngustă pentru baie, poți profita la maximum de fiecare centimetru. Aceasta e perfectă mai ales pentru multitudinea de cosmetice și produsele de curățare. În plus, este o piesă de mobilier cu roți, așa că este ușor de mutat sau de glisat.

Adăugă rafturi (chiar și fără a găuri pereții)

Rafturile pe bază de ventuză sunt practice, deoarece se pot fixa fără a găuri peretele. Este o chestiune de secunde datorită sistemului de auto-blocare. Astfel, cu un minimum de efort îți poți organiza baia în mod eficient și eficace.