Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Rețete pentru un brunch delicios acasă by Kitchenette (food blogger)

Zilele de weekend începute cu un brunch sunt minunate! Iar autoarea blogului Kitchenette e de acord cu noi și ne împărtășește niște rețete delicioase de pregătit acasă pentru care ai nevoie doar de un echipament de bază în bucătărie, ingrediente de calitate și puțin timp la dispoziție.

Așa că ce n-ar trebui să-ți lipsească de la brunch? Niște vafe sărate, am zice noi. Cei în căutare de ceva romantic vor aprecia și rețeta de terci de ovăz cu scorțișoară și vanilie. Hai să-ți arătăm cum le poți face!

Vafe cu brânză

4 porții

Ingrediente:
220 g de făină simplă de grâu (poți înlocui jumătate din ea cu făină integrală);
40 amidon de porumb; 1 linguriță de praf de copt;
½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
1 linguriță de sare, piper proaspăt măcinat;
330 g chefir;
2 ouă;
60 g unt;
110 g brânză rasă (gouda sau cheddar);
140 g spanac fiert tocat mărunt;

Pentru servire:
legume tocate (avocado, roșii cherry, ceapă verde, măsline);
brânză feta;
felii de somon afumat;
o crenguță de mărar și frunze de busuioc;
ou ochi prăjit;

Mod de preparare:

1.
Într-un bol mediu, pune făina, amidonul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și piperul. Se amestecă bine toate ingredientele. Alternativ, le poți amesteca folosind o sită fină prin care să le pui.

2.
Topește untul într-o cratiță mică la foc mic. Când untul devine lichid, dă cratița la o parte și adaugă toate ingredientele rămase - ouăle, chefirul, brânza rasă și ierburile aromatice. Apoi încălzește aparatul sau tigaia de făcut vafe la putere medie spre mare.

3.
Acum, combină cele două amestecuri rapid. Se aplică aceeași regulă ca la clătite - nu trebuie să amesteci foarte mult, ci doar cât e necesar astfel încât făina să se omogenizeze bine în compoziție. De îndată ce aluatul este gata, pune-l în aparatul de vafe și coace până sunt aurii. Nu uita să ungi înainte aparatul de făcut vafe sau tigaia de vafe, în funcție de ce folosești.

4.
Servește vafele cu ou ochi, somon, ierburi sau legume.

Terci de ovăz

4 porții

Ingrediente:
1 măr ras, inclusiv coaja;
130 g fulgi de ovăz fin;
1 l de apă;
3 linguri de semințe de chia;
un vârf de cuțit de sare;
2 linguri de miere;
mirodenii (scorțișoară, cardamom sau vanilie);

Pentru servire:
4 piersici, caise sau prune;
20 g de unt;
1 dcl de apă;
½ linguriță de scorțișoară, vanilie sau cardamom;
o mână de nuci sau semințe (prăjite);
1 linguriță de sirop de arțar sau miere;

Mod de preparare:

1.
Pune toate ingredientele pentru terci într-o oală de dimensiune medie. Pune-o pe foc și fierbe pentru un timp scurt cât să se îngroașe compoziția.

2.
Între timp, prăjește puțin nucile într-o tigaie, iar când sunt gata, dă-le deoparte și stropește-le cu sirop de arțar. Când sunt gata, pune-lepe o bucată de hârtie de copt pentru a se răci.

3.
Se pun fructele feliate în tigaie, untul, 1 dcl apă, scorțișoara și se fierb până când fructele sunt moi. Timpul va varia considerabil în funcție de tipul de fructe

4.
Pregătește terciul în boluri, întinde deasupra bulionul de fructe, inclusiv sucul, nucile sau semințele, iar la final poți stropi ușor cu sirop de arțar.

Iar acum partea cea mai bună: cheamă-i pe cei dragi la masă și petreceți o dimineață liniștită împreună.

Poftă bună!

Inspiră-te și mai mult pentru bucătăria ta!