Până la -20% pentru grădină Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Experiență culinară rafinată: somon și sos de mazăre

Imaginează-ți un restaurant de lux! Acolo se apelează la combinații aparent neobișnuite și folosesc metode culinare pe care cei mai mulți dintre noi le putem doar ghici. Dar de ce să nu aduci o parte din această magie în bucătăria ta? Încearcă să nu-ți mai fie teamă să experimentezi, joacă-te cu prezentarea felurilor de mâncare și servește pe farfurie o adevărată operă de artă, pe gustul invitaților la masă.

Iar cu mirodeniile potrivite, veți avea senzația că sunteți cu toții într-un restaurant rafinat. Desigur, modul de prezentare reprezintă jumătate din această impresie, iar aici intervine Bonami cu gama sa irezistibilă de farfurii.

Ingrediente

  • 4 bucăți de somon file, cu piele (aproximativ 180 de grame fiecare),
  • sare de mare,
  • piper,
  • ulei de măsline,
  • 4 linguri de sos de soia,
  • 1 lingură de sirop de arțar,
  • 1 lingură de ulei de susan.
  • Ingrediente pentru sosul de mazăre
  • 500 de grame de mazăre verde congelată,
  • 2 linguri de unt,
  • 2 căței de usturoi,
  • 100 de mililitri de apă,
  • 10-12 frunze de mentă,
  • 2 lingurițe de sare de mare,
  • 2 linguri de crème fraîche sau mascarpone.
  • Instrucțiuni de preparare

    1. Se pun într-o tigaie untul și usturoiul și se lasă așa câteva minute. Se adaugă mazărea, apa, menta și sarea, se acoperă și se gătește până când mazărea este fragedă.

    2. Se pune totul într-un blender și se adaugă crème fraîche. Se pornește blenderul, răzuind din când în când pe pereții vasului pentru a te asigura că totul este amestecat într-o cremă omogenă. Se presează crema printr-o strecurătoare pentru a elimina bucățile mici care au rămas nepasate. Se acoperă vasul pentru a păstra sosul cald.

    3. Se pune sare și piper pe somon. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și se pun fileurile de somon, cu pielea în jos. Se prăjesc timp de 5 minute, apoi se adaugă soia, siropul de arțar și uleiul de susan. Se toarnă din amestecul din tigaie cu o lingură peste partea superioară a somonului încă 2-3 minute, până când acesta se rumenește. Dacă vrei, poți pune vasul în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru încă 5 minute, pentru a te asigura că este bine gătit.

    Servirea

    Se pune cu lingura sosul de mazăre pe farfurii și se așază somonul pe margine. Se ornează cu boabe de mazăre verde, mentă proaspătă, ceapă murată, flori comestibile, chipsuri de ciuperci etc. Dacă dorești poți adăuga câteva picături de sos picant, cum ar fi sriracha. Poftă bună! :)