Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

5 sfaturi pentru a-ți organiza documentele în mod inteligent

Actele și documentele se adună în fiecare gospodărie. Extrase de cont, facturi, chitanțe de la electrocasnice noi - hârtii peste tot, iar de aici începe dezordinea. Este nevoie de un sistem bine structurat pentru a găsi rapid tot ce ai nevoie. Așa că că citește sfaturile noastre pentru a te bucura de o organizare eficientă!

Cum să alegi sistemul potrivit

Împarte documentele în trei categorii principale - documente personale, documente financiare și chitanțe de la cumpărături. Folosește un dosar mare pentru fiecare categorie și etichetează-l pentru a ști mai târziu ce se află în el. În interiorul dosarului, împarte documentele în subcategorii, pe care le poți pune în alte mici dosare, folii protectoare sau plicuri.

Cum să sortezi documentele în subcategorii

 • Pentru documentele personale, include certificate de naștere, certificate de vaccinare, rapoarte medicale, rapoarte școlare, diplome sau contracte de muncă.


 • Sortează documentele financiare în subcategorii etichetate ca fiind conturi bancare, documente economii și investiții, împrumuturi sau utilități.


 • Pe lângă chitanțele pentru electrocasnice și alte hârtii, documentele de achiziții includ contracte de vânzare și chiar declarații de cadastru, așa că nu uita de ele.
 • Produse

  Organizare smart

  Poți sorta documentele în teancuri individuale în mod alfabetic, cronologic sau în funcție de categorie și importanță. Documentele care aparțin aceleiași subcategorii pot fi apoi capsate împreună sau plasate în folii de plastic care facilitează arhivarea lor.

  Depozitarea dosarelor

  Odată ce ai sortat totul, poți începe să aliniezi dosarele pe rafturi sau în biblioteci. Așază mai aproape de birou documentele pe care le folosești cel mai des sau la care intenționezi să revii în viitor. Poți utiliza tăvițe de birou pentru a depozita pe termen scurt documente cu dimensiuni A4 sau mai mici.

  Cum să aruncați documentele

  Când anumite documente nu mai sunt utile, urmează aruncarea sau eliminarea lor. Totuși, atunci când te debarasezi de ele, ține cont de sensibilitatea informațiilor de pe documente. Cea mai potrivită opțiune este distrugerea lor. În cazul în care documentele nu conțin informații sensibile, acestea pot fi reciclate pentru a fi refolosite.