REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

5 sfaturi cum să stai corect la birou în fața calculatorului

Karolína Fardová
Karolína Fardová
Bonami Blogger

Statul pe scaun într-o poziție incorectă poate cauza tot felul de probleme de-a lungul anilor, nu doar dureri de spate și de gât. De aceea, este important să începi să ai o postură corectă chiar dacă nu ai încă dureri. Îți vom arăta cele mai importante 5 sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când alegi un scaun de birou, un birou și alte accesorii pentru acesta.

Înălțimea corectă a scaunului

Atunci când stai corect, genunchii trebuie să fie îndoiți în unghi drept, iar picioarele trebuie să atingă ușor podeaua. De aceea, cel mai bine este să îți iei un scaun de birou cu înălțime reglabilă, astfel încât să îl poți adapta la nevoile personale.

Folosește accesorii ergonomice

Dacă îți petreci cea mai mare parte a orelor de lucru stând în fața calculatorului, atunci vei aprecia diferitele accesorii care încurajează în mod inconștient o postură corectă. Poate fi vorba de un suport lombar, un scaun de echilibru ergonomic sau o minge de șezut care îți va menține mușchii activi și trunchiul în mișcare în permanență.

Înălțimea și poziția ecranului

Monitorul ar trebui să fie la o astfel de înălțime încât ochii să fie îndreptați doar puțin în jos în timp ce lucrezi. Dacă monitorul nu este ridicat suficient de sus, îți poate fi util un suport reglabil pentru laptop.

Înălțimea corectă a biroului

Când stai jos, coatele trebuie să fie la un unghi de 90-100° față de antebrațe. Pentru și mai mult confort atunci când lucrezi la calculator, folosește suporturi ergonomice pentru mouse și tastatură.

Alternează între a sta așezat și în picioare

Nu e sănătos să stai nici prea mult în aceeași poziție, chiar dacă e ea una corectă. Fă pauze regulate atunci când lucrezi și alternează între a sta jos și în picioare. Iar dacă nu vrei să investești imediat într-un birou cu înălțime reglabilă, un blat suplimentar rabatabil va fi suficient pentru munca ocazională în picioare.