20% reducere la comenzi peste 1000 Lei | Cod: MINUS20 →
Summer Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Makeover baie: grație autocolantelor de vinilin, curățenia se face mai rapid

În prezent, este foarte ușor să faci un makeover al băii, fără a trebui să apelezi la soluții drastice sau să cheltuiești economiile de viață. Poți face acest lucru ușor, chiar și atunci când vrei să începi schimbarea de jos... la propriu.
Bloggerița Izabela Perez Harriette știe acest lucru așa că, după mulți ani, aceasta a decis să înlocuiască aspectul simplu al gresiei normale cu unul diferit. Și, grație autocolantelor din vinilin pentru gresie, a fost doar o chestiune de doar câteva ore până să ajungă la rezultatul mult dorit.
În următorul interviu, aceasta dezvăluie cât de solicitantă a fost aplicarea lor, precum și dacă acestea rezistă chiar și după câteva luni.

A fost dificil să aplici autocolantele?

Aplicarea autocolantelor din vinilin este ușoară. Cu toate acestea, pregătirea și planificarea întregului proces este foarte importantă. Curățarea adecvată a suprafeței, pregătirea autocolantelor și alegerea ustensilelor potrivite care pot ușura munca. Este important să lipești autocolantele cu atenție pe gresie, astfel încât să eviți suprapunerile între ele.

Cât timp ți-a trebuit să faci această schimbare?

Mi-a luat patru ore să aplic autocolantele pe gresia din baie. Însă trebuie luat în considerare faptul că am luat câte o pauză pentru alăptat o dată la o oră jumătate, iar fiul meu cel mare era treaz, făcându-mă să fiu conștientă de asta tot timpul. :D

Înainte de makeover

După makeover

La ce trebuie să acorzi atenție atunci când aplici autocolantele din vinilin?

Așa cum am menționat, cel mai important este să nu subestimezi procesul de pregătire și să cureți temeinic suprafața de aplicare a autocolantelor. Altfel, autocolantele se dezlipesc în timp. De asemenea, nu este recomandat să întinzi autocolantele în timpul aplicării lor deoarece, după o vreme, acestea se vor reveni la dimensiunea lor inițială și se vor crea cute.
Cumva eu și soțul meu am fost încăpățânați când am întins autocolantele cu o spatulă deoarece, peste ceva timp, am remarcat că au revenit la forma lor inițială. Acum aș proceda altfel și aș folosi doar o cârpă din bumbac pentru a le netezi și m-aș ajuta mai puțin de spatulă.

Necesită aplicarea lor anumite instrumente sau resurse speciale?

Pentru a curăța și degresa suprafața ai nevoie de oțet sau benzină tehnică, o cârpă din bumbac pentru a netezi autocolantele în timpul aplicării lor sau o spatulă de tapet. De asemenea, o riglă, un creion, o foarfecă. Nu e un „echipament” scump sau inaccesibil - poți cumpăra aceste lucruri de la un magazin de accesorii sau de pe Internet.
În timp ce pe gresia albă normală poți vedea imediat orice pată, pe gresia acoperită cu autocolante impuritățile nu sunt vizibile atât de ușor.

Poți păși imediat pe autocolantele abia aplicate sau trebuie să aștepți?

Poți călca pe jos imediat după ce le lipești. Noi doar băile lungi ale copiilor
le-am înlocuit cu dușuri mai scurte pentru a evita „inundarea” băii cu prea multă apă.

Au autocolantele din vinilin nevoie de o îngrijire specială?

În primul rând, aș vrea să menționez că aplicarea autocolantelor de vinilin cu model contribuie la o curățare mai „confortabilă” a băii. În timp ce pe gresia albă normală poți vedea imediat orice pată, pe gresia acoperită cu autocolante impuritățile nu vor fi vizibile atât de ușor.
Totuși, nu înseamnă că am încetat să mai spălăm podeaua de atunci, ci nu o mai facem zilnic. Doar ștergem podeaua (gresia) o dată la câteva zile cu un mop sau o cârpă umedă, fără a folosi detergent. Întreținerea sa este, deci, simplă.
Eu încerc să evit substanțele chimice. Bineînțeles, folosesc detergent din când în când, însă încerc să evit produsele de curățare puternice care conțin clor deoarece mă tem că vor deteriora suprafața autocolantelor.
Comparativ cu gresia tradițională, cea acoperită cu autocolante are două avantaje: este antiderapantă și mai plăcută la atingere.

Ești mulțumită de autocolantele din vinilin chiar și după mai multe luni de folosire?

Sincer, mi-a fost teamă că se vor desprinde în timp. Dar nu s-a întâmplat nimic de genul acesta. Doi băieți mici și o folosire intensă a podelei au reprezentat testul de rezistență. Nu a fost nevoie de niciun tratament special.
Comparativ cu gresia tradițională, cea acoperită cu autocolante are două avantaje: este antiderapantă și mai plăcută la atingere.
Singurele dezavantaje au fost suprapunerile între ele (de care am menționat mai sus), care au fost create din eforturile noastre excesive de a netezi autocolantele. Gresia noastră originală e bej, așa că, din fericire, golurile milimetrice rămase nu sunt atât de vizibile. În cele din urmă, nu afectează deloc funcția sau impresia artistică.

Și, în încheiere - de ce nu iei în considerare folosirea lor în alte camere?

Cel mai probabil mi-ar fi teamă să folosesc autocolantele în bucătărie, unde ar putea fi expuse mai mult la uzare. S-ar putea stropi cu sos fierbinte, un cuțit ar putea să cadă pe ele... Mi-ar fi teamă să le folosesc și pe hol din cauza nisipului. Însă în celelalte camere le-aș putea folosi.

Cum aplici autocolantele?

Ai nevoie de:
autocolante, oțet sau benzină tehnică, o cârpă din bumbac, spatulă pentru tapet, o riglă, foarfecă, un creion, cuțit pentru autocolante.
Mod de aplicare:
Îndepărtează folia și aplică autocolantul pe suprafața netedă și curată. Netezește suprafața autocolantului din vinilin cu o cârpă curată sau o spatulă pentru tapet.
Le poți folosi și pe alte suprafețe, nu numai pe gresie. Este important ca zona pe care le aplici să fie netedă și curată.
Poți dezlipi autocolantele fără riscul de deteriora peretele folosind un uscător de păr. Autocolantele se dezlipesc foarte ușor prin încălzire. Din acest motiv, nu sunt adecvate pentru pardoseala cu încălzire.