REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

De ce apreciază clienții noștri faptul că specificăm nivelul de calitate al produselor?

Traducere și adaptare: Irina Ivancea

În timp ce vizionezi articolele preferate de pe Bonami, este posibil să fi observat că există mai nou o etichetă aurie sub numele fiecărui produs. De acum înainte, această etichetă discretă îți va ușura decizia și alegerea. Cum?

Le-am întrebat pe Ivet și pe Ksenia, din Departamentul de Achiziții, despre acest lucru. Colegele noastre, conform expertizei și tendințelor, decid ce îți oferim la Bonami și lucrează la acest proiect fără precedent de luni de zile.

Haide să vorbim un pic despre noutățile de pe site-ul nostru. De acum înainte, clienții noștri pot găsi câte o etichetă aurie cu mențiunea Calitate Basic, Calitate Extra sau Calitate Premium, pentru fiecare piesă de mobilier sau decorațiune. Ne puteți da mai multe detalii?

Ksenia: Scopul acestui proiect este de a evita eventualele neînțelegeri și de a ne asigura că fiecare client știe exact pe ce „a pus ochii” atunci când alege și la ce să se aștepte de la produsele cumpărate de la Bonami. Ne-a ajutat foarte mult și faptul că am petrecut timp în magazinele noastre fizice din Cehia, unde am văzut de ce anume se plângeau clienții sau de ce erau nemulțumiți.

Este perfect normal ca o persoană să nu fie expertă în toate și să nu cunoască, de exemplu, materialele și tipurile de finisaj ale mobilierului.

Ivet: Exact. Business-ul nostru este online, ceea ce înseamnă că toți clienții noștri iau decizii pe baza fotografiilor și informațiilor de pe site. De aceea trebuie să suplinim experiența de a atinge produsul dorit. Este perfect normal ca o persoană să nu fie expertă în toate și să nu cunoască, de exemplu, materialele și tipurile de finisaj ale mobilierului. Prin urmare, din poziția de profesioniști, am făcut o expertiză asupra fiecărui produs și l-am plasat
într-una dintre cele 3 categorii de calitate, pentru a facilita alegerea clienților.

De ce ați ales 3 categorii - Basic, Extra și Premium?

Ivet: Bonami are deja anumite așteptări când vine vorba despre calitate, iar clienții ne conectează cu piese de design. Cu toate acestea, vrem ca toată lumea să poată să-și mobileze casa cu Bonami: cei care își doresc amenajări speciale și originale, dar și, de exemplu, cuplurile tinere sau studenții în primul lor apartament închiriat. Pentru aceștia din urmă, este clar că nu vor să investească mult în echipamente scumpe. Uneori, s-a întâmplat ca la un preț adecvat pentru un produs de bază (calitate basic) clientul se aștepta la un standard ridicat, doar pentru că provine de la noi.

Ksenia: Așa este, am vrut să stabilim așteptări realiste pentru fiecare produs. După părerea mea, nu există două extreme cum ar acceptabil și inacceptabil când vine vorba despre calitatea produselor, ci mai degrabă mai mult sau mai puțin rezistente în timp. Materialele mai ieftine vor fi distruse mai repede, dar nu ne deranjează atât de mult în prima casă și ne bucurăm că economisim. Pe de altă parte, cu produsele mai scumpe suntem siguri că ne vor face fericiți mulți ani la rând.

Avem din ce în ce mai mulți parametri și detalii pentru fiecare produs în parte, dar este adevărat că eu, ca om obișnuit, nu sunt familiarizată cu toate denumirile de materiale, densitatea țesăturilor și lucruri similare și chiar nu vreau să mă documentez în avans de pe Internet. De aceea îmi place ideea că opinia unui expert, îmi face selecția mai ușoară.

Ivet: Este minunat că așa percepi această schimbare și tocmai de aceea am făcut-o. Încercăm să realizăm și diverse ghiduri de selecție, sub mai multe forme, dar clientul dorește adesea să aleagă rapid și simplu. Cu cât selecția este mai ușoară, cu atât mai bine pentru el.

Îmi puteți da câteva exemple pentru fiecare nivel de calitate?

Ksenia: Primele sunt produsele de Calitate Basic, care sunt frumoase, satisfac așteptările estetice ale clientului, dar cu siguranță nu vor rezista 20 de ani. Aceste lucruri sunt accesibile ca preț și sunt minunate pentru primul apartament, pentru o garsonieră închiriată sau pentru cineva căruia îi place să-și schimbe adesea decorul de interior, în funcție de tendințe sau de sezon.

Ivet: Categoria Basic include și lucruri care sunt necesare și avem nevoie de ele, dar s-ar putea să nu reziste foarte mult. De obicei accesoriile pentru baie, bucătărie sau decorațiunile de sezon. În cazul meu, stilul și tendințele mele se schimbă, la fel și apartamentul meu.

La ce să mă aștept dacă un produs are mențiunea Calitate Extra?

Ksenia: Produsele cu standardul de Calitate Extra sunt de fapt și cele mai numeroase în oferta noastră. Este garanția unui raport calitate-preț excelent pentru cei care își doresc ceva elegant, deosebit, dar nu își permit să cumpere piese scumpe de design. Alegând produse din această categorie știu că le pot folosi mai mult timp, îmi vor completa decorul de interior cu stil și, în plus, le pot alege dintr-o gamă largă de oferte de pe site-ul Bonami. .

Și... la final, Calitatea Premium.

Ksenia: Acolo încadrăm brandurile premium, care au garanția nu numai a calității materialului, a finisajelor și a designului, ci și a unei povești. O astfel de piesă, pe care noi o numim „piesă statement”, își îndeplinește funcția, arată frumos și, de asemenea, creează o impresie expresivă despre stilul adoptat și gustul tău.
Un exemplu elocvent este achiziția unei genți din piele. Pot cumpăra o geantă de la un brand necunoscut sau o geantă Chanel. În ambele cazuri, este vorba de o geantă din piele, ideală pentru telefonul, portofelul și rujul preferat, dar în cel de-al doilea caz, îmi voi exprima și atitudinea față de modă și designul exclusivist.

Ivet: Eu aș cumpăra din categoria premium doar un produs care nu se supune tendințelor, are un design atemporal și care este rezistent. Ca, de exemplu, un pat sau altă piesă mare de mobilier. Eu am un fotoliu Kare acasă. A fost scump, dar este o piesă predominantă în living-ul meu și știu că îl voi muta peste tot cu mine.

Deci, fiecare dintre aceste categorii este adecvată pentru o anumită fază din viața noastră?

Ksenia: Nu le-aș împărți complet conform etapelor din viață. Ne adaptăm situațiilor. Când știu că voi lucra mult de la măsuța de cafea, chiar dacă locuiesc într-un apartament cu chirie, trebuie să investesc puțin în ea. Astfel nu va trebui să o înlocuiesc rapid cu una nouă, pentru că nu a fost destul de rezistentă. Sau invers, deși am mulți bani și îmi permit accesorii scumpe, dar în același timp am un copil de 3 ani căruia îi place să deseneze peste tot cu un marker permanent, atunci aleg doar o măsuță funcțională.

Indiferent de vârsta pe care o ai, trebuie să știi că există lucruri în care este indicat să investești și lucruri pentru care nu este cazul să te grăbești să arunci cu banii.

Când un prieten mă întreabă ce i-aș recomanda să cumpere de la noi, în primul rând vorbim despre ce se așteaptă de la produs, despre cum vrea să-l folosească. Nu îl întreb despre suma pe care vrea să o cheltuie, ci dacă mănâncă și lucrează de la masă sau dacă are nevoie de o măsuță pe care să-și pună telefonul mobil. Atunci când alegi un produs trebuie să ai în vedere următoarele aspecte: cât de des îl vei folosi, pentru cât timp și unde îl vei amplasa.

La stabilirea calității, se ia în considerare, de asemenea, dacă brand-ul este local, dacă promovează o producție sustenabilă, sau alte valori?

Ivet: Exact, știu, de exemplu, în cazul bumbacului satinat, că va fi de calitate, dar există și alți factori care mă ajută în luarea deciziilor. Mă interesează unde a fost produs, întregul proces de producție, deoarece calitatea este influențată, de exemplu, de densitatea țesăturii și de modul în care firele sunt pieptănate. Pe scurt, este un proces foarte complex, pot stabili câteva criterii măsurabile, dar în același timp mă uit la întregul proces de producție nu doar la produsul final.

Ksenia: Pentru a da un exemplu de mobilier, se poate întâmpla ca în fiecare dintre cele 3 nivele de calitate să găsești o comodă din lemn de stejar. Nu este o greșeală. Stejarul masiv costă ceva, dar când știu că o anumită comodă a fost inventată de cinci designeri din Paris, care s-au străduit să o proiecteze astfel încât să nu copieze nimic, pentru a fi unică, așa că sigur îi voi adăuga puncte în plus. Ținem cont de modul în care produsul este procesat, finisat, de designul în sine, dar și de povestea brandului din spatele acestuia.

Avem aproximativ 60.000 de produse pe web și nu-mi pot imagina dacă a trebuit ca fiecare piesă să treacă prin mâinile voastre.

Ivet: Este incredibil? (râde). Nu pot să spun că toate produsele trec prin mâinile mele, nu este posibil și nici nu este necesar.

Ksenia: Ne ajută să mergem la târgurile de design și vizitele la furnizorii noștri, dar și la fabricile și depozitele acestora. Avem ocazia să vedem procesul de producție, materialele și rapoartele despre controlul calității. Este adesea posibilă evaluarea întregului brand, deoarece acesta se străduiește să obțină aceeași calitate pentru fiecare produs. Dar există mărci care vor să aibă produse în fiecare categorie de calitate și atunci trebuie să le analizăm unul câte unul.

Vă puteți gândi la ceva ce nu am întrebat și ar trebui menționat?

Ksenia: Ceea ce mă surprinde puțin este că oamenii sunt deseori dispuși să cheltuiască sume astronomice pe electronicele pe care le schimbă în câțiva ani, dar câteva sute de lei investite pentru o canapea mai bună este o sumă imposibilă de imaginat pentru unii. În același timp, este casa noastră, refugiul nostru, unde ne invităm familia și prietenii dragi, locul unde ne petrecem timpul liber sau lucrăm. Sau… un alt exemplu, o saltea bună, pe care dormim în fiecare noapte și ne influențează direct sănătatea și starea, deci de ce să nu le acordăm atenție atunci când le alegem?

Ivet: Sper că această decizie de încadrare a produselor pe nivele de calitate să fie apreciată. Bineînțeles, știu că munca noastră nu se termină aici și că trebuie să verificăm în mod constant totul. De fapt, este un proces fără sfârșit, dar sunt sigură că îi ajută pe clienții noștri.

Mai multe detalii despre calitate