Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
40 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Inspirație de primăvară: Idei de cultivare în casă și în grădină

Lída Maršálková
Lída Maršálková
Bonami Blogger

A venit primăvara! Este momentul perfect pentru a-ți înverzi balconul și a cultiva ceva bun pe el. Te gândești la niște ierburi aromatice și roșii? Doar cumpără niște semințe, pământ și ghivece și poți începe.

Am ales pentru tine ghivecele de flori care sunt ideale pentru grădinăritul de primăvară, dar și câteva sfaturi despre ce să plantezi primăvara pe balcon sau în grădina ta.

Confort pe balcon

Combinația dintre plantele ornamentale și ierburi arată deosebit de frumos într-un spațiu mic, cum ar fi un balcon. Dar este, de asemenea, practică din mai multe motive.

Atunci când îți este poftă de un ceai de mentă sau vrei să adaugi puțin mărar la tocănița făcută, vei avea la îndemână cele mai bune ingrediente. Iar când ai nevoie de o oază de calm, nu trebuie să mergi până în pădure sau în parc - propriul tău paradis este la doar câțiva pași de canapea.

Poți amplasa plantele pe balcon în ghivece de flori obișnuite, din lut copt, precum și din gresie, ceramică, glazură, piatră artificială, lemn, plastic și, bineînțeles, în ghivece de balcon și jardiniere cu sistem de auto-irigare.

Plante ornamentale și ierburi de cultivat pe balcon primăvara:
  • cimbru, levănțică, busuioc, oregano, melisa, arpagic;
  • tomate, mini castraveți, ardei gras și ardei iute, spanac;
  • crăițe, mușcate, petunii, trandafiri, iris;
IDEE: Dacă ai un balcon foarte însorit, optează pentru containere / ghivece de plastic în culori vibrante. Acestea nu supraîncălzesc substratul și rețin umiditatea mai mult timp.

Primăvara în grădină

Abia aștepți să pui mâinile în pământ? Martie și aprilie este perioada perfectă pentru a semăna legume și a planta noi flori și copaci ornamentali.

Plante ornamentale și ierburi pentru cultivat în grădina de primăvară:
  • bulbi, cum ar fi lalelele, narcisele, zambilele sau brândușe;
  • plante anuale și perene, cum ar fi anemonele, coniferele, primulele, violetele, bergeniile, ochiul boului de munte, florile de paie;
  • legume, cum ar fi ardei, broccoli, ridichi, spanac, castraveți, roșii, conopidă, mărar;
Nu uitați că legumele mai delicate, cum ar fi castraveții, conopida și roșiile, trebuie mai întâi transplantate în jardiniere sau ghivece de flori;

Semințele de plante anuale ar trebui, în mod ideal, să fie semănate într-o seră sau pe un pervaz, înainte de a le transplanta în grădină.