Reducere de primăvară folosind codul APRILIE15 | Cumpără azi mai ieftin! →
Mid Season Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

O canapea cu look romantic, de la bloggerul Pastellmama

Amenajarea unei camere de zi în stil romantic delicat dar nu siropos poate fi o provocare. Și cum unul dintre cele mai distinctive elemente ale camerei este canapeaua, este indicat să începi cu alegerea acesteia. Alătură-te nouă și blogger-ului maghiar Pastellmama și descoperă cele mai inspirate idei pentru alegerea formei, culorii și materialului canapelei perfecte pentru tine.

Cum ai ales canapeaua?

Mi-am dorit o piesă pentru living care să nu iasă imediat în evidență, dar în același timp să aibă un stil elegant și atemporal. Avem doi copii mici, așa că ne doream o canapea suficient de spațioasă, deoarece ne place să citim povești împreună.

Mi-a plăcut imediat acest model. La prima vedere pare clasic, dar cotierele duble și picioarele din lemn îi dau un vibe jucăuș.

Care ți se pare cea mai mare provocare în această alegere?

„Am fost destul de ezitantă în alegerea materialului și a culorii tapițeriei, dar în final am fost pe deplin mulțumită. Nu doar că arată excelent, dar este și foarte ușor de curățat.“

Care ar fi ultimul sfat pe care vrei să îl oferi în alegerea unei canapele?

„Le recomand tuturor celor care plănuiesc să cumpere o canapea nouă să măsoare cu atenție dimensiunile ușilor de acces până la camera de zi. Am văzut câteva canapele de design absolut superbe așezate pe hol... din motive nedivulgate. :)“

Sfaturi Bonami pentru o canapea în stil romantic

Inspiră-te din ideile și recomandările noastre despre cum să alegi canapeaua și accesoriile pentru a obține un interior cu vibe delicat!

1. Nuanțele stilului romantic
Atunci când vrei să obții un interior cu look romantic, trebuie să clarifici de la început direcția în care dorești să mergi. Îți place un concept ceva mai evident, cum sunt cele ale castelelor sau conacelor renovate și transformate în locuințe? Sau vrei să mergi pe varianta mai simplă dar la fel de comodă a unei locuințe rustice?

Pentru prima variantă, canapelele tapițate cu materiale fine sunt o alegere perfectă, mai ales dacă etalează și picioare din lemn, eventual chiar sculptate. Pentru un look mai rustic, mergi pe o variantă mai tradițională și robustă, cu forme rotunjite; completată cu perne mari și comode.
2. Cum să alegi materialul și culoarea
Culorile neutre, cum sunt cremul, albul și griul joacă un rol important în conceperea unui interior romantic. Totuși, dacă vrei să îi dai un plus de vitalitate, nu ezita să experimentezi. Nuanțele pastelate de roz, galben, albastru și verde arată fabulos.

Evită cu desăvârșire culorile aprinse - acestea ar trebui să apară doar ca accente pe accesoriile mici. Dacă vrei o piesă complet distinctivă, sigur te vor atrage piesele din reiat sau catifea. Textura lor va adăuga un plus de originalitate canapelei, fiind suficient de versatilă încât să nu te plictisești de ea după un timp.
3. Focus pe accesorii
Alege perne și pleduri cu motive florale delicate, în nuanțe pastelate superbe. Accesoriile brodate sau tricotate arată cel puțin la fel de bine. Iar dacă vrei să încerci ceva foarte interesant, poți încerca să brodezi chiar tu câteva modele florale pe o față de pernă monocromă - rezultatul va fi un accesoriu original și unicat, mult mai valoros decât cel pe care l-ai cumpărat inițial.