Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Un apartament de închiriat amenajat în funcție de zonă

Descoperă cum clima și relieful înfluențează designul de interior! Iată câteva sugestii despre amenajarea unor apartamente de închiriat situate în diferite locații: la munte, la mare, într-o zonă rurală deluroasă sau în mijlocul unei metropole aglomerate.

Un apartament de închiriat la mare

Atunci când amenajezi și decorezi un apartament de închiriat pe malul mării, nu uita că oaspeții vor veni mai ales în mijlocul celei mai fierbinți perioade a anului, așa că nu aglomera spațiul cu o paletă de culori închise, dar nici foarte aprinse.

Lasă-te ghidat de culorile din împrejurimi, cum ar fi albastru deschis, verde, gri și nisipiu. De asemenea, alege pentru decorațiuni și piese de mobilier mai ales materialele naturale, care dau impresia de rece, cum ar fi ceramica și piatra și sunt, dealtfel, și foarte rezistente. Poți răcori spațiul cu ajutorul unor materiale textile adecvate, bumbacul și inul au acest avantaj prin textura lor.
Oaspeții tăi își vor petrece cu siguranță o bună parte din vacanță pe terasă sau pe balcon, mai ales dacă acestea oferă o priveliște frumoasă către plajă, mare sau dune de nisip.

Alege mobilier confortabil și textile de grădină, cu care poți extinde zona de șezut din living pe terasă. Oaspeții vor aprecia un loc în care să poată savura prima cafea de dimineață sau un pahar de vin seara cu o priveliște idilică, sau poate chiar să ia masa în aer liber.

Un apartament de închiriat la munte

Turiștii în zonele montane vor căuta cel mai adesea o pauză de la viața cotidiană în singurătate sau o vacanță plină de aventură. Fie că este vorba de o vacanță activă, de drumeții, plimbări, schi sau de a se bucura de natura care îi înconjoară, aceștia vor aprecia cu siguranță întoarcerea la o cazare bine echipată și confortabilă.

Regula de a „imita" culorile și materialele din mediul înconjurător poate fi aplicată și aici, sub forma mobilierului din lemn care poate domina spațiul.
Pe lângă lemn poți folosi și alte materiale naturale, cum ar fi lâna și iuta, care vor aduce o doză de confort. Iar pe lângă culorile naturale, maro și verde, pe care le vedem în mediul înconjurător, poți folosi și culori vii, cum ar fi roșu, galben, portocaliu, care vor aduce o doză suplimentară de căldură.

Pentru spațiul din exterior, alege, de asemenea, mobilier confortabil, poate câteva încălzitoare de exterior sau un șemineu, o vatră și câteva pături călduroase în care oaspeții să se poată cuibări confortabil atunci când se face frig.

Un apartament de închiriat în oraș

Când vine vorba de decorarea unui apartament de închiriat într-un oraș mare, poți fi mai îndrăzneț aici cu decorațiuni și culori. Dacă este un oraș cu o arhitectură frumoasă, în funcție de locație, te poate inspira în a alege accesoriile pentru apartament.
Fie că este vorba de un apartament din centrul vechi al unui oraș sau de un apartament dintr-o zonă rezidențială modernă, nu te teme să folosești anumite palete de culori, mobilier neobișnuit de elegant și detalii interesante.

Dar, odată cu stilul, nu uita în niciun caz de caracterul practic și de confort. Dacă pentru închirierile pe termen scurt un apartament nu necesită o investiție prea mare în mobila de bucătărie și dulapuri scumpe, patul și salteaua trebuie să fie foarte confortabile pentru o vacanță de calitate, iar oaspeții vor aprecia și o baie frumos decorată și bine echipată.

Un apartament de închiriat în zona rurală

În ultimii ani, zonele deluroase au revenit pe harta turistică cu un motiv întemeiat. Gospodăriile rurale, preparatele culinare specifice, istoria, regiunile viticole, parcurile naturale și turismul activ atrag tot mai mulți vizitatori.

Așadar, stilul rustic cu elemente retro se va potrivi perfect pentru amenajare. Dacă dorești să păstrezi atmosfera „ca la țară", alege materiale naturale, texturi mai grosiere, vase emailate și modele în carouri.
Cordialitatea și ospitalitatea localnicilor se numără printre cele mai puternice atuuri ale unei așezări rurale, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită zonei de luat masa, unde oaspeții vor putea degusta mâncăruri și vinuri autohtone excelente și variate.

Mai multă inspirație