Primăvara acasă și în aer liber | Inspiră-te →
Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Primăvară

E primăvară! Ziua e mai lungă și, în sfârșit, putem petrece mai mult timp în aer liber. Echipează-ți terasa cu mobilier de grădină de calitate, invită-ți prietenii la tine acasă și pregătește-te pentru primul grătar în aer liber de anul acesta. Nu uita să îți înveselești și casa cu decorațiuni de primăvară!

Shop the look

Primăvara

După o iarnă lungă, a sosit primăvara și, odată cu ea, razele soarelui, care ne dau energie. Invită cel mai frumos anotimp al anului în casa ta. Începi curățenia de primăvară și împodobește-ți locuința cu decorațiuni vesele! Găsești tot ce ai nevoie la Bonami.

Când începe primăvara

Prima zi oficială de primăvară este pe 20 martie 2024. Această zi este numită echinocțiul vernal, deoarece noaptea și ziua au aproximativ aceeași durată. Astronomii consideră că primăvara începe atunci când centrul discului solar se află exact deasupra ecuatorului. Se numește primăvară astronomică. Începând din această zi, noaptea se scurtează și ziua se mărește, până la solstițiul de vară, când ziua este de două ori mai lungă decât noaptea. Primăvara meteorologică începe la 1 martie, de Mărțișor.

Decorațiuni de primăvară pentru casă

Primăvara ne inspiră să ne schimbăm nu doar garderoba ci și locuința.Alege culori de primăvară, materiale naturale și modele florale. Dacă nu ești sigur ce decorațiuni și accesorii de interior să folosești, inspiră-te din sfaturile noastre despre cum să-ți amenajezi livingul, dormitorul și diningul.

Living

Cum să-ți transformi camera de zi într-o oază veselă de primăvară fără să te coste o avere? După o iarnă friguroasă, înlocuiește draperiile întunecate și grele cu materiale ușoare, cum ar fi inul sau bumbacul. Așază pe canapea o pătură subțire și perne decorative în culori primăvăratice și cu motive florale. Plasează un covor cu fir scurt sub măsuța de cafea și o vază cu flori de primăvară pe comodă.


Dormitor

Somnul de calitate reprezintă cheia echilibrului mental și fizic. Pentru a dormi bine în această primăvară, îmbracă-ți patul în materiale ușoare, naturale și în culori pastelate. Înlocuiește plăpumile grele și pufoase cu unele mai ușoare și mai subțiri. Alege o lenjerie de pat din materiale naturale, cum ar fi bumbacul și inul, care este delicată și lasă pielea să respire. Sufletele romantice vor aprecia, de asemenea, lenjeria de pat cu un model floral.


Aranjarea mesei primăvara

Decorul de primăvară nu trebuie să fie unul complicat nici în zona de dining, dimpotrivă. O față de masă primăvăratică, un serviciu de masă simplu, câteva mici decorațiuni de Paște și, mai ales, flori proaspete vor fi de ajuns.

Care sunt culorile caracteristice primăverii

Culorile de bază ale primăverii sunt verde, portocaliu, galben, roz, violet și roșu. Alege-le pentru buchetele de flori, decorațiuni și accesorii de interior. De exemplu, pernele de pe canapea sau suporturile de lumânări în aceste culori îți vor înveseli cu ușurință casa.
Trucuri simple pentru a combina culorile de primăvară între ele:
  • Designerii respectă regula simplă de 60-30-10. Aceasta presupune că pentru 60% din cameră ar trebui să folosească o culoare dominantă, 30% o culoare secundară sau o textură, iar restul de 10% ar trebui să fie doar accente de culoare.

  • Trei culori dominante sunt suficiente pentru decorul interior. Chiar și acestea ar trebui alese cu grijă, pentru că trebuie să se completeze.

  • Cea mai simplă metodă de a selecta cele trei culori este folosirea cercului cromatic. Există apoi mai multe opțiuni, de exemplu, alegerea unor culori opuse, complementare, în care se combină culori calde și reci, sau alegerea a trei culori vecine pe diagrama culorilor, de exemplu albastru-verde, verde și verde-galben.

  • Varianta clasică este varianta monocromă, în care alegi o singură culoare și folosești variații mai deschise și mai închise ale acestei culori în spațiu.


Decorațiuni de primăvară DIY

Decorul de primăvară aduce culoare, armonie și bucurie în locuință. Așadar, dacă ai puțin timp liber și dorința de a crea, poți să te apuci de treabă.

Decorațiunile tipice de primăvară includ, de exemplu, coronițe pe ușă, lădițe decorate cu bulbi de zambile, suporturi de lumânări pentru masă, decorațiuni agățate la ferestre și, bineînțeles, flori în vază care să te îmbie cu mirosul lor.
Flori de primăvară preferate:
  • lalele
  • narcise
  • zambile
  • ghiocei
  • brândușe
  • ciuboțica-cucului
  • toporași
  • albăstrele

Pentru a crea și orna decorațiunile de primăvară, poți folosi tot felul de materiale naturale pe care le găsești în timpul plimbărilor tale în natură, cum ar fi pietricele, mușchi sau crenguțe diverse.

Instrucțiuni pentru realizarea unor decorațiuni de primăvară:

7 sfaturi pentru a preveni astenia de primăvară

Astenia de primăvară, cunoscută și sub numele de letargie de primăvară, este un fenomen comun care este descris ca fiind o tulburare afectivă sezonieră. De obicei, se manifestă prin oboseală crescută, dureri de cap, iritabilitate, tendință la anxietate și depresie și o stare de spirit scăzută în general. Cum să combați oboseala de primăvară?

1. Încearcă să dormi mai mult.
2. Hidratează-te.
3. Fă gimnastică sau câteva întinderi în fiecare dimineață.
4. Ieși mai des în aer liber, chiar și plimbările scurte zilnice sunt suficiente.
5. Evită consumul excesiv de băuturi zaharoase, cafea sau alcool.
6. Din dieta ta nu ar trebui să lipsească legumele și fructele bogate în vitamine.
7. Relaxează-te, citește cărțile tale preferate sau cumpără-ți ceva frumos.

Curățenia de primăvară

Pe lângă multe bucurii, noul anotimp implică însă și curățenia de primăvară. Cum să profiți la maximum de ea?

  • Nu încerca să faci curățenie în tot apartamentul deodată, ci fă-ți un plan rezonabil.
  • Implică întreaga familie.
  • Fă curățenie în fiecare cameră pe rând. Când una este gata, începi la următoarea.
  • Începi prin a elimina lucrurile de care nu mai ai nevoie sau care nu îți mai plac.
  • Curăță și spală interiorul tuturor rafturilor și dulapurilor.
  • Strânge hainele și articolele textile de iarnă și pregătește-le pe cele de primăvară.
  • Spală și lustruiește toate ferestrele și ușile în interior și în exterior.
  • Fă curățenie treptat, de la tavan până la podea.
  • Replantează plantele de apartament.
  • Curăță praful de pe jaluzelele interioare și exterioare.
  • Șterge aparatele electrocasnice, cum ar fi frigiderul, cuptorul și cuptorul cu microunde.
  • Fă curățenie în grădină, pe terasă sau pe balcon.