Bonami Days cu până la -50% | Prelungit →
Serviciul de asistență pentru clienți este momentan indisponibil telefonic.
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Pregătește-ți și patul pentru toamnă

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

În zilele ploioase de toamnă mare este tentația de a petrece timpul cuibărit în pat cu o carte în mână, nu-i așa? O cană cu ceai fierbinte, multe perne, o pătură pufoasă și poate chiar o blană, aceasta este rețeta pentru o atmosferă confortabilă în astfel de momente.

Inspiră-te din viziunea noastră despre cum să-ți faci patul să aibă un aspect autumnal!

Dormitorul în haine de toamnă

Profită de puterea nuanțelor de portocaliu, galben și roșu cărămiziu! Acestea „încălzesc” optic un decor interior într-o paletă neutră. Ai nevoie doar de câteva accesorii. Pernele decorative sunt ideale pentru astfel de mici transformări. O impresie de armonie se obține prin combinarea culorilor de pământ cu nisipiul.

Modele în carouri

Nu există un model mai potrivit pentru toamnă decât carourile, care, sperăm să nu se demodează niciodată. Cine poate rezista acelui sentiment reconfortant de a se înveli cu o pătură mare în carouri? Dar dacă modelul în carouri nu este alegerea ta pentru a da tonul întregului dormitor, folosește-l doar pe câteva perne mai mici.

Joacă-te cu texturile

Combină diferite tipuri de materiale și lăsă-le să lucreze asupra simțurilor tale! Folosind un material în relief în contrast cu pielea de căprioară sau o catifea fină vei asigura dinamism interiorului și îți va gâdila receptorii tactili. Nu exclude nici combinațiile mai extravagante - ce-ar fi să adaugi niște perne din piele și să folosești o blană de oaie în loc de cuvertură?

Pentru un somn bun

Uită de senzația de frig când te bagi la somn! Alege lenjerii de pat cu o densitate a fibrelor în jur de 300 g/m². Desigur, pilotele umplute cu fulgi sunt clasice, dar persoanele care suferă de alergii se vor simți mai bine cu o umplutură din fibre sintetice. Lenjeria de pat din flanelă sau din microfibră este de asemenea foarte călduroasă.

Nu evita stratificarea

Fă-ți patul dimineața! Crește treptat straturile de piese călduroase pe măsură ce temperatura scade! Întinde o cuvertură de lână peste plapumă pentru ca patul tău să arate ordonat în cel mai scurt timp! Apoi, peste cuvertură aruncă o mulțime de perne, pe care le vei aprecia nu doar în timpul maratoanelor de film de toamnă!

Inspiră-te din hygge-ul nordic

Sentimentul de confort și siguranță este sinonim cu stilul de viață hygge, pe care îl vei aprecia pentru dormitorul tău cu tematică de toamnă. Așa că, înconjoară-te cu pături pufoase, blănuri moi și culori liniștitoare. Și, mai presus de toate, nu uita să îți faci provizii de lumânări parfumate.