Reducere 15% folosind codul PRIMAVARA15 | Doar până la miezul nopții →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Transformarea cabanei Babeta

Nu căuta perfecțiunea și nici nu avea un buget nelimitat, dar Lucie Janotová și-a dorit să transforme o căsuță neglijată într-o casă de vară plăcută în care să petreacă timpul cu familia ei. Așa că a mers până la capăt cu renovările. Împreună cu soțul ei și designerii, a reușit să creeze un loc în care este o plăcere să te relaxezi. Descoperă și inspiră-te din makeoverul cabanei Babeta!

De la început, Babete a fost o mare provocare. Cu toate acestea, Lucie a văzut un mare potențial în această cabană întunecată și aglomerată. Și de aceea, ea și soțul ei au decis să o readucă la viață la începutul anului.

Așa a început o perioadă de căutări de inspirație și instrucțiuni, iar în cele din urmă, deși cu foarte puțină experiență în domeniul meșteșugăresc, au pus mâna pe pensule și au vopsit aproape tot interiorul cabanei.

Astfel, au obținut caracterul aerisit și luminozitatea de care avea nevoie spațiul.

Cabana Babeta înainte de transformare

Au ales Bonami pentru a mobila și configura spațiul.

Au apelat la designerul Linda Povolna din dorința de a primi sfatul unui expert în a încorpora o nuanță subtilă de albastru turcoaz în interior și, de asemenea, de a soluționa problema iluminatului, care necesita un tip specific de corpuri de iluminat din cauza tavanelor înalte și a grinzilor.

Nu în ultimul rând, și-au dorit conectarea spațiului de locuit cu grădina și să creeze un „living în aer liber" pe terasă.

Cabana Babeta după transformare

Linda Povolná, designerul Bonami, a fost de la început pe aceeași lungime de undă cu noi. Tot ce a trebuit să facem noi a fost să îi trimitem câteva fotografii cu interiorul original al căsuței. De la prima întâlnire online când ne-a prezentat proiectul de design, eu și soțul meu am știut că nu vrem să schimbăm nimic. Experiența Lindei în ceea ce privește confortul fiecărei piese, combinațiile de culori și caracterul practic a fost de mare ajutor.

Lucie Janotová, proprietara cabanei Babeta.

Prin urmare, încă din primul moment al colaborării, designerul Linda Povolna a fost interesată de modul în care familia își petrece timpul liber și ce culori preferă. Ea a folosit apoi aceste informații pentru a crea un spațiu care să fie atât elegant, cât și funcțional.

Cireașa de pe tort a interiorului o reprezintă duo-ul - fotoliu și comoda pastelată - care se numără și printre cele mai apreciate elemente ale căsuței de weekend.

Linda Povolná despre transformare: „Stilul de amenajare al căsuțele nordice ne-a inspirat..

Care au fost aspectele abordate și ce a influențat alegerea paletei de culori? Autorul proiectului și managerul departamentului de design interior de la Bonami, Linda Povolná, ne dezvăluie în următorul interviu.


Ce stil ați împreună ales și de ce?

Pentru acest interior frumos și atipic, am respectat întru totul ideea proprietarilor, cu care m-am identificat de la început și îndrăznesc să spun că nu aș fi proiectat altfel. Lucie și Honza au un simț estetic deosebit și am fost impresionată de ideea lor pentru interiorul căsuței și abia așteptam să lucrez cu ei și din acest motiv.

Te-a limitat dispunerea atipică a cabanei?

Planul acestei căsuțe este tipic pentru o cabană de weekend, deci da. A trebuit să respectăm anumite dimensiuni maxime pentru fiecare piesă de mobilier, dar a fost totuși posibil să creăm un spațiu operațional, cu zone care au o anumită funcție și pe care proprietarii și le-au dorit.

Cum ați ales paleta de culori?

Am ținut cont de dorința Luciei de a avea un interior luminos și aerisit, inspirat de cabanele nordice. Au predominat nuanțele deschise de lemn, iar întregul interior al cabanei a fost vopsit în alb, chiar și grinzile. Am combinat aceste culori cu materiale naturale, cum ar fi lemnul, iuta, bumbacul, etc..

Au îngreunat grinzile alegerea corpurilor de iluminat?

Lucie a avut ideea unor lămpi suspendate dominante, atârnate direct de grinzi, completate de lustră și de o veioză pe comodă pentru a crea o atmosferă cozy. Mi-a plăcut ideea de a agăța din tavan niște corpuri de iluminat impunătoare în număr mai mare și am încercat să găsesc ceva în gama noastră de la Bonami care să se potrivească cu interiorul și cred că am reușit.

Cum ai ales accesoriile și decorațiunile mai mici?

Atunci când am selectat accesorii și decorațiuni, am încercat să mă asigur că se potrivesc cu conceptul general, ca material și culoare. Ca să fiu sinceră, mi-a fost greu să mă hotărăsc pe care să le aleg dintre numeroasele decorațiuni frumoase pe care le avem la Bonami. Dar, în cele din urmă, am reușit să o fac, iar interiorul are tot ceea ce ar trebui să fie acolo - chiar și lucrurile frumoase care îl completează și îl întregesc.

A existat un element prestabilit pe care l-ai folosit pentru a contura întregul spațiu?

Lucie a dorit o nuanță delicată de albastru turcoaz ca o culoare complementară în acest interior. Așa că am ales o comodă în această nuanță și apoi am adaptat în funcție de ea toate decorațiunile și accesoriile textile.

Ce altceva te-a mai inspirat?

După cum am menționat, proprietarii aveau o idee destul de clară despre amenajare, pe care am definitivat-o cu ajutorul unui moodboard. Ne-a ajutat în acest sens și Pinterest, unde am găsit inspirație în interioarele locuințelor scandinave.

Proprietarii ți-au stabilit limite pe care să le respecți sau ai avut mână liberă?

A fost absolut minunat să lucrez cu proprietarii. Este o adevărată plăcere să creezi un interior în care viziunea designerului și cea a investitorului sunt în armonie. Singura lor cerință a fost ca întregul spațiu să rămână funcțional pentru toți membrii familiei, astfel încât fiecare să poată găsi un loc unde să își desfășoare activitatea preferată.

Ce sfat le-ai da celor care plănuiesc să renoveze o cabană sau o casă de weekend?

Amenajați-vă casa de weekend astfel încât să vă simțiți confortabil și bine acolo. Nu o folosiți ca pe o zonă de depozitare, ci alegeți cu grijă doar obiectele care vă plac și le folosiți cu drag. Doar așa casa își va îndeplini scopul și vă veți relaxa cu adevărat acolo. Atunci va merita și nici măcar nu este nevoie să vă ruineze din punct de vedere financiar.