20% reducere la comenzi peste 1000 Lei | Cod: MINUS20 →
Summer Sale | Economisește până la 50% →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Bonami makeover: Cum să amenajezi o terasă cozy

Pentru foarte mulți dintre noi, terasa este ca un al doilea living, mai ales în perioada verii. La fel este și pentru Milan Peroutka, actor ceh, căruia ne-am hotărât să îi facem o vizită în grădina sa din Praga. Motivul? O transformare inedită a terasei sale într-un loc cozy și relaxant pentru petrecerea zilelor plăcute de vară.

Aruncă o privire pentru a vedea cum am combinat câteva accesorii originale cu mobilierul de exterior și care este rezultatul final. Poate vei face și tu asta pe terasa ta, de ce nu?

Living în aer liber

Mobilierul de grădină devine aproape imposibil de diferențiat, ca formă și materiale, de mobilierul de interior. Acest lucru este îmbunătățit prin adăugarea de accesorii și decorațiuni textile. Pernele multicolore pot, de asemenea, să adauge energie și personalitate întregului spațiu amenajat în aer liber.

Optează pentru materiale naturale și tonuri pământii atunci când amenajezi un loc de relaxare. În orice moment le poți înviora cu accesorii mai extravagante.

Accesorii funcționale

Pe lângă articole textile clasice, achiziționează și unele din materiale impermeabile. O ploaie rapidă de vară nu te va lua astfel prin surprindere. Covoarele de exterior realizate din plastic reciclat sunt la modă. În plus, acestea rezistă la uzură și la intemperii.

Pe lângă iluminatul principal al terasei, alege și câteva corpuri de iluminat ambientale. Lanternele, felinarele și lumânările creează o atmosferă magică.

Mai multe sfaturi pentru ca terasa ta să fie cât mai confortabilă

  • Dacă ai suficient spațiu, împarte terasa pe zone. De exemplu, completează canapeaua confortabilă cu un fotoliu suspendat amplasat nu departe de aceasta.
  • Pledurile pufoase sunt mereu binevenite! Grație lor, te poți bucura de serile petrecute pe terasă până la sfârșitul toamnei.
  • Ai grijă de plantele tale cu ajutorul unor vase cu sistem de auto-irigare.
  • O căsuță pentru păsări, un felinar din bambus sau un termometru stylish de exterior transformă terasa într-o oază de vară.