15% reducere folosind codul PRIMAVARA15 | Cumpără azi mai ieftin! →
-20% la covorarele Flair Rugs, folosind codul FLAIR20 | Economisește azi →
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogareCoșul de cumpărăturiMenu

Cum să-ți amenajezi corect biroul de acasă

În ultimii ani, condițiile de muncă s-au schimbat complet, iar biroul de acasă este acum o parte integrantă a vieții noastre. Fie că lucrezi de acasă parțial sau complet, gândește-te la avantajele și capcanele muncii de acasă. Găsirea unui loc liniștit și pașnic este uneori o provocare, așa că ne ghemuim în pat, pe canapea sau la masa din sufragerie. Iar acest lucru nu este bun atât pentru etica noastră de muncă, cât și, mai ales, pentru spatele nostru. Descoperă sfaturile prezentate de Lucie și Pavlina despre cum să îți amenajezi un birou acasă confortabil și sănătos.

Lucrezi de acasă pe termen scurt?

Pentru biroul de acasă ocazional, poți apela la suport pentru laptop care ridică ecranul mai sus. Marginea superioară ar trebui să fie la nivelul ochilor. Cu siguranță coloana vertebrală îți va mulțumi. Dar nu doar coloana vertebrală are de suferit de pe urma ședințelor de șezut prelungite.

Mâinile și brațele ar putea avea de suferit. O tastatură cu pernuță pentru încheietura mâinii asigură o poziționare corectă a mâinilor. Tunelul carpian trece prin încheietura mâinii, care conține un nerv ce poate provoca dureri dacă este comprimat. Pot apărea amorțeală, arsură, rigiditate sau pulsații. Ai experimentat aceste dureri?

Dacă lucrezi de pe un scaun de bucătărie robust, ai putea încerca un suport pentru scaun. Acesta ușurează presiunea asupra coccisului și a coloanei vertebrale inferioare. Înainte de a obține orice ajutor ergonomic, verifică dacă este cu adevărat ergonomic și certificat.

Birou la domiciliu pe termen lung

Cei mai mulți dintre noi lucrăm pe un laptop. Capul este aplecat în față - iar durerea la nivelul coloanei cervicale este prezentă după câteva ore. Prin înclinarea capului, pui presiune pe coloana cervicală, ceea ce este echivalent cu o sarcină de până la 27 kg. O ședere corectă cu suport pentru spate este întotdeauna cea mai bună soluție. Poți înlocui parțial scaunul cu rotile cu mijloace ajutătoare pentru a te mișca. O opțiune este o pernă de echilibru. Cu baza sa rotunjită, acesta activează mușchii oblici abdominali și dorsali și te obligă să fii într-un mod activ.

Este, de asemenea, excelent pentru a sta în picioare, mai ales dacă șezutul pentru perioade lungi de timp îți dă bătăi de cap. Raportul dintre statul așezat și statul în picioare în timp ce lucrezi la calculator ar trebui să fie de 2:1. Practic, ar trebui să stai în picioare 30% din timp, să stai jos 60% din timp și să te miști cam 10% din timp. Dacă ai un bar acasă, acesta poate fi un loc excelent pentru a lucra în picioare.

Dacă nu ai opțiunea de a lucra în picioare sau pe un birou înclinat, încearcă un birou de la Leitz. Cu ajutorul acestuia, poți transforma orice cameră într-un birou adevărat. Masa este suficient de robustă pentru a susține un monitor și un laptop, o tastatură, un mouse și o carafă mare cu apă. O singură atingere pentru a ridica laptopul și tastatura, reglezi înălțimea scaunului și schimbi poziția de lucru.

Biroul de acasă ca nou standard

Atunci când stai jos pentru perioade lungi de timp, trebuie să îți amintești să îți relaxezi partea inferioară a picioarelor, iar suportul pentru picioare este excelent pentru acest lucru. Îl poți folosi în două moduri pentru a adăuga un pic de dinamism poziției tale de ședere în mod normal rigidă. Vei face ca sângele să circule în partea inferioară a picioarelor și vei întinde mușchii înțepeniți de la nivelul gambelor, gleznelor și tălpilor.

Localizarea mesei este, de asemenea, importantă; dacă poți, stai cu fața la o fereastră. Îți vei relaxa ochii în timpul unei pauze alternând între privitul la monitor și privitul pe fereastră. Nu poți sta cu fața la fereastră? Atunci așază-te în așa fel încât lumina zilei să nu se reflecte în monitor și să ai cel puțin o priveliște a camerei deasupra ecranului.

Cum ne putem ajuta corpul?

Orice poziție de lucru rigidă este nenaturală pentru organism, mai ales dacă durează multe ore. Prin urmare, este bine să alternăm pozițiile la intervale de 45-60 de minute. Folosește convorbiri telefonice mai scurte pentru a te destinde, chiar dacă trebuie doar să te plimbi prin cameră. Bea suficientă apă, acest lucru te va obliga și să te ridici din când în când. Nu reușești? Setează câteva notificări la intervale regulate. Vei vedea că performanțele tale la locul de muncă se vor îmbunătăți și, cel mai important, vei preveni durerile din tot corpul.