Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
La Bonami găsești o gamă variată de oferte pentru locuința ta.
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Delicatese pentru fericire - 3 rețete de idei dulci de la gastroblogger-ul Hanna Smuczer

Când era mică, Hanna Smuczer adora să se joace în bucătărie și să încerce să descopere tainele gătitului. Această pasiune a prins aripi în anii pe care i-a petrecut la facultate, pregătind cele mai bune prăjituri chiar în timp ce se pregătea pentru a absolvi în istorie etnografică. În prezent, își împărtășește experiențele și cele mai bune rețete pe site-ul și pe pagina ei de Instagram. Iar astăzi îți oferă 3 rețete pentru deserturi absolut delicioase.
Încearcă-le și tu la tine acasă!

Melci cu fistic și cremă de cafea

Compoziție pentru 8 melci cu diametrul de 24 cm

Ingrediente:
• 100 g făină de grâu BL55
• 150 g făină integrală de grâu
• 1/3 linguriță de sare
• 35 g zahăr pudră
• 35 g unt sau margarină
• 145 ml lapte
• 13 g drojdie proaspătă
• 1 ou (jumătate pentru aluat, jumătate pentru uns)

Umplutură:
• 80 g fistic mărunțit
• 40-50 g zahăr pudră
• 35-40 ml ulei de gătit

Glazură:
• 50 ml lapte călduț
• 1 pliculeț de zahăr vanilat

Cremă de cafea:
• 150 ml lapte
• 50 g zahăr granulat
• 100 ml apă
• 3 lingurițe cafea instant
• 1 ou întreg
• 16 g amidon de porumb
• 25 g unt
• 1 praf de sare
• + 100 ml frișcă lichidă
• + 1 lingură de zahăr granulat

Mod de preparare:

1. Începe prin fărâmarea drojdiei în lapte călduț, adăugând și puțin zahăr pudră. Pentru aluat, amestecă făina cu sarea și zahărul pudră. Creează o adâncitură în centrul acestui amestec și adaugă untul, jumătate de ou bătut și drojdia, imediat după ce se ridică. Frământă aluatul până devine omogen și deschis la culoare. Acoperă-l și lasă-l la crescut 40-45 minute.

2. Frământă din nou aluatul și întinde-l până la dimensiunile de 30 x 40 cm. Pentru umplutură vei avea nevoie de fistic mărunțit și amestecat cu zahăr pudră. Unge aluatul cu ulei și întinde peste el pudra de fistic și zahăr. Începe rularea de pe latura mai scurtă - vei avea rezultate mai bune și îți va fi mai ușor.

3. Odată ce ai obținut un tub lung cu o spirală de aluat și umplutură în interior, taie-l în 8 felii egale și așază-le într-o tavă unsă cu unt, lăsându-le din nou să crească timp de 40-45 minute. Preîncălzește cuptorul până la 180 grade, aplică oul rămas pe deasupra spiralelor obținute și lasă-le la copt pentru 35 minute. După acest interval, scoate-le, stropește-le cu zahăr vanilat amestecat cu puțin lapte călduț și mai lasă-le la cuptor încă 10 minute.

4. Pentru crema de cafea, începe prin a încălzi laptele amestecat cu zahărul. Separat, amestecă oul cu amidonul de porumb. Unește ambele compoziții și ține-le la flacără mică, amestecând continuu timp de 1-2 minute de la prima clocotire. După ce se răcește adaugă cafeaua și amestecă bine întreaga compoziție.

5. Pune compoziția deoparte și adaugă untul deja topit, omogenizat cu praful de sare. Transferă compoziția într-un bol, acoperă cu folie alimentară, așteaptă până se răcește și trece-o la frigider pentru câteva ore.

6. Bate frișca bine răcită cu zahărul și toarn-o în crema de cafea.

Semla - chiflă dulce cu cremă de alune și frișcă

Compoziție pentru 9 chifle dulci

Ingrediente:
• 235 g făină integrală de grâu
• 90 g făină de grâu BL55
• 1/2 linguriță de sare
• 1 linguriță cardamom măcinat
• 65 g zahăr granulat
• 100 g unt sau margarină
• 1 ou + 1 pentru uns
• 125 ml lapte
• 22 g drojdie proaspătă

Umplutură din cremă de alune:
• 100 g de alune prăjite (turcești)
• 20 g zahăr granulat
• 50 g lapte
• 1 praf de sare

Frișcă de cardamom:
• 200 ml frișcă
• 1 praf de sare
• 1 lingură zahăr pudră
• 1 pliculeț de întăritor de frișcă
• 1 linguriță cardamom măcinat

Mod de preparare:

1. Dizolvă drojdia proaspătă în laptele călduț, adaugă o linguriță de zahăr granulat și o linguriță de făină, apoi amestecă timp de 5-7 minute continuu. Ambele tipuri de făină se amestecă cu sarea, zahărul granulat rămas și cardamomul și se adaugă peste untul topit. Se bat ouăle, se toarnă peste drojdia care a crescut și se frământă până se obține un aluat uniform. La final, se acoperă și se lasă 30-40 de minute la crescut.

2. Împarte aluatul dospit în 9 părți egale, frământă-l bine, formează bucăți rotunde, unge-le pe fiecare în parte cu oul bine bătut și așază-le pe o tavă cu hârtie de copt timp de 50-60 de minute la 200°C.

3. Pentru umplutură, introdu alunele la cuptor la 200°C timp de 10-12 minute până se formează o crustă frumos crăpată. Se lasă la răcit și se macină bine la tocător/mărunțitor împreună cu zaharul, laptele (care se adaugă în 2-3 tranșe) și praful de sare. Pune crema la frigider pentru câteva ore pentru a se întări.

4. Amestecă frișca bine răcită cu zahărul pudră, praful de sare și întăritorul de frișcă și adaugă treptat cardamomul. Se bate până când compoziția se va întări.

5. Folosește o foarfecă pentru a tăia capacul chiflelor coapte, scobește interiorul, astfel încât să le poți umple cu crema de alune. Pune aproximativ 1,5 linguri cu cremă în fiecare chiflă, apăsă bine umplutura și adaugă frișca, presărată în cele din urmă cu zahărul pudră.

Fursecuri cu căpșune

Compoziție pentru 10 fursecuri

Ingrediente:
• 250 g făină integrală de grâu
• 200 g făină de grâu BL55
• 1 linguriță de cardamom
• 1 pliculeț de praf de copt
• 1 praf de sare
• 80 g zahăr granulat
• 1 pliculeț de zahăr vanilat
• 150 g unt rece
• 220 ml lapte
• 5 căpșune

Glazură de lămâie:
• 1/2 1/2 suc de la o lămâie
• zahăr pudră
• praf de sare

Mod de preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 220°C și tapetează tava cu hârtie de copt pergament. Se amestecă făina cu praful de copt, sarea, cardamomul și untul feliat. Separat se amestecă într-un alt vas zahărul granulat, zahărul vanilat și la final se adaugă laptele. Ambele compoziții se ametecă și se lasă câteva minute la odihnit.

2. Se obține un aluat lipicios de maxim 3 cm grosime care se taie în 10 triunghiuri.

3. Așază fursecurile pe tavă, stropește-le cu lapte și dă-le la cuptor pentru 15 minute.

4. Zahărul și zeama de lămâie se pun la foc mic și se amestecă cu un tel mic, până se topește zahărul, iar apoi se lasă să se răcească. Se întinde pe fursecuri doar după răcire.