REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

REDUCERI de până la 70% →Safe Buy → 365 zile să te răzgândești | Retur gratuit la tot | Returnarea banilor în 14 zile

Totul despre cumpărături
Română
20 Lei pentru tineÎnregistrareLogare20 Lei pentru tineCoșul de cumpărăturiMenu

Care vor fi tendințele de interior ale anului 2021?

Traducerea și adaptarea: IVANCEA IRINA • 1. IANUARIE

Situația actuală ne-a forțat să petrecem din ce în ce mai mult timp în propriile locuințe, iar această conjunctură a pus în evidență faptul că trebuie să le acordăm mai multă atenție. Spre exemplu, spațiul în care odinioară doar dormeai a devenit acum birou, spațiu de socializare sau chiar de joacă. Cum au afectat aceste schimbări trendurile în amenajările interioare?

Casa ca o oază de siguranță

Tânjim după confort și atmosferă comodă. Păturile moi, prosoapele, covoarele și pernele catifelate ne vor da un sentiment de căldură și siguranță. Vom alege, din ce în ce mai mult, mobilier care ni se potrivește din toate punctele de vedere și în a cărui prezență ne simțim în largul nostru.

Investim din ce în ce mai mult în casele noastre. Ne înfrumusețăm grădina, terasa sau balconul. În primăvară, ele vor fi locurile în care ne putem relaxa și bucura de aer proaspăt, așadar investiția în mobilier de grădină și alte astfel de echipamente este foarte inspirată. De asemenea, vom cumpăni mai mult asupra lucrurilor pe care le aducem în casele noastre.

Staycation sau... vacanța acasă

Bineînțeles că glumim atunci când te îndemnăm să iei o gură de aer de munte de pe balcon, sau să îți înmoi picioarele în apa sărată a căzii. Însă credem, totodată, că avem nevoie, în locuințele noastre, de un aer care să ne ducă cu gândul la vacanțele pe care ni le dorim. Deja există mulți oameni care și-au făcut interiorul locuințelor faimos pe rețelele de socializare. Iar hashtag-ul staycation va rămâne, cel mai probabil, asociat mereu cu anul 2020.

Tot ce trebuie să faci este să alegi o destinație pe care o iubești. Poți da viață unui colț din Japonia cu o saltea futon tradițională și o cană ceramică, în care să servești un ceai verde. Stilul boho relaxat te va duce cu gândul spre exoticul Bali. Îți trebuie doar câteva corpuri de iluminat interesante, un hamac, coșuri din materiale naturale, covoare colorate și o masă din lemn de mango.

Lemn în nuanțe deschise

Lemnul aduce un sentiment de căldură și relaxare în orice locuință. Îi vei descoperi strălucirea, adesea, în interioarele inspirate din stilul scandi. Culorile deschise dau o imagine aerisită și măresc optic orice încăpere. Dacă ești interesat de acest trend, alege o comodă cu sertare sau o noptieră fabricată din lemn de culoare deschisă sau folosește o astfel de nuanță pentru decorarea pereților sau a tavanului.

Dacă dorești să adaugi cât mai multe elemente din lemn în casa ta, respectând totodată natura, asigură-te că produsul pe care îl alegi are un certificat FCS (The Forest Stewardship Council). Acesta garantează că pentru fiecare copac folosit în procesul de producție, un altul a fost plantat, asigurându-i-se spațiul și toate condițiile pentru a se dezvolta.

Sustenabilitate și ecologie

Toate subiectele anterioare ne duc spre un alt trend. În anul 2020, am fost obligați să încetinim și să privim lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Iar cercetările recente arată că oamenii au devenit din ce în ce mai interesați de produsele organice sau sustenabile. Au început să aleagă brandurile mai mici locale, și să se intereseze atât despre originea produselor pe care le aduc în casele lor, cât și despre amprenta ecologică pe care o lasă în urmă.

E momentul să încerci să aduci materialele naturale în casa ta. Poți începe cu un covor de lână, cearșafuri de in, un coș din iarbă de mare sau o canapea din piele reciclată. Corpurile de iluminat fabricate din materiale reciclate, cum ar fi sticla, anvelopele uzate sau bucățile de lemn sunt și ele foarte populare. Cu ajutorul lor, interiorul casei tale va fi mai original, dar și mai prietenos cu natura.

Vintage modern

La urma urmei, ce înseamnă vintage? Să zicem că este un stil inspirat de ultimii 50 sau chiar 100 de ani. Această definiție îl asociază oarecum cu ceea ce considerăm a fi retro, însă stilul vintage adaugă și un anumit nivel de calitate. Așadar, doar produsele care au trecut testul timpului, dovedindu-și calitățile fără a-și pierde niciun pic din șarm, fac parte din această categorie.

Putem include aici canapeaua clasică, cu picioare curbate, a bunicii sau un gramofon. Pe deasupra, stilul vintage modern ne cere să combinăm piesele vechi cu unele noi. Vei vedea cât de bine arată comoda ta veche alături de un tablou nou și modern - un astfel de interior este un clasic al viitorului!

Portrete abstracte

Probabil că anul acesta ai observat cel puțin o față schițată, parcă manual, pe o pernă, un covor, un poster sau o cană. Această imagine arată artistic, dar totodată foarte simplu și discret, iar această combinație este una câștigătoare pentru casa ta. Din acest motiv, vei putea găsi o mulțime de accesorii pentru pat, perne sau tablouri în acest stil elegant și ludic.

Ești interesat de oricare dintre aceste trenduri ale anului viitor?
Ți-am pregătit o selecție de produse doar pentru tine.