Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
20 LeiÎnregistrareLogare20 LeiCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Perspectiva designerului: cum alegi măsuța de cafea potrivită

Măsuțele de cafea pot fi găsite într-o mulțime de forme, dimensiuni și materiale. Cu toate acestea, diversitatea poate duce și la un proces mai dificil de alegere pentru cei care nu au încă o idee specifică a măsuței pe care o doresc.

De aceea, designerul de interior Kristína de la studioul online Dekoroom ne oferă câteva sfaturi despre ce ar trebui să luăm în considerare și să urmăm atunci când alegem măsuțele de cafea. Descoperă alături de noi sfaturile sale!

Sfat #1

Alege dimensiunea

Livingul este un spațiu destul de aglomerat în general, așa că asigură-te că este suficient spațiu în jurul mesei. Verifică distanța dintre canapea și jurul mobilierului. Masa ar trebui să fie aproximativ la nivelul canapelei sau cu câțiva centimetri mai joasă.

Ai găsit deja măsuța mult dorită, însă nu știi cum se va potrivi în spațiu? Pur și simplu marchează dimensiunile sale pe podea, de exemplu, cu bandă adezivă din hârtie sau niște sfoară. Plimbă-te în jurul său pentru a vedea dacă e spațiu suficient în jurul său. Acum poți vedea exact dacă se potrivește și o poți comanda cu conștiința împăcată!

Sfat #2

Spațiu de depozitare

Ai nevoie de spațiu pentru ziare sau reviste sau poate pentru jucării? Atunci cu siguranță vei aprecia o masă cu sertar sau raft inclus. Totuși, în spațiile mici, o masă în formă completă poate fi prea masivă, așa că mai bine optează pentru un model mai mic cu raft de depozitare sau o măsuță în formă de coș.

Ai copii mici? O măsuță de cafea cu margini ascuțite și suprafață din sticlă ar putea reprezenta un risc pentru ei. Mai bine optează pentru una cu margini rotunde.

Sfat #3

Măsuță de cafea distinctivă

Spre deosebire (în multe cazuri) de o canapea neutră, o măsuță de cafea este o piesă ce aduce o notă distinctivă în interior. O măsuță viu colorată într-un decor delicat iese în evidență aproape la fel ca un element artistic. Materialele strălucitoare și sticla aduc și mai multă lumină în cameră.

Uită-te la canapea: dacă are o structură solidă, atunci alege o măsuță de cafea cu picioarele care „ușurează” cumva compoziția camerei. Dacă structura canapelei este mai subtilă, atunci ai mai mult spațiu, deci poți alege o măsuță mai solidă. În acest fel, te poți asigura că există un echilibru în spațiu.

Sfat #4

Selecția texturii și a materialului

Înainte de a cumpăra o masă nouă, este recomandat să te gândești și la metodele de curățare și întreținere. Un blat mai structurat are mai multe șansă să acumuleze murdărie și firimituri, însă pe de altă parte, nu vei vedea urme de mâini pe ea așa cum pot rămâne pe un blat lucios. Mesele din metale precum bronz și cupru sunt în prim plan în designul de interior. În plus, sunt rezistente și ușor de întreținut. .