Această pagină web folosește cookie-uri. Pentru mai multe informații despre utilizarea acestora, a acceptării și valabilității puteți afla aici

ok
Menu
50 Lei pentru tineÎnregistrareLogare50 Lei pentru tineCoșul de cumpărături
AcasăAcasăInspirații

Perspectiva designerului: cum alegi măsuța de cafea potrivită

Măsuțele de cafea pot fi găsite într-o mulțime de forme, dimensiuni și materiale. Cu toate acestea, diversitatea poate duce și la un proces mai dificil de alegere pentru cei care nu au încă o idee specifică a măsuței pe care o doresc.

De aceea, designerul de interior Kristína de la studioul online Dekoroom ne oferă câteva sfaturi despre ce ar trebui să luăm în considerare și să urmăm atunci când alegem măsuțele de cafea. Descoperă alături de noi sfaturile sale!

Sfat #1

Determină dimensiunea

Alege dimensiunea Livingul este un spațiu destul de aglomerat în general, așa că asigură-te că este suficient spațiu în jurul mesei.

Verifică distanța dintre canapea și jurul mobilierului. Masa ar trebui să fie aproximativ la nivelul canapelei sau cu câțiva centimetri mai joasă.

Ai descoperit masa perfectă, dar eziți să o cumperi pentru că nu știi cum va arăta în spațiu? Încearcă să-i marchezi dimensiunile pe podea cu o bandă de mascat sau o bucată de sfoară.

Mergi prin jurul ei și asigură-te că e suficient spațiu în jur. Încape tot? Înseamnă că poți să o comanzi fără griji!

Sfat #2

Spațiul de depozitare e de folos

Ai nevoie de spațiu pentru ziare sau reviste sau poate pentru jucării? Atunci cu siguranță vei aprecia o masă cu sertar sau raft inclus. Totuși, în spațiile mici, o masă în formă completă poate fi prea masivă, așa că mai bine optează pentru un model mai mic cu raft de depozitare sau o măsuță în formă de coș.

Ai copii mici? O măsuță de cafea cu margini ascuțite și suprafață din sticlă ar putea reprezenta un risc pentru ei. Mai bine optează pentru una cu margini rotunde.

Sfat #3

Măsuța de cafea ca accent de culoare

Spre deosebire de canapelele (adesea) în culori neutre, o măsuță de cafea este o piesă ce aduce o notă distinctivă în interior. O măsuță viu colorată într-un decor delicat iese în evidență aproape la fel ca un element artistic. Materialele strălucitoare și sticla aduc și mai multă lumină în cameră.

Uită-te la canapea: dacă are o structură solidă, atunci alege o măsuță de cafea cu picioarele care „ușurează” cumva compoziția camerei. Dacă structura canapelei este mai subtilă, atunci ai mai mult spațiu, deci poți alege o măsuță mai solidă. În acest fel, te poți asigura că există un echilibru în spațiu.

Sfat #4

Alegerea texturii și a materialelor

Înainte de a cumpăra o masă nouă, este recomandat să te gândești și la metodele de curățare și întreținere. Un blat mai structurat are mai multe șansă să acumuleze murdărie și firimituri, însă pe de altă parte, nu vei vedea urme de mâini pe ea așa cum pot rămâne pe un blat lucios.

Mesele din metale precum bronz și cupru sunt în prim plan în designul de interior. În plus, sunt rezistente și ușor de întreținut.

Sfat #5

Nu te limita la un anumit număr

Seturile de măsuțe sau combinațiile de măsuțe de cafea cu unele cu spațiu de depozitare aduc un vibe jucăuș în decorul camerei. Cu ajutorul lor, poți crea combinații originale și, în plus, vei avea și mai mult spațiu pentru decorațiuni sau alte întrebuințări.

Vrei să te inspiri mai mult pentru living?